Viisas pääsee vähemmällä 2.0

Kirjoittaja: Karim Oussihl

31 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Viisas pääsee vähemmällä 2.0

Lähdeteoksen kirjoittaja: Sampo Sammalisto

Teoriapisteet: 2

Johdanto

Sain suosituksen meidän tiimin Elinalta ja siksi päätin lukea tämän kirjan. Olen aina käyttänyt sanan laskua, viisas pääsee vähemmällä, se on mielestäni humoristinen ja kai siinä on jotain totuuden siementäkin. Toisaalta toiminta jonka takia olen käyttänyt sitä ei ole ollut niin imartelevaa vaan se on tapahtunut esimerkiksi vanhoina koulu ajoilta, riman ali mentäessä ja se on jättänyt minulle huonoja työskentely tapoja, jonka takia teen nyt viimeisenä deadline päivänä tätä viimeistä esseetä. Kirjaan oli listattu ohjeita työntehostamiseen ja kerron niistä mitkä herättivät eniten ajatuksia.

2. Avotoimistotta keskittyminen

Heti toisena ohjeena on varmaan jokaista akatemialaista välillä suorastaan vitutusta synnyttänyt haaste, eli avotoimistossa keskittyminen. En tiedä onko tiimien pöydillä olevat vastamelukuulokkeet saanut syntynsä tästä, sillä niistäkin kerrottiin. Itse olen niitä käyttänyt, mutta ei auttanut.

Kirjassa suositeltiin 1-2 etäpäivää viikossa, jolloin suoritetaan keskittymistä vaativia tehtäviä. Akatemialla on tehokasta ideoida ja sähistä projekteja eteenpäin porukalla, mutta esseiden tekemisestä ei tule mitään. Olenkin pyhittänyt tämän 4.sprintin jokaisen torstain esseille. Minulla on jäänyt jokainen donitsitorstai välistä, mutta olenpahan saanut esseitä tehtyä.

20. Pyynnöistä kieltäytyminen

Tämä ei ehkä minulla ole niin iso ongelma, mutta monella tiimiläisellä oli akatemian alussa. He olivat kaapineet ihan liika hommia ja sen seurauksena työnlaatu tai oma jaksaminen kärsi. Itse olen todennut, että tykkään keskittyä 1-3 projektiin täysillä, en enempään. Kolmenkin kanssa on hankaluuksia ja siinäkin usein käy, että joku jää varjoon. Projekteista saa mielestäni eniten oppeja joten on mielestäni tärkeää, että niissä pystyy olemaan hyvin mukana.

25.-34. Henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen

Näissä ohjeissa puhuttiin ruokavaliosta, unesta ja liikunnasta. Itse sanoisin, että näissä puhuttiin rutiineista. On ihan äärettömän tärkeää, että ihmisellä on nämä peruspalikat kunnossa. Varsinkin akatemian stressaavan arjen kylkeen ei tee hyvää jos suorituskykysi laskee, koska et huolehdi perustarpeistasi. Keho on mielen temppeli vai miten se meni, kuitenkin on tärkeää pitää siitä huolta, jotta jaksaminen säilyy.

En tarkoita, että porukan pitäisi alkaa kilpaurheilijoiksi tai alettava stressaamaan itseään kipeiksi ruokavaliostaan ja unenmäärästä, sitäkin käy. Itse näen, että nämä ovat arjen pieniä tekoja ja sellaista peruskamaa. Ihan vaan se, että harrastaa jotain liikuntaa vähintään pari-kolme kertaa viikossa, ei herkuttele joka päivä, eikä valvo joka päivä yömyöhään on varmasti riittävästi. Rutiineja voi aina parantaa jotta jaksat elää ja tehdä asioita paremmin, mutta kannattaa muistaa, että perusasiat kuntoon on se ensiaskel ja se jolla on eniten väliä.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti