Vaurastu kuin nainen

Kirjoittaja: Nella Manninen

25 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Vaurastu kuin nainen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Moona Laakso

Teoriapisteet: 2

On todella innostavaa lukea menestyneiden naisten tarinoita. Jokaisen henkilötarina on aina persoonallinen ja ikioma, vaikka monen naisen tarinasta löytyi joitain samaakin. Jonain päivänä haaveilen, että minunkin tarinani löytyisi jonkun kirjan kansien välistä. Tätä kirjaa oli myös kiinnostavaa lukea opparia ajatellen. Minä ja Moona olemme kiinnostuneet valitsemaan aiheeksemme jotain naisjohtajuuteen ja lasikattojen rikkomiseen liittyvää. 

Minkälainen minä olen yrittäjänä? 

Koen olevani ahkera ja kovapäinen yrittäjä. Luovuttaminen ei tule kuulonkaan. Olen myös super optimistinen, koen sen vahvuudeksi mutta joskus se voi myös kääntyä heikkouden puolelle. On ollut monta tilannetta esimerkiksi Ekollan, Happy Secondin ja Kesäpassin parissa, kun muut ovat täydessä paniikissa ja minä optimistina rauhoittelen, ettei ole mitään hätää. Optimismini jopa välillä ärsyttää ihmisiä, sillä he kokevat, etten ota isoja ongelmia tosissaan. Kyllä minä otan en vai stressaa ennen kuin on ihan pakko. Elän myös asenteella, jossa ymmärrän, että välillä epäonnistumme ja projektit voivat mennä täysin mönkään. On turha panikoida sillä loppujen lopuksi kaikki kuitenkin aina järjestyy. Jos kuitenkin, kun satun stressaamaan niin silloin on oikeasti hätä ja suuri paniikki päällä. 

Identiteetti kriisi

Haluaisin vielä löytää oman juttuni ja itseni siinä samalla. Olen ollut monissa projekteissa mukana ja tehnyt kaikenlaista. Olen tappavan tasainen suorittaja (niin kuin Antti Tuisku ja Erika Wikström laulavat uudessa biisissään) ja tiedän kaikesta vähäsen. Se on kantanut minua tähän asti, mutta haluaisin tulla vielä huippuosaajaksi joillain osa-alueella en vain vielä tiedä mikä se osa-alue voisi olla. Rehellisesti sanottuna jos en olisi yrittäjä pelkäisin, etten työllistyisi sillä minulta puuttuu erikoisosaaminen. Toisaalta olen myös oivaltanut, etten halua tehdä töitä kenellekään muulle. Yrittäjyys on suuri unelmani ja aion pitää siitä lujasti kiinni. 

Olen saanut olla tiimimme liideri 1,5 vuotta. Johtajuus tuntuu luonnolliselle ja turvalliselle paikalle, jossa minulla on ollut hyvä olla. Olen hyvä organisoimaan ja nykyään osaan myös jakaa vastuuta. Koen pystyväni luomaan hyvää tiimihenkeä ja välitän ihmisistä aidosti. Ehkä johtajuus voisi olla se missä tavoitella huippuosaajan titteliä? 

Tulen myös olemaan ensimmäistä kertaa tiimimme JORY:n ulkopuolella. Uskon, että tammikuussa tämä luo minulle pienen identiteetti kriisin. Liiderin paikka on ollut minulle hyvin tärkeä tiimissämme ja varmasti uuden oman paikan löytäminen tiimin sisällä vie aikaa ja vaatii totuttelua. En kuitenkaan osaa pysyä paikoillani ja haen uusia haasteita. Haluaisin valmentaa yhtä pinkku tiimeistä ja kartoittaa vielä johtamisen osaamistani lisää! Uskon, että VTL paikka olisi minulle hyvä tilaisuus jakaa oppejani ja päästä tekemään ihmisläheistä työtä, josta nautin kaikista eniten. 

Sijoittaminen

Sijoittaminen on ollut trendi jo pitkään. Sanonta raha tulee rahan luo, on todellakin totta! Kaikki Vaurastu kuin nainen kirjan naiset sijoittivat jollain tasolla. Itseäni eniten kiinnostaa asuntosijoittaminen ja sen vuoksi Kaukan uusi Airb&b projekti on hyvin mielenkiintoinen. Haaveilen myös ikioman asunnon ostamisesta heti valmistumisen jälkeen. Sussun kanssa avattiin mulle myös Nordnettiin oma tili pariviikkoa sitten ja nyt olisi tarkoitus alkaa sijoittamaan pieniä summia kaukaisittain. Sijoittaminen on mulle vielä aika vieras käsite, mutta ei tässä muu auta kuin opetella! Odotan kovasti myös Pyryn pitämiä kryptotreenejä, jotka hän lupasi pitää keväällä. 

Amerikkalainen ajattelu 

”Suomessa emme kerro makeista saavutuksista vaan me häpeämme niitä.” sanoo Maria Friström. Hän asui piilaaksossa ja huomasi kuinka siellä päin maailmaa ihmiset kertovat rohkeasti omista saavutuksistaan ja ovat avoimemmin ylpeitä itsestään. Tämä on hyvin jenkkiläinen tapa, siellä on ok rehvastella. Uskon, että minuunkin tarttui tuota rohkeutta olla ylpeä omista saavutuksista vaihtovuoden aikana. En koe olevani röyhkeä, mutta osaan kyllä kertoa saavutuksistani ja olla ylpeä kovasta työmäärästä. Olen huomannut, että joitakin se ärsyttää, mutta ärsyttäköön. Amerikassa myös uskalletaan unelmoida ja isosti! Minä koen, että vain taivas on rajana. Uskon, että melkein mitä vaan voi saavuttaa kovalla työllä. 

You May Also Like…

Digital Garage

Google digital garage on monelle akatemialaiselle tuttu Googlen ilmaiskurssi, joka käsittelee muun muassa...

Uteliaisuuden taito

Hanna Siefenin Uteliaisuuden taito käsittelee uteliaisuutta psykologin näkökulmasta ja sitä, kuinka uteliaisuus on...

Matkan opas

Johdanto Nappasin Tiimiakatemian kirja hyllystä tämän Saku Tuomisen ja Risto Kuulasmaan kirjoittaman kirjan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti