Tyhjän paperin nautinto

Kirjoittaja: Veeti Rastas

17 helmikuun, 2020

Lähdeteos: Tyhjän paperin nautinto

Lähdeteoksen kirjoittaja: Julia Cameron

Teoriapisteet: 2

Julia Cameron – Tyhjän paperin nautinto, tie luovaan kirjoittamiseen.

Minulle kirjoittaminen on ollut aina hankalaa. Kun ylä-asteella piti äidinkielen tunnilla alkaa kirjoittamaan esim. tarinaa, en pitänyt yhtään. Menin aina ihan lukkoon, en tiennyt mitä kirjoittaisin. Mutta samaan aikaan kirjoittaminen ja tarinat ovat kiehtoneet minua, varsinkin sellaiset joissa pääsee omaan maailmaan. Ehkä nyt näin vähän vanhempana ja viisaampana olen alkanut myös arvostamaan tarinoita ja kirjoittajia enemmän. Juuri noiden maailmojen takia mitä he luovat.

Kun aloin lukea tätä kirjaa se avasi minulle paremmin mitä kirjoittaminen on. Se tarkoittaa minulle sitä, että ottaa hetken itselleen ja alkaa vain tyhjentämään ajatuksia paperille. Kaiken. Ilman filtteriä. Otan tavoitteeksi, että alan pitämään ”päiväkirjaa”.

Kirjan kirjoittaja kertoi siitä, että jos hänellä on jäänyt kirjoittaminen joku päivä, hänen on silloin tosi vaikea olla läsnä arjen muissa askareissa ja ihan ylipäätänsä kaikessa mitä vain päivän aikana tapahtuu. Hänelle kirjoittaminen on elämän tapa. Ilman sitä hänen on vaikea tehdä mitään muuta. Se kertoo minulle siitä miten iso osa se on hänen elämäänsä.

Pystyn samaistumaan tuohon täysin. Kun minulla on päiviä milloin tuntuu että minun pitäisi olla jossain muualla niin miten voin olla läsnä tässä hetkessä? Se on erittäin hankalaa. Saan energiaa siitä kun teen jotain mistä nautin ja mihin minulla on intohimoa.

Ajattelen, että tässä tulee vastaan se päiväkirja. Otan aina silloin päiväkirjan esille kun tuntuu, että minun pitäisi olla tekemässä jotain muuta, vaikka minulla olisi hommaa tässä nyt. Otan hetken aikaa itselleni, menen sivuun ja kirjoitan ylös niitä mietteitä, mitkä vie ajatukseni pois tästä hetkestä. Näin uskon saavani päivästä enemmän irti ja käytän ajan tehokkaammin.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti