Tulevaisuuden lukujärjestys

Kirjoittaja: Vivian Aapakari

13 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Tulevaisuuden lukujärjestys

Lähdeteoksen kirjoittaja: Perttu Pölönen

Teoriapisteet: 2

Olen kuullut monen hehkuttavan ja suosittelevan tätä kirjaa ja nyt itse sen luettuna ymmärrän kaiken hehkutuksen. Nykymaailman muuttuessa kovaa vauhtia on sen mukana pysyminen välillä haastavaa. Tulevaisuuden lukujärjestys kirjassa käsitellään tulevaisuudessa vaadittavia taitoja ja luovuutta. Kirja laittaa myös pohtimaan omaa luovuutta ja mielikuvitusta.

Pölönen puhui kirjassa siitä miten meistä on kitketty luovuus koulussa pois. Olemme oppineet oppimaan tietyllä kaavalla esikoulusta asti. Se on tylsää, mielikuvituksetonta ja puuduttavaa. Ylä-asteella kun sain valita ensimmäisiä vapaa-valintaisia kursseja olin aivan innoissani. Toki niitä ei ollut montaa mutta oli silti. Valitsin luovana ihmisenä musiikin, kuvaamataidon ja kotitalouden kursseja. Niissäkin oli tietty kaava millä mentiin ja luovuudella oli rajat.

Tiimiakatemialle tullessani olin ensiksi aivan hukassa. Oppimistapa oli aivan erilainen mihin olin koko elämäni tottunut. Olin tottunut siihen, että joku kertoo milloin tehdä, missä tehdä ja mitä tehdä. Akatemialla jokainen saa ja joutuu suunnitella oman kalenterin. Se on vapauttavaa mutta välillä myös haastavaa. Ensimmäinen vuosi akatemialla alkaa olla lopuillaan ja nyt vasta alan hahmottamaan millaista on opiskella Tiimiakatemialla. Akatemian oppimistapa ei ole kaikille hyvä mutta minulle on. Saan haastaa itseäni sopivilla asioilla ja tavoilla. Saan myös käyttää luovuuttani melkeinpä kaikessa.

Nyt syksyllä alkanut Aiva koru projekti on erinomainen luovuuden kohde. Tiimiakatemialla on myös tärkeää olla itseohjautuvainen sillä kukaan ei tule käskemään mitä tehdä ja milloin. On siis itsestä kiinni kuinka paljon oppii ja saa irti akatemialta. Ensi vuonna saan varmasti vielä enemmän irti kun tiedän miten tehdä asioita minulle sopivalla tavalla. 

Pölönen kertoo kirjassaan uteliaisuuden tärkeyttä. Uteliasuus on alku oppimiselle. Uteliaisuus on tärkeää myös Tiimiakatemialla sillä se auttaa projektien löytämiseen ja niiden aloittamiseen. Verkostoitumisessa on myös kyse uteliaisuudesta, kenen kanssa haluaa tavata ja miksi? Tätä olen itse pohtinut jonkin verran ja välillä on edelleen haastavaa miettiä mielenkiintoinen tyyppi tai yritys asiakastapaamiseen.

Koko kirjan läpi kantautui oppimisen merkitys. Me opimme jatkuvasti uusia asioita ja kehitämme taitojamme, emme koskaan ole valmiita oppimisen suhteen. Maailmanmenon muuttuessa täytyy oppia tekemään vanhoja asioita uudella tavalla ja sopeutua tilanteisiin. Korona tullessa riesaksi meidän elämään olemme kaikki oppineet tekemään vanhoja asioita uudella innovatiivisella tavalla. 

You May Also Like…

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti