Tokkerin käsikirja

Kirjoittaja: Oona Manninen

2 toukokuun, 2023

Lähdeteos: Tokkerin käsikirja

Lähdeteoksen kirjoittaja: Jaakob Rissanen

Teoriapisteet: 1

TikTok markkinointi on ollut yksi vahvimmista kiinnostuksen kosteistani Tiimiakatemia opiskelun aikana. Tämän kevään tavoitteenani oli päästä pyörittämään jonkin yrityksen TikTok-kanavaa, ja se toteutui tammikuussa, kun sain pyynnön Ekollan tytöiltä. Pian aloitan myös toisen TikTok-asiakkuuden ja odotan innolla, mitä se tuo tullessaan. Lähitulevaisuudessa tavoitteenani on myös luoda sisältöä ja kehittää omaa TikTok-kanavaani.

Aiemmin olen tuottanut sisältöä omien kokeilujen ja itseopiskelun kautta. Koska toukokuusta alkaen teen Tiktokkia kahdelle yritykselle ja pian toivottavasti myös itselleni oli oiva aika tarttua kirjaan ja ottaa hyödylliset vinkit vastaan.

Mistä lähteä liikkeelle, jos haluaa tehdä sisältöä TikTokkiin? 

Kirjassa ehdotettiin, että voisi pohtia, mitkä kolme asiaa itseä kiinnostavat ja miten niiden pohjalta voisi tuottaa sisältöä omalle TikTok-tilille. Minulla ne voisivat olla esimerkiksi matkailu, padel sekä shoppailu. Aika vahva aloitus, sillä minulla on jo vankka pohja mietittynä, jonka ympärille tuottaa sisältöä. Olen myös ehtinyt jo ideoida mitä kanavallani voisin toteuttaa. Tililleni voisi tulla maistelu videoita, reseptien testailuja, padel vinkkejä, ostosten esittelyjä, vaatteiden läpikäynti videoita, matkustelu videoita ja no kaikkea siltä väliltä. 

Mahdolliset aiheet sekä kanavalle tuotettava sisältö alkaa siis jo pikkuhiljaa hahmottumaan. Miksi sitten en ole vielä ottanut omaa tiktokkia haltuun? Kirjassakin käskettiin miettimään tilanne, jossa sinulla on iso tavoite mutta sitä ei ole aikataulutettu. Siinä kysymykseen vastaus. Pohdin jatkuvasti miten kiva olisi aloittaa mutta en kuitenkaan suunnittele miten ja milloin sen teen. Julkaisukalenteri eli tokkerin ”harjoitusohjelma” siis puuttuu. Sen avulla  hahmottuu milloin julkaistaan ja mitä pitää tehdä, että videon saa julkaisukuntoon. Jotta saan tililtäni videoita ulos olisi minun siis aikataulutettava seuraavaksi nämä vaiheet kalenteriini: 

1.Ideointi ja suunnittelu

2.kuvaaminen

3.editointi

4.julkaiseminen

Lopuksi vielä kymmenen kohdan muistilista tulevaan työskentelyyni, johon voin aina palata sisältöä tuottaessa ja jota te lukiat voitte myös hyödyntää:

1.Tiktok tarjoaa hyvät mahdollisuudet videoiden kuvaamiseen suoraan sovelluksessa. Voi myös kuvata videon muilla laitteilla ja tehdä editoinnin erikseen. 

2.Kun kuvaat muista sommitella ja hyödyntää eri kuvakulmia. Kirjassa mainitaan, että kaksi tärkeintä videota parantavaa asiaa ovat valaistus ja kuvauspaikan valinta. Niihin tulee siis kiinnittää huomiota, jotta videosta tehdään kiinnostavampi myös katsojalle. 

3.Erottuminen on tärkeää ja videon 3 ensimmäistä sekuntia ratkaisee katsotaanko sitä. Videon alussa kannattaa näkyä ihminen.

4.Mieti videolle kuvaus ja tekstit, sillä ne auttavat katsojaa ymmärtämään sisältöä paremmin. 

5.Ääni ja musiikki ovat tärkeitä elementtejä. Olisi tyhmää jättää hyödyntämättä videon sisällöissä sopivaa taustamusiikkia tai ääntä.

6.TikTokissa on omia visuaalisia elementtejä, kuten tekstianimaatiota ja filttereitä, joita voi käyttää omassa sisällössä.

7.Käytä trendaavia hakusanoja jotka kuvaavat videotasi. Kolmen hashtagin on todettu toimivan.

8.Ole aktiivinen ja julkaise videoita säännöllisesti, jolloin tilisi tavoittaisi paremmin ihmisiä.

9.Löydä kanavallesi sopivin aika postata, testailemalla. Kello neljä on yleisesti hyvä aika postata, sillä suuri osa Suomen käyttäjistä on juuri päässyt koulusta sekä töistä ja selaa somea.

10.vuorovaikutus on tärkeää. Kommentoi ja keskustele toisten kanssa oman tilisi kasvattamiseksi.

Lopuksi tärkeintä on muistaa, että Intohimo tekemiseen säilyy pidempään, kun tekee TikTokeja itseä kiinnostavasta aiheesta. 

You May Also Like…

Sinisen meren strategia

Valitsin tämän kirjan reflektoitavaksi seuraavana, sillä se on ollut paljon keskusteluissa Tiimiakatemialla. Sinisen...

Kohderyhmän merkitys

Copywriting oli itselleni ennen tätä hetkeä lähes täysin uusi käsite. Siitä tuli ensimmäisenä mieleen jonkinlainen...

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

0 kommenttia

Lähetä kommentti