Tiimiakatemian johtavat ajatukset      

Kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

30 elokuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

Teoriapisteet: 1

Miksi johtavat ajatukset?

Johtavat ajatukset syntyvät sisältä päin, kaikki lähtee itsestään. Opimme tiimiakatemialla johtamaan itseämme ja muita. Siihen kuuluu innostuminen, keskinäinen luottamus, itsekuri ja ylpeys aikaansaannoksista.

Tiimiyrittäjänä tuntee innostumistaan omista saavutuksistaan ja luottamusta syntyy ajan kanssa omaan tiimiinkin. Itsekuri syntyy omien tavoitteiden ja projektien myötä.

Tiimivalmentajien on tarkoitus tukea tiimiyrittäjiä ja ylläpitää johtavia ajatuksia tiimiyrittäjille.

Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle

  1. Me pyrimme koko ajan tekemään aloitteita asioiden eteen, jotta saamme haluamme. Uskallamme etsiä ohjeita, joka puolelta, mistä niitä voisi löytyä. Luomme verkostoja akatemian aikana, jotka kantavat vielä valmistumisenkin jälkeen.
  2. Opimme projektiemme kautta hallitsemaan kaaosta, josta meistä kasvaa rohkeita tiimiyrittäjiä. Isoin kaaos on kumminkin ensimmäiset puolivuotta tiimiyrityksessä!
  3. Opimme virheistämme, niitä juhlistetaan ja jatketaan elämää. Akatemian kultamunaus palkinto!
  4. Kohdistetaan energiaa ratkaisuihin, miten pääsemme tästä ongelmasta eteenpäin. Lähdemme rohkeasti etsimään ratkaisuja. Emme anna periksi ja murehdi asioita vaan luomme ratkaisuja.
  5. Teemme aina parhaamme ja tähtäämme korkealle. Emme tyydy vaan vain riittävään vaan parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Teemme tavoitteemme korkealle ja menemme niitä kohdin!
  6. Opi näkemään mahdollisuudet, tartu niihin saman tien! Mahdollisuuksia voi tulla voi vain yksi tartu siihen saman tien! Älä näe esteitä vaan, mieti miten ratkaiset ne!
  7. Uskalla kokeilla kaikkea. Varsinkin mene epämukavuus alueelle. Parhaimmat opit, tulevat sieltä! Ole oma itsesi, koska ihmiset rakastavat aitoja ihmisiä!
  8. Muista pitää tiimiyrittäjän matka mielenkiintoisena! Hymyile ja nauti, heittäydy! Muista nauttia kaikista tunteista ne kestävät vain hetken!
  9. Ole nöyrä, me kaikki olemme samanarvoisia. Luo menestyksesi aina uudelleen.
  10. Kunnioita muita ja ole läsnä. Hyödynnä yhteisön verkostoja. Meillä on yhteisön sisällä paljon kokemusta ja tietoa, jota kaikki mielellään jakavat.

Arvot

Ihmissuhteet

Pidämme huolta ihmissuhteistamme, jotka tukevat meitä matkallamme liike-elämän ja yrittäjyyteen. Tuki perheiltämme, ystäviltä ja asiakkailtamme. Luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus.  Ovat avaintekijöitä, jolla pidämme huolta ihmissuhteistamme.  Annamme palautetta vastaan otamme palautetta, jotta voimme kasvaa parhaimmaksi versioksi itsestämme.

Ihmiset ovat opettaneet ja kasvattaneet minua hyvin paljon akatemia aikana. Olen myöskin saanut elinikäisiä ystäviä matkaani. Olen näistä hyvin kiitollinen. Pyrin tiimini välisissä ihmissuhteissa näyttämään, että vastuu tuo vapautta. Kaikki johtaminen lähtee yksilöstä.

Tiimiyrittäjyys

Kasvamme tiimiyrittäjyyteen treenien ja yhdessä tekemisen kautta. Vietämme mahdollisimman paljon aikaan, että meistä voi kasvaa upeita tiimiyrittäjiä.  Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme ympäristöstämme ja autamme toisiamme.

Ensimmäinen vuosi tiimiakatemialla, onkin tiimin sitouttamista ja sen kasvattaminen yhteen, milloin on kaikista eniten kasvukipuja. Täten olen oppinutkin itsestäni, minkälainen tiimiyrittäjä itse olen. Pyrin siihen, että oma tekeminen on näkyvää tuloksellista ja hauskaa!

Rohkeat kokeilut ja jatkuvan uuden synnyttäminen

Rikomme rajoja teemme jatkuvasti rohkeita kokeiluja, joita emme ole ennen kokeilleet. Tartumme tilaisuuksiin ennakko luulottomasti.

Pyrin koko ajan omassa elämässäni rikkomaan normeja ja rajoja. Katson kuinka pitkälle, olen itse valmis menemään asioissa. On mahtava tunne saada omasta uskostaan niin kova endorfiini ryöppy, että mikään ei ole esteenä. Katson asioita suoraan silmiin, enkä anna mahdollisuuksien mennä ohi. Olen niin mahdottoman utelias, kyselen ja opin ihmisiltä. Etsin tiedon ja selvitän asiat aina perin pohjin.

Tekemällä oppiminen

Tiimiakatemiassa opimme soveltamaan tuoreinta teoriatietoa käytäntöön vuorovaikutuksessa asiakkaittemme ja verkostojemme kanssa. Otamme vastuun omasta tekemisestämme sekä tiimistämme.

Pyrin viemään teorian suoraan käytäntöön, koska se muuton unohtuu. Pyrin koko ajan kehittymään ja kokeilemaan uusia asioita asiakaspinnassa. Mikä toimii ja mikä ei. Otan omasta käytöksestäni ja teoista vastuuta. Otan tiimistäni vastuun, pyrin olemaan aktiivinen dialogissa ja olemaan läsnä. Pyrin tuomaan hyvää teoriatietoa ja uutta, jotta oppiminen pysyy mielenkiintoisena. Pyrin levittämään tietoa yli tiimirajojen.

Matkustaminen

Mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kehitämme kansainvälisiä verkostoja ja etsimme kaikkialta uusia toimintamalleja ja sovellamme niitä omaan toimintaan. Matkustamme paljon, koska haluamme löytää uusia verkostoja, joiden avulla opimme vielä enemmän ja nopeammin.

Matkustan koko ajan suomea pitkin, olen nähnyt maailmaa paljon. Olen luonut verkostoja ja tulen niitä luomaan lisääkin tulevaisuudessa. Ihmiset ovat kiinnostavia. Pyrin tuomaan tiimilleni uusia toimintamalleja ja sitouttamaan heitä toimintatapoihin. Pyrin löytämään akatemialle uuden perintöprojektin.

Missio

Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä.

Olen itseni mielestä rohkea tiimiyrittäjä. Olen saanut rohkeutta toteuttaa asioita ja varmuutta. Ole tehnyt akatemian aikana hienoja kokeiluja puhelinbuukkauksen, maatilamatkailun ja Toivolan vanhan pihan projektissa. En pelkää enää tarttua haasteisiin vaan ne on enemmänkin puskuri sille, että mitä tahansa teenkin, niin pystyn siihen.

Visio

Tiimiakatemia on kaikkien saatavilla.

Tiimiakatemia saa tulla kuka vain haluaa. Soittaa, kysyy saako tulla. Sitä tiimiakatemia on. Tiimiakatemia tunnetaan maailmalla ja bisnespuolella kaikki sen tuntevat.

Carolina Tuomikorpi

Projektitoimisto Sawake Osk.

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti