Ajattele oikein ja menesty, Napoleon Hill

Lähdeteos: Ajattele oikein ja menesty

Lähdeteoksen kirjoittaja: Napoleon Hill

Teoriapisteet: 2

Napoleon Hill on tehnyt tutkimusta kahdenkymmenen vuoden ajan menestyvistä miehistä. Hän kertoo kirjassa heidän menestyksensä salaisuuden. Hän kertoo, miten ajatuksilla voi menestyä. Ajatukset ovat hyvin konkreettisia ja voimallisia. Varsinkin kun niihin yhdistää ehdottaman tarkoituksen, sinnikkyyden ja palavan halun.

Olen itse huomannut, että ajattelu tavalla voi saavuttaa todella paljon, jos siihen vain itse uskoo. Olen alkanut tarkoituksen mukaisesti muuttamaan ajatusmaailmaani positiivisemmaksi. Otetaan esimerkiksi, jokin pakollinen oppiaine, mikä ei ole helppoa tai kivaa. Sen sijaan olen alkanut sanomaan, että tämä on lempi aineeni. Huomaan muutoksen siinä, ettei se ole raskasta eikä se tunnu niin hankalalta. Mitä on ennen ajatellut.

Kirjassa mainitaan kuusivaiheinen rikastumisen kaava. Kaavassa hämmensi se, että se on vaihtokauppa, jos haluaa saavuttaa rikkauksia. Se, että kun puhun rikkauksista. Tarkoitan sillä rahallista rikkautta ja elämän kokemus rikkautta. En määrittele sitä vain rahaan, koska elämä on paljon muutakin.

Onhan se loogista, jos haluan rikastua, annan aikaani ajatukselle, että etsin tietoa niin anna sille tietenkin aikaani eli kuin vaihtokauppaa.

 Aika = Tieto = Vaihtokauppa

Usko on mielemme suurin johtaja. Uskoon liitetään ajatusten värähtelyä mielessä, alitajunnassa ja värähtely taajuudella se muuttaa sen tiedostomattomaksi materiaaliksi.

Se miten moni ajattelee esim. yksinäisyyttä on, että yksinäisyys on sitä, kun on yksin kotona eikä muita ihmisiä ympärillä. Todellisuus on kumminkin sitä, että ihminen ei ole opetellut nauttimaan omasta yksin olostaan. Henkilö odottaa pelastusta päänsä ulkopuolelta, vaikka todellisuudesta se löytyy omasta ajattelusta.

Eli tässäkin kohtaan toinen ajatusmaailma lähettää negatiivista värähtelyä ja toinen positiivista. Kumminkin voimme valita oman uskomme ja sen mitä ajattelemme. Kunhan tulemme vain tietoisimmaksi siitä, mitä teemme.

Usko, rakkaus, seksi ovat positiivisista tunteista voimakkaimmat. Kun nämä kolme tunnetta sekoitetaan, ne muokkaavat ajatuksia siten, ne saavuttavat alitajunnan muuttaen energiansa henkiseksi vastineeksi. Täten saamme Rajattoman Älyn tietoiseen käyttöön.

Rajattomalla Älyllä tarkoitan, että saat kokonaisvaltaisesti oman potentiaalisi käyttöön.

Rakkaus ja usko ovat psyykkisiä ominaisuuksia, jotka ovat vuorovaikutuksessa ihmisen henkisen olemuksen kanssa. Seksi on puhtaasti biologista ja se on vuorovaikutuksessa ainoastaan psyykkisiin ominaisuuksiin. Näiden kolmen sekoitus ja yhdistelmä, avaa suoraan yhteyden ihmisten tietoisen, rajallisen puolen ja Rajattoman Älyn välille.

Rakkaus, on meitä kaikkia kantava voima. Se on ystäviltä tai perheeltä saatava voima vara, joka auttaa meitä jaksamaan, joka päivä. Jokainen ihminen haluaa tulla kuulluksi, nähdyksi ja rakastetuksi. Nämä ovat ihmisen kolme perustarvetta. Tätä voisi esimerkiksi soveltaa omaan tiimiin. Tulenko kuulluksi ja nähdyksi omassa tiimissäni. Olenko osa tiimiä? Itse voin sanoa, että tulen kuulluksi en aina nähdyksi, mutta olen osa tiimiä.

Taito hankkia tietoa on arvokas

Tiimiakatemialla tiedon hankintaa opetellaan hyvin itsenäisesti koko ajan. Kumminkaan meille ei anneta suoraan avaimia, miten sitä tietoa kannattaisi käsitellä. Tiedolla ei välttämättä ole arvoa, jos sitä ei pysty tai laita saman tien käytäntöön tai lähde kokeilemaan asiakaspinnassa.

Jos aikoo haalia tietoa, paljon enemmän, kuin tarvitsee. Kannattaa sen tiedon tarkoitus määritellä saman tien, mihin sitä tarvitsee tai käyttää. Taito hankkia erityistietoa on hyödyllinen kyky!

Menestyneet ihmiset ei lopeta, koskaan opiskelua. On tärkeää esimerkiksi omaa liiketoimintaa varten hankkia, koko ajan uutta tietoa ja päivittää osaamistaan. Kukaan ei menesty tiedolla, minkä on joskus opiskellut vaan tietoa pitää päivittää.

He ketkä uhraavat omasta vapaa-ajasta osan opiskelulle on selkeitä johtajan ominaisuuksia. Tie menestykseen on jatkuva tiedonhankinnan tie. Monelta ihmiseltä kumminkin puuttuu kunnianhimoa, mitä kutsutaan maailman laajuiseksi heikkoudeksi.

Omassa tiimissäni esiintyy tätä, ettei kunnianhimoa tavoitella vaan tyydytään keskenkertaiseen suoraan sanottuun paskaan.  Monella laahaa kirjapisteet ja on vaikea saada yhden kerran kuukaudessa tehtyä yksi kokonainen reflektio vahvuuslaskentaa varten. Tämäkin todistaa sen, kuinka tosissaan monet ovat sen suhteen, mitä aikovat saada aikaiseksi.

Yhteistyön voima on korvaamaton

Yhteistyö ihmisen kanssa, joka ei alistu epämiellyttäviin olosuhteisiin, on mittaamattoman arvokas etu. Itse olen alistunut epämiellyttävään olosuhteisiin, mutta pystyin siihen vaikuttamaan kumminkin kauan se kestää. Hankaniemen maatilamatkailua pyörittäessäni opin sen, ettei kannata alistua ihan mihin vain.

Opin projektista sen, että on kiva olla yrittäjä niin kauan kuin saan itse päättää säännöt. Se, että pyritään yhteistyöhön niin sopimus pitää olla kaikille win-win tilanne.

Talouden taantuma tuovat aina tarvetta tehokkaammalle palveluiden markkinoinnille. Taantumahan on tulossa koronan takia, missä on hyvä kohta tällaisia palveluita tarjota. Akatemian synnytys palvelut toimisivat hyvin yrityksille, jotka eivät halua itse keksiä markkinointi ratkaisua.

Se, että tekee, jonkin asian perusteellisesti, ei ole koskaan turhaa. Pyrinkin aina kaikessa tekemisessä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Olen huomannut, että harvemmin on tarvinnut tehdä, sitä silloin uudelleen.

Mielikuvitus

Sanotaan, että kaikkea mitä pystyy kuvittelemaan, voi myös luoda. Tästä syystä ihailenkin, kaiken maailman keksijöitä. He keksivät satoja ideoita ja lähtevät niistä muutamia vain toteuttaa. Myynnistä esimerkki jos, et keksi mitä myydä käytä mielikuvitusta ja myy idea yritykselle.

Otetaan esimerkki, jos olet aina halunnut tehdä yhteistyö x yrityksen kanssa, mutta et tiedä mitä. Mieti aluksi mitä haluaisit heidän kanssaan tehdä ja lähesty yritystä idean kanssa ja katso innostuuko yritys siitä. Hyvistä ideoista mielellään maksetaan.

Mielikuvituksen kaksi tyyppiä

Synteettinen mielikuvitus: Valmiuksia järjestää ideoita uuteen muotoon. Ei luo mitään uutta. Se, työstää ainoastaan kokemuksia, tietoa ja havaintoja, joita sille syötetään. Useimmat keksijät käyttävät synteettistä mielikuvitusta.

Luova mielikuvitus: Tämän mielikuvituksen avulla ihminen rajoitettu mieli voi kommunikoida Rajattoman Älyn kanssa. Tässä mielikuvituksessa syntyvät ”aavistukset” ja ”päähänpistot”. Tämä mielikuvitus antaa ihmisille kaikki uudet ideat, ja sen avulla voi lisäksi saada yhteyden toisen ihmisen alitajuntaan.

Itse kun pohdin, kumpi näistä olen. Päädyin luovaan mielikuvitukseen. Olen nuoresta saakka ”aavistanut” asioita, joita en pysty selittämään. Harvemmin ihmiset tämänlaista tietoa hyväksyy heti omakseen. Monet kysyvät, mistä tiedän nämä asiat. Pystyn vain sanomaan, että tunnen ja tiedän sen tapahtuvaksi, mutta en sitä sinulle pysty selittämään.

Toiset kutsuvat kuudenneksi aistiksi, mutta se mitä se todellisuudessa on en tiedä ja olen hyväksynyt sen, että tämän tiedon kanssa joudun elämään. Nuorempana asiat pelottivat ja pyrinkin näiltä asioilta piiloutumaan ja piilottamaan asian, koska häpesin sitä. Nykyään olen sinut asian kanssa ja kerron lähimmäisilleni välillä, mitä heidän elämässään tulee tapahtumaan. Ennusteet ovat puolen vuoden tai vuoden sisällä olevia isompia tapahtumia heidän elämissään. En pysty näitä asioita pakottamaan ne tulevat vain, jos on tullakseen. Eli ei ole tahdostani kiinni, milloin näitä asioita ilmenee.

Kumminkin lopuksi sanoisin, kirja on hyvin mielenkiintoinen teos, suosittelen sen kaikkia lukemaan! Tämä on vain pintaraapaisu siitä, mitä kirja sisältää!

Projektitoimisto Sawake Osk

Carolina Tuomikorpi

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Idiootit…

Mä oon idiootti. Kaikki muutkin on. Miksi luin tämän kirjan? Haluan ymmärtää itseäni edelleen paremmin. Kun ymmärtää...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti