Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Aino Lahti

15 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemian Johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemian valmentajat

Teoriapisteet: 1

Tiimiakatemian johtavat ajatukset tulisi olla meillä akatemialaisilla kirkkaana mielessä ja näkyä päivittäin toiminnassamme. Aloitettuani opiskelut tiimiakatemialla, kävin läpi johtavat ajatukset mutta ne ovat unohtuneet, enkä ole tarkkaillut omaa toimintaani niiden näkökulmasta. Luettuani nämä uudestaan ajattelin kirjoittaa nyt esseen, jossa käyn läpi tiimiakatemian arvoja ja jatkossa pitää ne mielessäni. Aika kuluu niin nopeasti ja haluan saada akatemia ajasta kaiken mahdollisen irti ja saada mahdollisimman paljon oppia. Luulen että Tiimiakatemian johtavia ajatuksia miettimällä ja niiden mukaisesti toimimalla, akatemiastakin saa paljon enemmän irti.

Tiimiakatemian arvot

1.Ihmissuhteet

Tiimiakatemialla puhutaan paljon verkostoitumisen tärkeydestä. Se on melkein välttämätöntä kannattavan liiketoiminnan luomiselle. Olen tiedostanut tämän alusta asti, mutta koen, että en ole ehkä tehnyt tarpeeksi töitä verkostoitumisen eteen. Asiakaskäynnit, tutustuminen akatemialaisiin, sekä muihin ihmisiin on itselläni tällä hetkellä pääprioriteettina. Kun verkostoituu ja saa ympärilleen erilaisia ihmisiä, se johtaa varmasti uudenlaisiin ideoihin ja projekteihin ja muiden tarinoita kuuntelemalla, opimme varmasti itsestämmekin enemmän. Olemme täällä päivittäin luomassa meidän tulevaisuuden työpaikkaa ja hankkimassa ympärillemme ihmisiä, joiden kanssa mahdollisesti työskentelemme tulevaisuudessa.

2. Tiimiyrittäjyys

Tiimiakatemialla yhdessä oppiminen esimerkiksi treenien kautta on mahtavaa ja koen oppivani näin parhaiten. Meidän kaikkien tiimiyrittäjien yhteishenki on todella hyvä ja aina on apua saatavilla, jos ei osaa tehdä jotakin itse. Useimmissa kouluissa tuskin on tällaista yhteishenkeä, mitä meiltä löytyy. Tiimiakatemialta valmistumisen jälkeen tämä yhteishenki ei katoa, vaan pysyy aina mukana. Tiimiakatemia toiminnassa on monesti alumnit myös vahvasti mukana ja heiltä saamme paljon uusia projekteja ja oppia.

3.Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

On mahtavaa kuulua yhteisöön, jossa autetaan ja kannustetaan toisia. Näin uskallamme kokeilla asioita ja tuoda hulluimpiakin ideoitamme käytäntöön. Emme ole yksin ja jos mokaamme, se ei haittaa, päinvastoin, siitä palkitaan. Virheistä oppii parhaiten ja on hienoa, että tiimiakatemian yhteisö ymmärtää tämän. Jos lähtisin yksin yrittäjäksi, en usko, että minulla olisi näin paljon rohkeutta lähteä kokeilemaan uusia asioita.

4. Tekemällä oppiminen

Tiimiakatemia on paras paikka oppia tekemällä. Se on suurin syy, miksi olen tänne hakenut opiskelemaan. En usko, että kuuntelemalla ja lukemalla voisi oppia yhtä paljon kuin oikeasti itse tekemällä. Olen tekijätyyppi, eikä minusta olisi vain istumaan koulun oppitunneilla ja opiskelemaan kuuntelemalla ja lukemalla. Meillä on mahdollisuus tehdä projekteja laidasta laitaan. Tämä mahdollistaa oppimisen niin monella eri osa-alueelta. Olen juuri oikeassa paikassa oppimassa tällä hetkellä.

5. Matkustaminen

Kansainvälisyys on tiimiakatemialla tärkeää. Meillä on kansainvälistymiseen oma tiiminsä, sekä joka vuosi on tarkoitus lähteä oppimismatkalle ulkomaille yhdessä tiimin kanssa. Korona-aika on tietysti hieman rokottanut, sillä ulkomaille ei ole päästy minun akatemia aikanani. Mutta onneksi maailman tilanne on muuttumassa ja toivon että ensi vuonna pääsemme jo yhdessä matkustamaan ja oppimaan.

Tiimiakatemian arvot ovat selkeät ja mikäli pitää nämä mielessä ja toimii niiden mukaisesti, saa varmasti akatemia ajasta paljon irti. Meillä on hieno mahdollisuus luoda juuri sellainen arki kuin haluamme, sekä haalia ympärillemme hienoja tyyppejä.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti