Tiimiakatemia – kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoittaja: Iina Laurikainen

26 maaliskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Seuraavaksi kirjakseni valitsin Timo Lehtosen tiimiakatemia – kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi. Kävimme muutamia kohtia kirjasta läpi treeneissämme ja kirja vaikutti kiinnostavalle, niin ajattelin sen itsekin lukea. Koska kirja käsittelee tiimiakatemiaa ja olemme vasta olleet muutaman kuukauden oppimassa täällä, niin se vaikutti hyödylliselle luettavalle. Ajattelin kun lähdin kirjaa lukemaan, että saan siitä hyvää tietoa tiimiakatemiasta ja kaikkeen siihen liittyvästä. Kirja oli kirjoitettu mielenkiintoisella tyylillä ja sitä oli mukava lukea.

 

Kirjassa käydään läpi tiimiakatemiaa, tiimiä, tiimiläistä, tiimiyritystä ja tiimiyrittäjää. Toimintaa tiimiakatemialla ohjaa muunmuassa johtavat ajatukset ja tiimiakatemian arvot. Koska tämä ei ihan tavallinen koulu ole, niin onhan se hyvä että on jotain ohjeita mitkä toimintaa ohjaavat.

 

Tiimit jaetaan belbinin tiimiroolitestin avulla. Yksissä treeneissä teimme tämän tiimiroolitestin uudelleen syksyn jäljiltä ja kävimme tuloksia yhdessä läpi. Oli mielenkiintoista kuulla, millaisia tiimirooleja meidän tiimistämmekin löytyy. Toimivaan tiimiin tarvitaan erilaisia ihmisiä ja on hyvä että tiimit jaetaan tämän testin avulla, niin samanlaiset ihmiset eivät päädy samoihin tiimeihin. Se tuskin toimisi kovinkaan hyvin. Itselläni belbinin testissä tuli eniten pisteitä teamworkeriin ja sen kuvaus kyllä kuvastaa minua hyvin millainen olen.

 

Tiimillä on monta vaihetta, jotka se käy läpi. Työryhmä, valetiimi, potentiaalinen tiimi, todellinen tiimi ja huipputiimi. Luulen että meidän tiimi on tällä hetkellä kutakuinkin valetiimin kohdalla tai ainakin hyvää vauhtia menossa kohti sitä. Toivon että saamme tässä seuraavan vajaan kolmen vuoden aikana kehitettyä tiimimme mahdollisimman hyväksi. Onhan meillä siihen hyvät mahdollisuudetkin. Olen tiimiimme tyytyväinen ja mielestäni meillä asiat toimii ihan hyvin.

 

Olemme käyneet treeneissämme läpi myös oppimissopimuksia. Siihen kuuluu kysymykset: missä olen ollut? missä olen nyt? minne olen menossa? miten pääsen perille? ja mistä tiedän olevani perillä? Oli jälleen mielenkiintoista päästä tutustumaan tiimiimme lisää ja kuulla muiden oppimissopimuksia ja päästä jakamaan omansakin. Tiedän että tämän tekeminen on hyödyllistä, vaikka olenkin melko huono pohtimaan hieman syvällisemmin asioita mitä oppimissopimus ehkä vaatii. Mutta siinäkin voi varmasti kehittyä.

 

Olemme olleet vasta kolmisen kuukautta tiimiakatemialla ja siihen on mahtunut hurjan paljon asioita. Yrityksen perustaminen ja kaikki siihen liittyvät asiat, asiakkaiden luona käyntiä, kirjojen lukua, töiden hankkimista millä voimme kerryttää yrityksellemme rahaa ja LCn suunnittelua joka lopulta kuitenkin siirtyi myöhempään ajankohtaan. Paljon ollaan opittu asioita ja opittavaa on vielä edessäkin paljon. Aluksi meni hieman aikaa siihen, että pääsi kiinni akatemian arkeen ja oppimistapoihin. Kaikki on täällä niin erilaista, kuin tavallisessa koulussa mihin on tottunut. Täällä täytyy olla oma-aloitteisempi ja itsekin ottaa asioista selvää. Kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että tämä on minun paikkani. Olemme vielä hyvin alussa kaikessa, mutta uskon että tästä tulee hieno oppimiskokemus.

You May Also Like…

0 kommenttia

Lähetä kommentti