Tie vaurauteen

Kirjoittaja: Jesse Nyberg

29 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Tie vaurauteen - Kuinka menestyä vaikeina aikoina?

Lähdeteoksen kirjoittaja: James Allen, Florence Scovel Shinn ja Wallance D. Wattles

Teoriapisteet: 2

Tie vaurauteen, Kuinka se tapahtuu ja mitä oikeasti tarkoittaa? Näitä asioita pohdin monesti elämässäni ja puntaroin paljon sitä, mikä oikeasti on tärkeää. Kirjassa käytiin läpi vaurastumisen askeleita ja ajattelemisen voimaa työkaluna varuastumiseen. Kirja oli mielestäni antoisa ja mukavaa luettavaa, mutta en tiedä opinko oikeasti mitään uutta. Minulla on todella kova menestymisen halu ja tästä kirjasta sain ainakin paljon ajateltavaa ja se vahvisti minun tietämystäni asioista, joista kirjassa kerrottiin.

Kiitollisuus

Olen paljon kuullut ja lukenut siitä, että positiivisia asioita tapahtuu, kun ajattelet positiivisemmin. Olin enne todella paljon negatiivisempi ihminen ja olenkin nykyään ainakin muiden mielestä aina iloinen ja positiivinen, koska olen huomannut sen auttavat monessa asiassa elämääni. Esimerkiksi auton kolarointi päivänä osasin jopa nauraa tilanteelle, koska ajattelin positiivisesti, että ainakin vakuutus korvaa vastapuolen vahingot ja kehenkään ei sattunut. Peltiä saa suoristettua ja autoja uusia!

Luvussa kerrottiin siitä, että mitä lähempänä vaurauden lähdettä elämme, sitä enemmän vaurautta saamme. Tämä on mielestäni osittain totta nimittäin, jos lähdemme miettimään, vaikka henkilöä, joka on syntynyt äärimmäisen köyhissä oloissa ja on päässyt nousemaan rahallisesti rikkaaksi, niin mistä se johtuu? Eihän hänellä ole ollut lähipiirissä tai perheessä vaurautta? Sitten taas, kun mietitään henkilö, joka syntyy rikkaaseen yrittäjä perheeseen, niin siellä on lapsesta asti varmasti erilainen kasvatus suhde rahaan ja työhön, niin lähtökohdat ovat paljon paremmat.  Mielestäni kiitollisuus on tärkeää ja se kantaa sinua yli tilanteista, joissa tuntuu kaikki olevan aivan päälaellaan. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on ja pyri aina toimimaan parhaasi mukaan.

Taatulla tavalla ajatteleminen

Sinun pitää tietää, mitä oikeasti haluat. Pelkällä haluamisella et tule saavuttamaan mitään, mutta tarpeeksi vahva halu mielestäni saa aikaan suuria asioita ja tulet löytämään itsestäsi sellaisia voimia, joista et välttämättä ole ikinä tiennyt. Minä uskon siihen, että jos ajattelet joka ikinen päivä olevasi maailman paras asiassa x, niin jonain päivänä olet varmasti parempi kuin silloin jos et ajattele niin. Usko itseesi, usko omiin uskomuksiisi ja omiin tavoitteisiisi.

Tehokas toiminta

Olen aina itse ollut sellainen henkilö, joka tekee työnsä mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. En pidä jahkailusta enkä siitä, että asioita pitkitetään. Tehokkaaseen toimintaa tietysti vaikuttaa moni asia, niin kuin kirjassa kerrottiinkin esimerkiksi se, että jos et osaa annettua tehtävää niin hyvin, että olet aivan sata varma siitä, kuinka se kuuluu tehdä. Myös oma motivaatio on iso osa tehokasta toimintaa ja se oletko oikeasti oikealla alalla ja pidätkö työstäsi.

Lopuksi

Hieman olen pettynyt siihen, kuinka paljon asioita käytiin uskonnon kautta läpi. Mutta niin kuin kirjoitin pidin kirjasta ja olen aina miettinyt sitä, että ajattelu ja tahdonvoima on isoja asioita, kun ajatellaan vaurautta. Minulle on tällä hetkellä tärkeää se miltä minusta tuntuu juuri nyt ja se on mielestäni myös vaurautta, kuten lähimmäisien rakkaus ja vilpittömyys.

You May Also Like…

Tieto on valtaa

Tieto on valtaa

Mikko Hyppönen Suomen ehdottomana tietoturvaylijumalana avaa kirjassaan internetin toimintalogiikkaa, tietoturvaa ja...

Päivässä on tunti liian vähän

Päivässä on tunti liian vähän

Jotkut ovat introvertteja, jotkut ekstroverttejä. Jotkut pitkiä pitkiä, toiset pätkiä. Jotkut joutuvat etsimään unen...

Ole tänään elossa

Mitä tarkoitusta varten minä olen elossa? Noin 24 vuotta sitten kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä päätti harrastaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti