The Magic of Thinking Big – David J. Schwartz

Kirjoittaja: Anna-Sofia Jarva

18 maaliskuun, 2020

Lähdeteos: The Magic of Thinking Big -

Lähdeteoksen kirjoittaja: David J. Schwartz

Teoriapisteet: 2

Se miten ajattelet, heijastuu suoraan tekemiseesi. Isosti ajattelevat menestyvät ja saavuttavat haluamansa. Tähän kiteytyy David J. Schwartzin kirja The Magic of Thinking Big.

Kuunnellessani Schwartzin kirjaa, aloin miettimään itseni vaativuutta ja ajatuksiani riitänkö johonkin. Onko se välillä esteenä itseni kehittämiselle ja menestymiselle. Tiimissä myös monesti herää ajatuksia kannattaako tätä tehdä nyt ja onko jokin järkevää. Näemmekö pelkästään mitä on ja unohdammeko ajatella mitä voisi olla. Kaikessa ympärillämme on mahdollisuuksia ja potentiaalia. Välillä vain kuljemme liian kauan suoraan emmekä uskalla poiketa polulta. Yksi iso teema kirjassa oli positiivisuus. Kuinka se vaikuttaa tekemiseemme, kun käännämme asioista hyvät puolet ja sparraamme itseämme mielessä. Myönteinen ajattelu on opeteltavissa tietoisesti. Jos ajattelee, kuinka pahasti voin epäonnistua niin onko onnistuminen edes mahdollista. Ihmisen ajattelutapa vaikuttaa uskomattoman paljon tekemiseen.

Ajattelun laajentaminen antaisi paljon uusia mahdollisuuksia. Tiimimme vaipui pieneen epätoivoon jo jatkuvien vastoin käymisien takia ja päädyimme vain voivottelemaan tilannetta. Valmentajamme Timo Lehtonen otti tästä kopin ja käski meidän alkaa ajattelemaan erillä tavalla. Miten voisimme hyötyä nykyisestä tilanteesta ja löytää kolikon kääntöpuolen. Vaikka joku asia ei onnistu ei se tarkoita, että me pysähdymme. Jos otamme vain kaikki voimavarat käyttöön voimme saavuttaa vielä huipputuloksia. Tämä vaatii vielä työtä ja ponnisteluita niin henkilökohtaisella tasolla kuin tiiminä. Teemme itsellemme liikaa esteitä mielessämme ja hukkamme vain potentiaalimme.

Monesti syyllistymme itsemme aliarvioimiseen ja tekemisen välttelyyn keksimällä tekosyitä. Tekosyiden käyttäminen, ettei tee jotain tai kokeile uutta on itsellensä alibin muodostamista ja valehtelua. Jokainen meistä on kuullut jonkun sanovan, ettei heillä ei riitä aika kaikelta muulta lähteä esimerkiksi opetteleman uutta kieltä.  Jokaisella ihmisellä on saman verran aikaa käytettävänä, ja toiset vain käyttävät sen järkevämmin. Monesti välttelemme näin epämukavuusalueelle menemistä. Itsensä haastaminen, sekä muutos ovat avain kehittymiseen ja tätä kautta voi saavuttaa haluamansa. Hyvä esimerkki itsensä jarruttamisesta on lähipiirissäni oleva henkilö, joka on jo todella kauan halunnut muuttaa muualle ja vaihtaa työpaikkaa. Olen kysynyt monesti mikä häntä jarruttaa, mutta selkeää vastausta ei ikinä ole ollut. ” Ehkä tämä työ nyt tästä vielä lähtee parempaan”. ”Ei se ole vain niin helppoa ottaa ja lähteä pois”.  ” Kyllä tässä on nyt ihan hyvä ollut asua”. Liian monesti jumitumme ja pelkäämme kehitystä. Uusi ja tuntematon on meille jostain syystä liian jännittävää ja pelottavaa. Huomaan samaa myös tiimissäni tällä hetkellä. Omien projektien aloittaminen tuo riskejä rahallisesti, mikä selvästi estää uudelle alueelle astumista. Myös pelko epäonnistumisesta kasvattaa joidenkin kohdalla suuria muureja. Meidän jokaisen pitäisi välillä miettiä mitä minä ja me tiiminä haluamme eikä jarrutella turhaa.

Olen myös huomannut, että asioista, joista ei ole niinkään innostunut helposti ajattelee ”pakko tehdä”.  Tällainen ajattelu laskee entisestään tahtoa suoriutua tehtävästä hyvin ja lopputulos on alisuoriutuminen. Mitä jos näissä tilanteissa ottaisikin itseänsä niskasta kiinni ja ottaisi tilanteet oppimisen kannalta. Jos lähtökohtaista asennetta tekemiseen muuttaisi kirkkaammaksi alusta alkaen. Onnistumisen halu kasvaisi kehossa ja näin olisi lähempänä parempaa loppu tulosta heti.

Mutta mikä olisi ratkaisu siihen, että saisin kaiken mahdollisen potentiaalin itsestäni irti. Mielen voimaa voi harjoittaa, mutta sitä ei voida ulkopuolelta sinulle syöttää. Keinot pitää itse löytää ja kaikilla ne ovat erilaisia. Tähän minä henkilökohtaisesti tarvitsen käytännön keinoja esimerkiksi mielikuva harjoituksia, meditaatiota tai kirjoja aiheesta. Tämä kirja sai minut ajattelemaan ovatko ajatukseni itseni hidaste vai antavatko ne voimaa minulle. Tätä tulen tarkkailemaan ja kehittämään itsessäni. Kun haluamme jotain ja ajattelemme että se on mahdollista, niin tavoitteiden saavuttaminen on paljon helpompaa.

 

 

 

You May Also Like…

Digimarkkinointi

Pääsin viimein digimarkkinointikirjan kimppuun, joka on pitkään kulkenut lukulistallani mistään sitä löytämättä....

Intohimona brändit

Tämä kirja päätyi reflektoitavaksi nyt, sillä brändit ja niiden kilpailu on ollut viime vuosina todella kovassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti