Saa mitä haluat! Ilkka Koppelomäki

Kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

11 tammikuun, 2021

Lähdeteos: Saa mitä haluat!

Lähdeteoksen kirjoittaja: Ilkka Koppelomäki

Teoriapisteet: 3

Tämä on niin sanottu self-help opas omannäköisen elämän tuottamiseen. Kirja antaa hyvät ohjeet itsensä kehittämiseen hauskalla tavalla ja eikä se ole niin vakavaa.  Kirjan sisältö koostuu monista itsensä kehittämisen tehtävistä, joihin on varattava aikaa. Kirja auttaa ymmärtämään itseään paremmin ja siitä mitä oikeasti haluaa elämässä. Auttaa hahmottamaan, mitkä asiat ovat itselleen tärkeitä asioita.  

Kirjasta olen saanut todella paljon apua ihmisymmärtämiseen. Ilkka sanookin, että pidetään asiat yksinkertaisina. Ihmismieli vain haluaa tehdä asioista hankalia ja tämä on vaan totta. Olen itsekin alkanut tekemään asioita paljon yksinkertaisemmin, joka asian suhteen. Tekemisistä on jopa tullut paljon mukavampia tehdä. 

Ensimmäisessä kappaleessa valmistaudutaan omannäköisen elämän tuottamiseen.  Alussa kerrotaan miksi turha murehtiminen ei kannata ja miten hankaliin asioihin kannattaa suhtautua. Ylipäätään opetellaan niin sanotusta vanhoista raameista ulos, että voit olla paras versio sinusta itsestäsi.  

Mitä itsensä kehittäminen on? 

Josep MC Lennonin mielestä se on sitä, että harjoittelee olemaan se ihminen, joka todella on, tai tulee sellaiseksi, joka haluaa olla.  

Omassa itseni kehittämisen polussa, harjoittelen olemaan se ihminen, kuka todella olen. Jos haluan oppia, jotakin harjoittelen sitä, kunnes olen siinä hyvä. Tiedän, että asiat eivät tapahdu nopeasti tällä polulla vaan aika on se ratkaisevin tekijä. 

Ensimmäinen “harjoittelee olemaan se ihminen, joka todella on” kertoo siitä, kuinka moni on rakentanut elämänsä ympärille olevan maailman mukaan kuuntelemalla muiden toiveita ja kehotuksia, seuraamalla mediaa, joka on antanut kuvan siitä, millainen sinun pitäisi olla.  

Tämä vaihe alkaa jo lapsena ja jatkuu läpi elämän, jos ei tietoisesti ala kuuntelemaan, sitä mitä sinä itse haluat olla.  

Toinen määritelmä “harjoittele tulemaan sellaiseksi, joka haluat olla”, ohjaa sinua miettimään, mitä sinä haluat elämässäsi tehdä ja millainen ihminen olla. Jokainen päivä rakentaa sinua siksi ihmiseksi, kuka sinä tulet olemaan. Jokaisella elämän valinnalla on siten oma merkityksensä. Tavoitteiden asettaminen ja toteuttaminen auttavat sinua kasvamaan siksi ihmiseksi, joka sinä olet. 

Tämän takia mielestäni tavoitteet ovat tärkeitä ja hienoa, että tiimiakatemiassa on oppisopimus, mihin mietitään näitä asioita. Valinnoillamme on suuret merkitykset, mitä haluamme oppia. Tällä työkalulla on suuri merkitys siihen, mitä tulemme oppimaan akatemian aikana. 

Käytännön itsensä kehittäminen on sitä kaikkea, mikä auttaa sinua, jollakin tavalla ymmärtämään paremmin itseäsi ja ohjaamaan sekä itseäsi, että elämääsi haluamaasi suuntaan.  Siinä on tärkeää ottaa aikaa itselleen.  

Fiksua itsensä kehittämistä on se, että etsii erilähteistä itselleen toimia metodeja ja kokonaisuuksia ja kokeilee niitä omassa elämässä. Kun itse löytää parhaiten sopivat metodit ja toimivat tavat ajatella auttavat ne toteuttamaan juuri sinun näköistä elämääsi.  

Uskovat ajatukset ovat mielenkiintoisia, koska se on se mitä uskot. Aina kaikki uskomukset ei, ole totta. Kyseenalaistaankin omaa ajattelua todella paljon nykyään, jos tulee tilanteita, missä otan vanhoja ajatusmalli tottumuksia esille. Esimerkkinä. Olen huono jossakin? Ensimmäiseksi kysyn; itseltäni onko tämä totta? Saan vastauksen saman tien, siihen itseltäni onko se totta vai ei. Tällä tekniikalla olen itse matkustanut, jonkin aikaan. Muuttanut omaa maailmaani aika paljon.  

Kaksi asiat vaikuttavat aina elämääsi ihmiset ja ympäristö.  

Olen itse kirjan avulla alkanut näkemään ihmiset oppainani asioihin, joita minun pitää harjoitella. Haastavat ihmiset ovat opettajiani. Mietin aina, mikä tämän tilanteen tarkoitus on. Onko niin, että tämä on jälleen yksi muutos tilanne elämässäni.  Voin aina kehittyä näissä tilanteissa harjoittelemalla ulos omista opituista malleista, jotta voin olla minä, kuka haluan ollakin.  

Ihmiset kaikki eivät myöskään palvele kaikkia tarpeitasi ja se on tärkeä osaa erottaa. Esimerkiksi jos haluan puhua sijoittamisesta, en pysty kaikille siitä puhumaan. Olen kumminkin löytänyt ne ihmiset ympärille kenen kanssa voin siitä puhua.  Tämän minun mielestäni tärkeä tunnistaa.  

Harjoittelemalla tulee paremmaksi! 

Päätökset ovat tärkeitä elämässä ne ohjaavat, sitä selkeimmin.  Kun päättää asioita, tulee muuttamaan elämän suuntaa haluamiisi asioihin, ohjaudut jatkuvasti enemmän haluamaasi elämää kohti. 

Päätöksen pitää olla voimakas, muuten on tehnyt niin sanotun valepäätöksen eikä se, silloin toteudu. Kuljet päätöksesi takana ja se kantaa sinua. Saat siitä niin sanotusti voimaa.  

Päätöksen hetket ovat tärkeitä hetkiä elämässä ja niissä pitää olla voimaa. Se kertoo aina, että olet valmis muutokseen.  

 

Projektitoimisto Sawake Osk. 

Carolina Tuomikorpi 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti