Paras

Kirjoittaja: Veera Partanen

11 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Paras

Lähdeteoksen kirjoittaja: Erik Bertrand Larssen

Teoriapisteet: 2

Luin Erik Larssonin kirjan, koska kirjan nimi herätti mielenkiinnon. Mietin että kirjasta voisi saada hyviä oppeja siihen, miten olla paras mahdollinen versio itsestään. Erik on upseeri, laskuvarjohyppääjä ja henkinen valmentaja.

Kirjassa käydään paljon läpi miten olla paras versio itsestään.

Kaikilla ihmisillä on samat mahdollisuudet, mutta ihmiset valitsevat eritavalla. Valinnat lähtevät jo arjen arkisista asioista, se että lähdetkö lenkille vai jäätkö makaamaan kotiin sohvalle tai juotko illasta kaljan vai vesilasin. Kaikki pienetkin valinnat ovat tärkeitä ison kokonaisuuden kannalta. Tämä sai miettimään omaa arkeani. Jos on huono keli ulkona, jään mieluummin sohvalle makaamaan ja katsomaan telkkaria, tai kun illasta menen nukkumaan, niin valitsen puhelimen selaamisen kirjan sijasta. Näihin jatkossa olisi hyvä tarttua ja muuttaa toimintatapojani.

On vain yksi elämä, yksi mahdollisuus. Se pitää käyttää parhaalla mahdollisella tavalla. 
Pitää asettaa itselleen välitavoitteita ja niiden kautta päästä lopulta itse tavoitteeseen. Itselläni välitavoite on Tiimiakatemian suorittaminen kunnialla ja saada sieltä mahdollisimman paljon oppia ja eväitä omaan haaveeseen toimia yrittäjänä. Matkanvarrella tulee varmasti eteen myös vastoinkäymisiä. Niistä pitää päättäväisesti selviytyä, eikä lannistua. 
Tavoitteiden lisäksi arvot ovat tärkeä määritellä. Itselleni tärkeitä arvoja ovat elämässä menestyminen ja hyvä asema työelämässä, hyvät ihmissuhteet, itseni pitäminen hyvässä fyysisesti hyvässä kunnossa.

”kestätte paljon enemmän kuin luulettekaan”.  

Rimaa ei kannata asettaa liian alas, vaan pitää haastaa itseään tekemään asioita aina paremmin. Haaveet pitää yrittää saavuttaa suorituksia parantamalla. Kenestä tahansa voi tulla paras. Sen osoitti tänään 11.2.2022 Iivo Niskanen voittamalla olympiakultaa miesten 15 km hiihdossa. Jo 8 vuotta sitten Iivo sanoi haastattelussa ottavansa kultamitalin 8 vuoden päästä ja näin tapahtui. Iivolla oli tarkka päämäärä ja tavoite, mitä kohti hän meni määrätietoisesti. Kova työ palkittiin tänään.
Omia kokemuksia on Crossfitista, jossa tavoitteena on kilpailla itseään vastaan. Monesti tuntuu, että voimat on jo ihan loppu ja tekisi mieli luovuttaa, mutta päättäväisellä asenteella vedän treenit loppuun asti. 

Mikä erottaa menestyjän muista?

Menestyminen vaatii riskinsietokykyä, rohkeutta, ulospäinsuuntautumista, tarmokkuutta ja itsevarmuutta. Tunnistan nuo piirteet itsessäni. Näen minussa paljon hyvän johtajan piirteitä.
Teimme tällä viikolla tiimin treeneissä persoonallisuus testit, jossa tuloksena minulle tuli, että johtajana olen epäitsekäs, suhtaudun vakavasti vastuuseen ja autan muita tekemään oikeita asioita ja valintoja, moraalipohja nojautuu lakeihin, auktotiteettiin ja sääntöihin, nautin kaiksesta, missä voin olla hyödyksi ja osallistua merkityksellisesti, minun on tärkeä saada tuntea itseni arvokkaaksi ja kunnioitetuksi. Allekirjoitan nämä testin tulokset täysin.

Kirja muistutti, että luota itseesi, äläkä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa mihinkään. On vain yksi elämä, yksi mahdollisuus. Käytä se mahdollisimman hyvin.

You May Also Like…

Dopamine nation

Luin Anne Lembken kirjoittaman kirjan ”Dopamine nation”. Anne Lembke on amerikkalainen psykiatri, joka on Stanford...

0 kommenttia

Lähetä kommentti