Myyntikoulutus 19.1

Kirjoittaja: Aino Tissari

2 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Koulutuspäivä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Toni Hämäläinen, Jenna Mattjus, Hanna Inkinen

Teoriapisteet: 1

”Maailma tahtoo sinun voittavan. Elävä maailma, jonka tarkoitus on selviytyä ei voisi toivoa mitään muuta.”

Tämä ajatus pyöri mielessäni juuri ennen Teamsin aukaisemista koulutuspäivän aamuna. On mieletöntä, että Toni, Jenna ja Hanna antoivat aikaansa ja energiaansa lahjana Sentialle. Koulutuspäivä sisälsi kolme eri osa-aluetta. Ensimmäisenä Hanna avasi työntekijäkokemusta ja HR:n teemoja. Toisena Jenna kertoi meille markkinoinnista. Viimeiseksi Toni jakoi parhaita oppejaan ja tarinoitaan myynnin parista.

Vaikutuin eniten Hannan osuudesta. Johtunee kiinnostuksestani ihmisyyttä, merkityksiä ja tunnetyöskentelyä kohtaan. Muistiini jäi lause: ”Huvittaako työntekijöitä antaa potentiaalinsa työnantajan käyttöön?” Oletan, että yritys, joka on valjastanut rutkasti työntekijöiden potentiaalia käyttöönsä onnistuu paremmin liiketoiminnassa ja sen kehittymisessä, kuin yritys, jonka aineeton pääoma on huomattavasti pienempi. Samaan aikaan on selvää, että työntekijöiden ei ole missään nimessä pakko antaa potentiaaliaan yrityksen käyttöön. Tai edes kehittyä ja kasvaa lähemmäs oman potentiaalin ylärajaa.

Olen huomannut, että minulla on ollut haluttomuutta antaa potentiaaliani tiimin käyttöön. Uskallan arvata, että myös muut ovat kokeneet samanlaisia tunteita. Tässä reflektoidessani haluttomuutta, luulen sen johtuvan vähäisestä palkitsemisesta. En koe saavani hyötyä siitä, että annan täyden potentiaalini Sentian käyttöön. Sen sijaan aiemmassa työssäni annoin itseni kokonaan yrityksen käyttöön ja kehitin itseäni jatkuvasti myös vapaa-ajalla. Toimari palkitsi onnistumisista antamalla mielenkiintoisempia ja vaativempia työtehtäviä sekä palkankorotuksia. Pohdin, olisiko paikallaan oppia palkitsemaan itseä ja antamaan itselleni haastavempia työtehtäviä?

Hanna kertoi myös siitä, mitä tapahtuu kun työn tekeminen sujuu?

  1. Ihminen uskaltaa haastaa rajojaan oma-aloitteisesti, kun kukaan ei pakota siihen. Eli silloin kun ei toimi taistele tai pakene tilasta käsin.
  2. Tekeminen on samaan aikaan rauhallista, mutta eteenpäin vievää. Rauhallisella ei tarkoiteta vauhdin hidastamista vaan kehon rauhattomuuden ja ylimääräisen stressin poistamista.
  3. Ihminen haluaa tehdä laatua ja siihen on aikaa. Esimerkiksi palaverimuistiot ovat johdonmukaisia, CRM on selkeä ja ajantasalla ja viestintä on loppuun asti mietittyä.
  4. Ihminen haluaa auttaa ja siihen on aikaa. On mukavaa olla näkyvillä ja saatavilla toisille. Stressitilassa helposti pakenee nurkkaan tekemään omiaan, ettei kukaan vain pyytäisi mitään.
5 x miksi?

Koin löytäväni aarteen, kun kuulin ensimmäistä kertaa Start with why filosofiasta tai tekemisen tavasta. Hanna toi koulutuksen aikana sille uuden ulottuvuuden, nimittäin 5 x miksi? -työkalun. Sen tarkoituksena on löytää tekemisen taustalta suurempia syitä ja tarkoituksia. Teimme harjoituksen 5 x Tiimiakatemia, joka omalta osaltani meni näin:

Miksi olen Tiimiakatemialla?

Olen Tiimiakatemialla, jotta opin ymmärtämään paremmin muita ihmisiä sekä itseäni suhteessa muihin. Lisäksi tahdon kasvaa markkinoinnin ja viestinnän osaajaksi.

Miksi ihmisten ymmärtäminen, markkinointi ja viestintä?

Ihmisten ymmärtäminen, koska tahdon kehittää henkistä kypsyyttäni nuorella iällä, jotta olen mahdollisimman varhain oma itseni ja tekemiseni on linjassa todellisen minän kanssa. Markkinointi ja viestintä, jotta voin tehdä etätöitä mistä päin maailmaa tahansa.

Miksi linjassa itsensä kanssa ja miksi etätyö?

Voin luoda ympärilleni aitoa elämää vain olemalla itse aito ja haluan käyttää elämäni siihen mitä varten olen tullut maapallolle. Tämä onnistuu vain herkistymällä omalle totuudelle ja korkeammalle minälle. Haluan vähintään 80% etätyömahdollisuuden, jotta voin asua maaseudulla ja viettää päivät kotiympäristössä.

Miksi käyttää elämä sen syvimpään tarkoitukseen ja miksi maaseutu?

Vain sillä tavoin elämäni voi palvella ympäristöä ja läheisiä. Asuminen maaseudulla, jotta pystyn perustamaan ylämaankarjatilan ja toteuttaa todennäköistä kutsumustani ravinnon tuottajana ja maaperän parantajana.

Miksi toteuttaa kutsumusta?

Työn tekeminen ei ole elämän tuhlaamista vaan elämän viettämistä.

Henkilöstöjohtaminen

Minulla alkaa nyt HR vastaavan tehtävä Sentiassa. Pohdin koulutuksessa nousseita asioita siitä näkökulmasta. Koulutuksessa mietimme yhdessä Sentian missiota (taas kerran XD). Sen myötä pohdin HR tehtävän tarkoitusta olla olemassa. Oma toiveeni on, että henkilökohtainen HR työ yhdessä jokaisen tiimiläisen kanssa antaa pelimerkkejä vapaan elämän toteuttamiseen. Yrittäjyyden helmi on vapaus ja tahdon kaikkien löytävän sen, sillä yrittäjyys on samaan aikaan vastuullista ja vaativaa.

Kokemus päivästä

Päivän tunnelmat olivat vaihdellen mietteliäitä, innostuneita, keskittyviä tai hersyviä. Toni, Jenna ja Hanna omistautuivat arvon antamiseen ja se näkyi oivalluksissa sekä muistikirjan täysissä sivuissa. Vaikka Tonin ja Jennan anti oli arvokasta ja sain uusia tipsejä markkinoinnin ja myynnin toteuttamiseen, niin juuri nyt ne eivät resonoi minulle kovinkaan vahvasti. Tahdon keskittyä asioihin, joihin koen luontaista vetoa. Nyt minusta virtasi parhaiten ulos 5 x miksi ajattelu. Toisena päivänä jotain muuta.

Pidetään tekeminen kevyenä ja kahvi mustana. Loppuun vielä reflektion kirjoittamisen lomassa työpisteellä kuultu totuus:

”Kaikki muut paitsi kahvin vihaajat juovat kahvinsa mustana.”

– Joku tanskalainen kahvimies

You May Also Like…

Tieto on valtaa

Tieto on valtaa

Mikko Hyppönen Suomen ehdottomana tietoturvaylijumalana avaa kirjassaan internetin toimintalogiikkaa, tietoturvaa ja...

Päivässä on tunti liian vähän

Päivässä on tunti liian vähän

Jotkut ovat introvertteja, jotkut ekstroverttejä. Jotkut pitkiä pitkiä, toiset pätkiä. Jotkut joutuvat etsimään unen...

Ole tänään elossa

Mitä tarkoitusta varten minä olen elossa? Noin 24 vuotta sitten kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä päätti harrastaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti