Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Kirjoittaja: Susanna Soini

18 tammikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Dale Carnegie ”Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa” on klassikkoteos sekä maailmanlaajuinen myyntimenestys, joka on kirjoitettu ensimmäisen kerran jo vuonna 1937

Teoksessa esitellään kolme ihmisten käsittelyyn liittyvää perusmenetelmää, kuutta erilaista tapaa miten saada ihmiset pitämään sinusta, kaksitoista erilaista keinoa, jolla voit voittaa ihmiset puolellesi sekä yhdeksän tapaa muuttaa ihmistä loukkaamatta taikka kaunaa herättämättä.

”Moittimalla me emme saa aikaan pysyviä muutoksia, vaan aiheutamme usein lisää mielipahaa”

Tiimini koostuu 15 erilaisesta ihmisestä, heidän mielipiteistään ja toimintatavoistaan. Väistämättä jossakin kohtaa matkaamme tulee vastaan tilanteita, missä emme kaikki ole samaa mieltä. Päätöksiä teemme demokraattisesti, jolloin enemmistö saa tahtonsa läpi ja vähemmistö joutuu pettymään. Työskennellessämme ison porukan kanssa on muistettava, ettemme ole loogisia luontokappaleita vaan meitä hallitsevat tunteet, ylpeydet ja ennakkoluulot. Päätöstilanteissa, missä asiat riitelevät on muistettava asettua toisen asemaan ja katsoa tilannetta myös hänen kannalta. Miten saada tälläisissä tilanteissa ihmiset helposti muuttamaan mielipidettään tai tekemään mitä haluat? Herättämällä toisessa halu tehdä asia tai antaa syy siihen miten hän tästä hyötyy. Näissäkin tilanteissa ihanteellisin lopputulos olisi se, että ihminen itse huomaamatta keskustelun edetessä vaihtaa mielipidettään tai kantaansa asiaan liittyen.

”Kiinnostumalla toisesta aidosti saa kahdessa kuukaudessa enemmän ystäviä kuin kahdessa vuodessa yrittämällä saada toiset kiinnostumaan itsestään

Jokainen ihminen rakastaa puhua itsestään ja tunnetta siitä, kun joku on kiinnostunut aidosti sinusta. Mielestäni on todella tärkeä taito saada ihmiset pitämään sinusta. Valitettava fakta on se, että nykypäivänä luomasi suhteet eri ihmisiin kantavat urallasi pitkälle. Millä sitten vaikutat helposti ihmiseen, on ruokkia hänelle tärkeyden sekä arvostuksen tunnetta – nostaa ns. toinen korkeammalle jakkaralle. Pienillä teoilla, hymyllä, nimen muistamisella ja tarkkaavaisella kuuntelulla, saat myös vastapuolen kiinnostumaan itsestäsi. Yleensä se kenen kanssa puhut, on yleisesti sata kertaa kiinnostuneempi omasta halustaan, itsestään ja ongelmistaan kuin sinun pulmistasi. Kiinnostu toisesta aidosti niin saat kiinnostusta myös takaisin.

Älä koskaan sano: ”Olet väärässä”

Vahinkoa aiheutetaan enemmän, kun hyökätään suoraan kertomalla toisen olevan väärässä. Vastapuoli nousee heti puolustukannalle, eikä enää halua kuulla sinun mielipidettäsi. Tällaisissa tilanteissa missä kaksi eri asiaa riitelevät vahvasti keskenään pitää aloittaa korostamalla asioita, joista olet samaa mieltä. Tuoda tilanteessa ihmiselle arvostuksen tunnetta. Mitä enemmän saamme herätettyä toiselle myönteisiä tunteita, sitä helpommin pystymme saada oman ehdotuksen läpi. Erimielisyystilanteissa pitää aina muistaa se, että toinen ei ajattele olevansa täysin väärässä. Kirjassa puhutaan paljon myös, mutta sanan käytöstä. Miten paljon se vaikuttaa lauseeseen ja tekee kaikesta edellä mainitusta merkityksettömän. Kumpi lauseista kuulostaa korvaan pahemmalta: ”Olen todella ylpeä projektin lopputuloksesta, mutta mielestäni ette tehneet parastanne” vai ”Olen todella ylpeä lopputuloksesta ja tiedostan, että pystytte ensikerralla vielä parempaan”. Jo yhden sanan muuttaminen vaikuttaa siihen miten kyseinen lause otetaan vastaan.

Kirjassa on todella paljon hyviä oppeja vuorovaikutuksen kehittämiseen, ihmisten käsittelyyn ja näiden kaikkien taitojen hyödyntämiseen käytännössä. Uskon pystyväni hyödyntämään kirjassa kerrottuja oppeja monessa eri tilanteessa.

 

You May Also Like…

Markkinointia rakkaudella

Markkinointia rakkaudella on kirja, joka kannustaa ajattelemaan raamien ulkopuolelta ja olemaan rohkea yrittäjä, joka...

Rakastan ja vihaan vaatteita

”Vaatteita tuotetaan aivan liikaa, aivan liian nopeasti ja aivan liian halvalla”, tämä on asia johon olen itsekin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti