Minun tarinani – Michelle Obama

Kirjoittaja: Nella Manninen

23 marraskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Siis wau mikä power women! Olen aina ihaillut Michelle Obamaa. Hän on vahva, aito ja sydämellinen nainen, joka tekee kovasti töitä saavuttaakseen haluamansa asiat. Olen jo pitkään halunnut lukea hänen elämän kertansa!

 

Michelle aloittaa kertomalla yksityiskohtaisesti hänen lapsuudestansa. Hän on kotoisin Illinoisin Chicagosta ja asui lapsuutensa isän, äidin sekä veljensä kanssa. Michelle kertoo avoimesti kaikista tapahtumista, joita hänen elämänsä on sisältänyt ja kertoo ylpeästi isästään, joka sairasti pitkään ja pysyi silti aina urheana perheensä vuoksi. Michellen lapsuus ei ollut helpoimmasta päästä, mutta se kasvatti hänestä sen ihmisen, joka hän on tänä päivänä.

 

Eniten minua kiinnosti Michellen aikuiselämä ja se, miten hän tapasi Barack Obaman. Sitä sai hetken odottaa, sillä kirja oli hyvin pitkä. Michelle valmistui Harvardin oikeustieteellisestä yliopistosta ja hän siirtyi Sidley Austin nimisille firmalle töihin. Siellä hän ja Obama tapasivat, kun Obamasta tuli harjoittelija, jota Michelle ohjasi. Minusta on huvittavaa, että aluksi Michelle ei lämmennyt Obamalle yhtään, mutta ajan myötä he rakastuivat toisiinsa ja heistä tuli erottamattomat. Michelle piti tärkeänä tehdä hyväntekeväisyys organisaatiolle töitä, Obamaa taas kiinnosti politiikka. Aluksi Obamasta tuli senaattori ja Michelle auttoi häntä kampanjassaan. Kun Obama kertoi Michelle haaveistaan hakea presidentiksi hän ei ollut innoissaan. Michellelle politiikka ei ollut lähellä sydäntä, mutta lopulta hän päätyi tukemaan miestään ja hänestä tuli todella merkittävä osa kampanjaa.

 

Minä olen aina ollut kiinnostunut politiikasta. Se johtaa parhaasta ystävästäni, joka on aina herättänyt mielenkiintoista keskustelua politiikan ympärille. Hän opiskelee nykyään yhteiskuntatieteitä ja uskon, että hän tulee vielä vaikuttamaan suomen politiikassa merkittävästi. Olin Michiganissa vaihdossa samoihin aikoihin kuin Hilary Clinton sekä Donald Trump kävivät kisaa seuraavasta presidenttiydestä. Amerikan politiikka eroaa todella paljon Suomen poliittisesta maailmasta. Oli todella mielenkiintoista seurata vaaleja sekä ehdokkaiden kampanjointia. Osasin päässäni yhdistää Michellen kertomuksia ja omia kokemuksiani. Kampanjointi siellä ei ole omien hyvin puolien esille tuontia vaan suoraa sanoen toisesta kaiken mahdollisen paskan kaivamista ja jopa vale uutisten levittämistä. Michelle kertoi, kuinka hänet leimattiin vihaiseksi mustaksi naiseksi, vain siksi että hänellä oli ääni, jota hän uskalsi käyttää.

 

Pitkin elämäänsä Michelle piti aina arvoistaan kiinni. Hän teki töitä paremman koulutuksen eteen, naisten, tyttöjen ja lapsien oikeuksien parissa sekä muutti Amerikan koulujen ruokailujärjestelmän. Michelle järjesti varsinkin vähä varaisille naisille mahdollisuuksia koulutusohjelmiin, joiden avulla he saivat paremmat työmahdollisuudet. Moni näistä naisista tekee nykyään hyvin merkityksellistä työtä, hän kertoo. Amerikassa ruokajärjestelmä on pitkään kannustanut epäterveellisiin elämän tapoihin jo nuoresta iästä lähtien. Tämän takia ylipainoisia ihmisiä on todella paljon ja he taas opettavat eteenpäin omille lapsilleen samat huonot tavat. Kierre oli lopetettava. Michelle aloitti projektin, jonka avulla hän suostuttelit monet isot ruokafirmat tukemaan kouluruokailuja terveellisimmillä vaihtoehdoilla. Tämä näkyi jo minun aikanani, kun olin high schoolissa ateriaan kuului aina hedelmä tai pieni sivusalaatti, annos koot olivat sopivia ja ruokajuomana oli maitoa eikä mehua tai limsaa.

 

Oppeja, joita sain Michelleltä:

 

Ole rohkea

 

Michelle on ollut hyvin rohkea ja lähtenyt toteuttamaan ideoitaan. Hän on saanut aikaan paljon enemmän kuin monet First ladyt yhteensä. Hän myös kertoi siitä, kuinka ennen First ladien tehtävä ei edes ollut muuttaa asioita, oikeastaan he eivät edes saaneet tehdä niin. Michelle lähti rohkeasti rikkomaan tätäkin rajaa. Monet ystäväni sanovat, että rohkeutta minulta ei puutu ja osaan olla aikamoinen jääräpää. Jääräpäisyys on hyvä asia tiettyyn pisteeseen asti. Kun haluan saavuttaa jotain teen töitä niin kauan sen eteen, että se onnistuu. Joskus olisi kuitenkin hyvä myös osata luovuttaa tai muokata tekemiseni suuntaa. Rohkeus on jotain, mistä olen ylpeä. En ole aina ollut rohkea ja jotkut asiat pelottavat minua edelleen. Mutta olen opettanut itselleni asenteen, että jos ei koskaan lähde yrittämään ei myöskään voi onnistua, pahinta mitä voi tapahtua on epäonnistuminen ja siitäkin vain oppii. Tiimiakatemialla haluaisin lähteä kokeilemaan jotain todella erilaista, en vain vielä tiedä mitä se voisi olla.

 

 

Ole aina oma itsensä

 

Kovinkaan kauaa, et pysty peittämään toisilta sitä kuka oikeasti olet. Me olemme kaikki omalla tavalla erilaisia ja outoja toisiimme verrattuna. Pidämme eri asioista, ilmaisemme itseämme eri tavalla ja nautimme eri asioista, se tekee ihmiskunnasta niin voimakkaan sillä erilaisuus on voimavara. Silti välillä on vaikeaa olla täysin oma itsensä ja uskaltaa sanoa omat mielipiteensä. Varsinkin tiimillämme se vei hetken aikaa. Michellen vahvuus kampanjan apukätenä oli hänen oma aito persoonansa. Hän sanoi, asiat niin kuin ne olivat ja pukeutui niin kuin itse halusi. Hänestä huokui se, että hän oli liian kauan taistelut niitä ihmisiä vastaan, jotka olivat yrittäneet rajoittaa hänen mahdollisuuksiaan ja tekemisiään. Hän on vahva, aito suunnan näyttäjä.

 

Säilytä omat arvot kaikessa tekemisessä

 

Minulle tärkein arvoni on olla onnellinen. On niitä tietenkin muitakin, mutta onnellisuus on minulle selkeä prioriteetti. Haluan elää joka päivä niin, että olen ylpeä aikaan saannoksistani ja voin mennä onnellisena nukkumaan. Olemme viime aikoina puhuneet paljon myös Kaukan arvoista, meidän kolme päällimmäistä arvoamme ovat 1. Rohkeus yrittää 2. Vastuullisuus 3. Elinikäinen oppiminen. Olemme yhdessä miettineet, olemmeko toteuttaneet yritystoimintaa, jota on ohjannut määrittelemämme arvot. Pystyimme iloksemme todeta, että kyllä olemme. Olemme tehneet rohkeita kokeiluja kuten Kesäpassiprojektia, ilmapalloprojektia sekä mainosvirtaa. Olemme olleet vastuullisia, sillä olemme haudanneet pari projekti ideaa ja ehdotusta todettuamme, että ne eivät ole vastuullisia eivätkä sen vuoksi sovi yrityksellemme. Olemme myös toteuttaneet elinikäistä oppimista jo siltä osin kuin voimme. Tiimissämme on kova halu kehittyä ja oppia koko ajan jotain uutta. Arvojen takana seisominen on tärkeää, sillä jos emme pysty elämään niiden mukaisesti ovatko ne todellisuudessa arvojamme? Meidän arvomme ovat myös ohjanneet toimintaamme todella hyvään suuntaan.

 

Michelle Obaman elämänkerta oli todella inspiroiva sekä mielenkiintoinen. Se herätti paljon ajatuksia sekä pohdintaa. Päällimmäisenä oppina jäi käteen se, että jos jotain haluaa sen eteen, on tehtävä paljon töitä. Se saattaa vaatia hieman onnea mutta kaikki on mahdollista saavuttaa. Sen todistaa ensimmäinen musta First lady Michelle obama.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti