Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Aleksi Muinonen

24 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Pohdin usein, että miksi saan päähäni kauhean kasan ideoita ja ajatuksia, mutta en kuitenkaan ikinä uskalla lähteä niitä toteuttamaan. Pelkäänkö liikaa epäonnistumista tai taloudellista häviötä? Koenko, että mahdollinen epäonnistuminen olisi noloa tai voisiko siitä olla mahdollisesti haittaa tulevaisuudessa. Oli miten oli, tätäkin esseetä kirjoittaessa esiin nousi ensin negatiiviset asiat eikä ne, mitä kaikkea rohkeilla ja jopa hulluilla ideoilla voisi saavuttaa.

Kirja jakaa kehittämisen prosessin viiteen osa-alueeseen. Näistä ensimmäinen on tavoite. Tavoite on on jokin päämäärä tai maali mihin halutaan pyritään pääsemään. Tavoite voi olla 200 asiakasta renkaanvaihtoon tai 50 myytyä vaatetta yhdessä dropissa. Tavoitteen ei aina tarvitse olla konkreettinen tai realistinen, vaan se voi välillä tähdätä unelmiin.

Konkreettista ongelmaa tai haastetta kuvataan kokeilemalla kehittämisen prosessissa tarpeella. Näotä haasteita lähdetään ratkaisemaan kehitettävällä idealla. Tärkeintä tässä osa-alueessa on löytää asiat, jotka ovat asiakkaalle tärkeitä. Jos yritän myydä asiakkaalle autoa pelkkien numerotilastojen ja teknisten tietojen perusteella eikä asiakas ole autoihmisiä, hän tuskin tulee autoa ostamaan. Myydessäni hänelle autoa sen kautta, mitä hän tulee hyötymään autosta ja pystyn löytämään juuri hänen tarpeet on auton myynti jo askeleen lähempänä.

Kehitettävää ideaa lähden avaamaan meidän mahdollisen projektin avulla. Kirjassa kerrotaan, että kyseistä prosessia voi lähteä suorittamaan ilman mahdollista ongelmaa. Meillä on harkinnassa laittaa pystyyn pakettiautovuokraus. Olemme luomassa kaiken täysin tyhjästä ja nyt täytyykin selvittää, kuinka idea erottuu muista. Täytyy selvittää kohderyhmä ja asiakkaan hyöty.

Kokeileminen on prosessin seuraava vaihe. Tällä tarkoitetaan nimenomaan sitä, että ideaa kokeilemalla käytännössä, pystytään löytämään idean ongelmakohdat. Kokeilun jälkeen kerätään asiakaspalautetta ja dataa, jota voi hyödyntää jatkossa. Kokeilululla on myös helppo kartoittaa asiakaskuntaa.

Prosessin viimeinen vaihe on lopputulos. Lopputulos ei aina ole halutunlainen, mutta lopputulos kertoo, kuinka ideassa ollaan onnistuttu. Kun lopputulosta on analysoitu, voidaan tarvittaessa siirtyä prosessin kohdissa taaksepäin ja lähteä rakentamaan ideaa uudesta näkökulmasta.

You May Also Like…

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

Strategiakirja 25 työkalua

Strategiatyö on yksi johtamisen tärkeimmistä työkaluista, ilman sitä oikeastaan missään ei ole mitään järkeä. Johonkin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti