Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Veeti Rastas

10 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Kehitä kokeillen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Lotta Hassi, Sami Paju, Reetta Maila

Teoriapisteet: 2

Devetan kanssa olemme siinä tilanteessa, että meillä ei ole tarpeeksi projekteja. Olemme myös siinä tilanteessa, että jokaisella on kohta opinnäytetyö edessä. Alkaa olemaan viimeisiä tilaisuuksia löytää vielä uusia projekteja ja tehdä töitä. Toisaalta voimme myös etsiä tälle keväälle jonkun yhteisen tavoitteen tai henkilökohtaiset tavoitteet ja lähteä etenemään näitä kohti.

Kirjassahan jaetaan kehittämisen prosessi viiteen osa-alueeseen. Ensimmäisenä on juuri ylempänä mainitsemani tavoite. Koen, että tavoitteen täytyy olla hyvinkin konkreettinen jotta osaamme mennä rehellisesti sitä kohti. Sovitaan että tavoite on, että jokainen Devetalainen valmistuu ajallaan. Mitä se sitten tarkoittaa tekemisen suhteen ja miten me pääsemme tähän tavoitteeseen?

Seuraavan on tarve. Okei, eli meillä on selvillä tavoite. Nyt alamme selvittämään mitä jokainen meistä tarvitsee, että valmistuu ajallaan. Jokainen tarvitsee tarpeeksi työtunteja jotta saamme tarvittavat tunnit tuntikirjauksiin. Jokaisen tarvitsee myös lukea kirjoja tarpeeksi ja tehdä reflektiot, että saamme kirjapisteet opintojenkirjauksia varten. Bueno.

Jos aikaisemmat tavat päästä tavoitteisiin ei ole toiminut, sitten selvitellään miten muutamme toimintatapaa jotta pääsemme tavoitteisiin. Kehitettävän idean täytyy olla sellainen jota pystymme viemään eteenpäin mahdollisimman nopeasti jotta saamme tuloksia aikaan, sillä tämä kevät menee nopeasti ohi ja olemme jo sitten viimeisessä syksyssä.

Uuden tavan löytäminen ja kokeileminen nopeasti auttaa siinä että pääsemme toteuttamaan sitä käytännössä heti vuoden alkuun. Huomaamme myös uuden tavan edetessä toimiiko se vai ei, sillä pystymme pienen porukan kesken hyvin seuraamaan ”tilastoja”. Sitten joko jalostetaan tai heitetään menemään ja mietitään uusi tapa.

Lopputulos ei välttämättä ole halutunlainen, mutta se toki kertoo karun faktan siitä onko se onnistunut vai ei. Tässä esimerkki tapauksessa joka oli tuo valmistuuko Devetalaiset ajallaan vai ei on toki vaikea lähteä uudestaan enään kokeilemaan.

Kiitos ja anteeksi tästä hyvinkin kapeasta ja erikoisesta reflektiosta.

You May Also Like…

Kilpailuetua etsimässä

Selasin Jamkin nettikirjastoa ja kymmenien kirjojen joukosta vastaan tuli Markku Vierulan (2021) teos Löydä...

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

0 kommenttia

Lähetä kommentti