Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Tony Rantala

14 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Johtavat ajatukset

Luin johtavat ajatukset ensi kertaa treeneissä jo Tiimiakatemian alkumetreillä. Vaikka silloin kyseessä oli vanhempi painos, pystyi helposti toteamaan, että tämä pieni vihko kokoaa hyvin koko Tiimiakatemian idean.

Tiimiakatemian arvot:

Ihmissuhteet

Ihmissuhteet ovat asia, joka mielestäni mahdollistaa koko Tiimiakatemian toiminnan. On ollut hienoa nähdä ensimmäisen vuoden aikana, kuinka yhteisöllinen ilmapiiri talossa on. Alusta asti olemme pyrkineet tiimiytymään mahdollisimman hyvin, koska toisten tunteminen ja sitä kautta luottamuksen rakentuminen vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Kun tiimin sisäiset ihmissuhteet ovat kunnossa, näkyy se myös hyvällä tavalla ulospäin asiakkaille.

Tiimiyrittäjyys

Tiimiyrittäjyys on asia, joka on tärkeä pitää mielessä päivittäin. Yhdessä tekeminen vie meidät huomattavasti pidemmälle, kuin mihin yksin pystyttäisiin. Koen tiimissä yksilöiden tehtäväksi kehittää tiimiä, joka puolestaan kehittää yksilöitä laajemmin, kuin itse pystyisimme. Tiimi mahdollistaa meille asioita mitä emme yksin pystyisi tai uskaltaisi lähteä tavoittelemaan.

Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

Tiimiakatemia on mielestäni turvallisin paikka rohkeille kokeiluille. Tiimimme kanssa olemme lähteneet jo alkuvaiheessa suunnittelemaan rohkeita kokeiluja, mutta valitettavasti emme ole päässeet vielä käytäntöön asti niiden kanssa. Rohkeat kokeilut ovat mielestäni yksi tärkeimmistä arvoista ja haluan itse jatkossa pitää tämän vahvemmin mielessäni, koska akatemian luomaa mahdollisuutta ei kannata ohittaa.

Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

Tämä arvo oli suurin syy sille, miksi minä päädyin Tiimiakatemialle. Kehitämme itseämme jatkuvasti tekemällä konkreettisesti asioita, joita haluamme oppia. Vaikka tekemisellä on hyvä olla jonkinlainen teoriapohja ja suunnitelma, on käytännössä kokeilu mielestäni tehokkain tapa kehittyä. Mielestäni tämän arvon toteuttaminen luo meille etumatkaa monessa asiassa verrattuna pelkän teorian opiskeluun.

Matkustaminen

Matkustamista on Tiimiakatemialla korostettu heti alusta asti. Learning circukselle lähteminen oli tiimien ensimmäinen tavoite taloon astuessa, mutta valitettavasti olosuhteiden vuoksi tämä tavoite siirtyi. Kansainväliset verkostot näkyvät mielestäni toiminnassa hyvin ja on ollut mielenkiintoista kuulla eri maiden Tiimiakatemialaisten toiminnasta. Yhdessä matkustaminen tukee hyvin myös Tiimiakatemian muita arvoja.

Johtavat ajatukset ovat ehdottomasti sellaisia, jotka kannattaa lukea läpi ajatuksen kanssa. Uskon, että näitä on hyvä kerrata vielä useamman kerran Tiimiakatemian matkan aikana ja myöhemmin näiden ajatusten merkitys korostuu entisestään.

 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti