Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Nina Nurmesviita

3 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Tiimiakatemialla suurin osa asioista tehdään palosta tekemiseen. Pakkopullan ei pitäisi kuulua käsitteisiin, vaan asioiden pitäisi tapahtua inspiraatiosta ja innostuksesta. Akatemian arjessa sen kyllä huomaa, sillä monet asiat tapahtuvat nopeasti. Kun inspiraatio iskee, tekeminenkin tuntuu vaivattomalta ja hauskalta. Koen että arvoissa ensimmäiseksi listattu ihmissuhteet ovat tähän kaikista suurin tekijä.

Ihminen on luotu tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Tavanomaisessa koulutusjärjestelmässä tätä ei huomioida juuri mitenkään. Tiimityötä ei korosteta millään tavalla, vaikka suurin osa nykypäivän työelämästä perustuu tiimityöhön ja sen innostavaan käyttöön. Ihmissuhteiden ylläpitäminen ja niistä aidosti huolehtiminen on todella tärkeää. Kun asiaa miettii bisneksen kannalta, ihmiset ostavat nykyään ihmisiä eivätkä vain palveluita tai tuotteita. Verkostoista sekä työkavereista huolehtiminen kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Myös matkustaminen on mulle tärkeä arvo, jota voi katsoa useammastakin kulmasta. Matkustaminen ei välttämättä tarkoita laukkujen pakkaamista ja lähtemistä maailman toiselle puolelle, vaan jo omia varpaita pidemmälle katsominen on alku. Mielen avartaminen ja uusien ajatuksien sisäistäminen on helpompaa, kun on maailmalle avoin. Mulle on tärkeää päästä lentokoneeseen ja lähteä vähän kotimaata kauemmas, niin huomaan saavani uutta eloa ja inspiraatiota tekemiseen. Paremman puutteessa myös kotikaupungista lähteminen pariksi päiväksi riittää, sekin tuntuu jo aivan uudelta maailmalta. Kotona ja samoissa piireissä pyöriminen tylsyttää mieltä – siksi on tärkeää päästä poikkeamaan arjesta. Silloin voi syntyä jotain uutta.

Mielestäni tärkeitä kriittisiä arvoja täydentäviä periaatteita ovat ensinnäkin se, että jokainen ymmärtäisi yksilön vastuun. Kun jokainen kokee olevansa yhtä suuressa vastuussa kuin kaikki muutkin, eli kaikki ovat yhdenvertaisia, toiminta ei voi jäädä kiinni yksilöstä. Toinen asia on tiedon virtaus ja se, että jokainen tiimiyrittäjä ymmärtää toiminnan kokonaisuuden ja on valmis levittämään tietoa yli tiimirajojen. Nämä kaksi myös liittyvät hyvin toisiinsa: jokainen ottaa täyden vastuun siitä, että ymmärtää kokonaisuuden. Jokaisen kuuluisi kokea yhtäläinen henkilökohtainen vastuu: varsinkin vastuu auttaa ja tarjota apua, sekä myös vastaanottaa sitä.

You May Also Like…

Uteliaisuuden taito

Utelijaisuuden taito kirja käsitteli erilaisia mielen malleja ja oppimisen johtavaa utelijaisuutta. Uteliaisuutta voi...

0 kommenttia

Lähetä kommentti