Johtavat ajatukset

Lähdeteos: Johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Tiimiakatemian johtavia ajatuksia on sivuttu tiimimme synnyn alkuvaiheessa, mutta niistä ei olla puhuttu juurikaan sen jälkeen ja siten ne ovat päässeet unohtumaan. Johtajuuden koulutusohjelman myötä tutustuin uudelleen johtaviin ajatuksiin ja nyt ne tuntuvat jo huomattavasti kirkkaammilta. Olen ymmärtänyt paremmin niiden merkityksen ja vaikutuksen yrityskulttuuriin ja sen johtamiseen. Minulle on kirkastunut se, miten ne näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme. Toimintamme on ohjautunut hyvin arvojemme mukaisiksi, vaikkemme arvoja tietäisikään. Tiimiakatemian arvot ovat:

  • Ihmissuhteet
  • Tiimiyrittäjyys
  • Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen
  • Tekemällä oppiminen
  • Matkustaminen

Ihmissuhteet

Ihmissuhteet ovat ehkä selkeitten arjessa näkyvä arvo. Toimimme päivittäin ihmisten parissa: oman tiimimme, muiden tiimiyrittäjien, asiakkaiden, ystävien, mahdollisesti perheen jne. Tiimiakatemialla ihmissuhteet ovat välttämättömiä. Itselleni ihmissuhteet ovat tärkeitä ja haluan vaalia niitä. Pidän erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta ja uusiin ihmisiin tutustumisesta. Yhteisö on ollutkin yksi syy, jonka takia olen hakenut tänne opiskelemaan. Verkostoituminen on yhteiskunnassa tärkeää ja täällä sitä painotetaan paljon. Ihmissuhteiden kautta liikkuu myös paljon tietoa ja muilta ihmisiltä oppii valtavasti. Inspiroidun paljon ympärilläni olevista ihmisistä ja lataan itseni täyteen intoa.

Tiimiyrittäjyys

Tiimiyrittäjyys näkyy myös hyvin vahvasti arjessamme. Toimimme tiimiyrityksissä ja teemme tiimeinä asioita. Jokainen yksilö on osa tiimiä ja jokaisen yksilön pitäisi myös ansaita paikkansa tiimissä. Mitä tuot itse tiimille? Miten viet omalta osaltasi tiimiä eteenpäin? Miten perustelet paikkasi tiimissä? Tiimi antaa tukea ja voimaa. On paljon helpompi lähteä kokeilemaan uusia asioita tiimin kanssa, kuin yksin. Tiimi auttaa toinen toistaan ja pyrkii luomaan mahdollisuuksia. Tiimin jäsenet täydentävät myös toisiaan ja luovat sitä kautta jokaiselle paljon laajemmat toimintamahdollisuudet. Jos et itse osaa jotakin, joku toinen tiimissä saattaa osata ja voi auttaa tai opettaa. Tiimi luo turvallisuuden tunnetta yksilöihin ja on toimivana merkittävästi vahvempi, kuin yksilö. Olen itse vahva tiimipelaaja ja pidän paljon tiimityöskentelystä. Saan tiimistä paljon voimaa, tiimihän koostuu ihmisistä, joiden läsnäolosta nautin itse paljon.

Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

Rohkeita kokeiluita painotetaan paljon. Sprinttitavoitteemmekin sisältävät rohkeiden kokeilujen tekemistä. Ilmapiiri on kannustava kokeilemaan hullujakin ideoita ja oppimaan niistä. Rohkeat kokeilut tuntuvat parhaalta tavalta kerryttää kokemusta ja oppia. Ne haastavat paljon enemmän, kuin tutussa ja turvallisessa pysyminen. Rohkeiden kokeilujen onnistuminen palkitsee valtavasti samoin, kun niissä epäonnistuminen antaa valtavasti oppia. Luovia ajatuksia pyritään herättelemään jatkuvasti. Uuden synnyttäminen tuntuu välillä todella haastavalta, sillä maailma on jo täynnä kaikkea. Mietin myös paljon sitä, mikä on rohkeaa kokeilemista. Miten sen voi määritellä? Ihmiset kokevat rohkeana erilaisia asioita. Riittääkö että oma kokemukseni kertoo jonkin olevan rohkeaa, vai tarvitseeko sen myös olla joidenkin raamien sisäpuolella?

Tekemällä oppiminen

Pidän itse todella paljon tekemällä oppimisen ajatuksesta. Tämä on ollut toinen painava syy tänne hakemiselleni. Jaksan itse todella huonosti keskittyä pelkän teorian opiskeluun. Pidän siitä, että pääsee itse kokeilemaan erilaisia asioita ja oppimaan käytännön kautta. Voin hyvin lukea oppikirjoista mitä myynti on, mutta se on täysin eri asia, kuin käytännössä sen tekeminen. Arvo toteutuu päivittäin omassa, tiimin sekä koko yhteisön toiminnassa. Oppimisemme koostuu teoriasta ja tekemisestä. Tiimiakatemialla pääsen tekemään ja kokeilemaan erilaisia asioita. Pidän työn vaihtelevuudesta ja laajalti erilaisten tehtävien kokeilemisesta.

Matkustaminen

Haluan matkustaa mahdollisimman paljon kasvattaakseni ymmärrystäni sekä kokemuksiani. Matkustamisen voi nähdä eri tavoin. Se voi olla fyysistä matkustamista eri paikasta toiseen tai eri maasta toiseen, se voi olla henkistä matkustamista itseensä ja omiin ajatuksiin tai se voi olla kuvainnollista matkustamista esimerkiksi kirjan parissa. Tällä hetkellä matkustan itse eniten omien ajatusteni maailmaan. Minulla on valtava halu kehittää itseäni ja oppia ymmärtämään ja tuntemaan itseäni entistä paremmin. Ymmärtämällä itseäni, voin ymmärtää myös muita paremmin. Tiimiakatemia on jokaiselle myös paikka kasvaa ihmisenä ja se onnistuu vain itseensä syventymällä.

Akatemiamatkamme päättyy maailmanympärysmatkaan tiimin kanssa. Myös akatemian aikana tulemme matkustamaan esimerkiksi Learning Circuksen merkeissä. Nämä ovat myös houkutelleet minua alusta asti tänne saapuessani. Haluan matkustaa sekä nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Matkustaminen avartaa maailmankuvaa ja antaa perspektiiviä omaan elämään. Kuulin joskus lauseen ”Täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle.” Sokaistumme välillä omalle elämällemme ja voi olla vaikea iloita tai tuntea onnellisuutta. Usein reissussa alkaa arvostamaan omaa kotia ja omaa tuttua ympäristöä.

Vielä laajempaa matkustamista voi tehdä kirjojen kautta. Silloin realiteetit eivät ole enää rajana. Kirjojen kautta tapahtuva matkustaminen voi olla samalla matkustamista omaan mieleen tai kuvainnollista matkustamista paikasta tai maailmasta toiseen. Matkustamisen kautta on mahdollista myös herätellä ja elävöittää omaa mielikuvitusta, joka avaa jälleen paljon uusia ovia.

Vaikka Tiimiakatemian arvot eivät olekaan olleet esillä missään ja moni, itseni mukaan lukien, onkin pohtinut niiden tärkeyttä, sillä ne eivät ole mitenkään selkeästi saatavilla, ohjaavat ne silti paljon toimintaamme. Ne on rakennettu kulttuuriimme ja tapamme toimia pohjautuu pitkälti niihin. Silloinhan ne ovat aika toimivat.

Iida Riipinen

Projektitoimisto Heiga osk

https://www.heiga.fi/

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti