Johda tunteita – Menesty työelämässä

Lähdeteos: Johda tunteita - menesty työelämässä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Camilla Tuominen

Teoriapisteet: 2

Johda tunteita, menesty työelämässä

”Tunteet ovat valtava voima ja niitä voi ja kannattaa opetella uteliaasti ymmärtämään, säätelemään ja johtamaan. Tunteiden aallokko voi aluksi pelottaa, mutta kun tunteita oppii ymmärtämään niin niiden voimalla voi oppia surffaamaan.”

Me elämme aikakaudella ja yhteiskunnassa, jossa jatkuva suorittaminen tai jopa ylisuorittaminen ja loputon energia sekä maksimoidut työtunnit ovat tavoittelun kohteena. Kun taas haavoittuvaisuus, väsyminen ja avoimuus luokitellaan heikkoudeksi. Ihmiset piiloutuvat omien panssareidensa ja rooliensa taakse, jolloin on helpompi vain purra hammasta ja puskea eteenpäin. Tässä käy kuitenkin helposti niin, että luovuus, ideat ja aidot näkemykset jäävät myös helposti tämän panssarin alle. Muiden miellyttäminen on helpompaa, kuin rohkeasti oman tiensä kulkeminen.

Tunteiden johtaminen

Keskity olennaiseen. Jos olet palaverissa, asiakastapaamisessa, teet projekteja tai kuuntelet vaikka äänikirjaa, niin unohda kaikki muu. Jos mielessäsi pyörii tuhat muuta asiaa, on mahdotonta keskittyä olennaiseen 100 prosenttisesti ja itsestäsi parhaan mahdollisen version. Tunteiden johtaminen ei ole helpoimmasta päästä. Johdatko omia tunteitasi vai jonkun muun? Omien tunteiden johtaminen täytyy olla kondiksessa, ennen kuin voit johtaa muiden tunteita. Jos olet sanonut jollekkin jotain ilkeää tai sellaista missä hän ei ole hyvä, niin mene peilin eteen ja kysy itseltäsi sama kysymys. Ennen kuin alamme arvostelemaan muita ihmisiä tai kerromme jollekin, mitä jonkun pitäisi tehdä, olisi hyvä käydä keskustelu myös itsensä kanssa.

Luottamus

Syksy 2021 on ollut tiimillemme iso askel eteenpäin luottamuksen, avoimuuden ja turvallisuuden tunteen suhteen. Tulee kolme asiaa heti mieleen mikä vei meitä suuresti oikeaan suuntaan näiden kolmen asian tiimoilta. ”Check-in” Treenit, Meillä oli torstaina 9.12.2021 treenit, jolloin annoimme kaikille check iniin niin paljon aikaa käytettäväksi kuin vain tarvitsee. Tämä johti siihen, että siirryimme suoraan check-outtiin check inistä. Se kaikki mitä tämän väliin mahtui, antoi meidän tiimiläisillemme ymmärryksen siitä, miksi toinen ihminen on sitä ja toinen tätä. En mene yksityiskohtiin, mutta varmasti Sentialaiset ja valmentajamme voivat tunnistaa tämän.

Mökkiviikonloppu Himoksella. Himos oli näistä ensimmäinen ja se taas toi meitä askeleen ellei parikin lähemmäksi toisiamme. Istuttiin tiimin kesken olohuoneessa maljat kädessä ja juteltiin niitä näitä eri tiimiläisten kanssa.

Palautetreenit. Me tiimiläiset annettiin toinen toisillemme palautetta menneestä syksystä. Annoimme kehittävää kritiikkiä ja kehuja joka ikiselle tiimiläiselle. Kaikki otti palautteen vastaan paremmin kuin hyvin eikä mitään härdelliä syntynyt. Minulle ainakin tuli tunne, että vaikka saan kritiikkiä, niin sitä annetaan sen takia, että voisin huomenna olla vähän parempi minä ja, että kehityn ihmisenä sekä tiimipelaajana.

Uskon ja uskon myös siihen että moni pystyy samaistumaan tähän, mutta tiimimme välinen avoimuus, luottamus ja turvallisuuden tunne on kehittynyt aivan valtavan paljon menneen syksyn aikana.

Kuvittele tiimi tai yritys, jonka välillä vallitsee avoimuus, luottamus ja yhteys. Tiimi, jossa älykkyys, luovuus sekä haavoittuvuus saa kukoistaa ja kulkea vapaana. Nyt kuvittele mihin tämä tiimi pystyy

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti