Johda tunteita, menesty työelämässä

Kirjoittaja: Elias

3 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Johda tunteita, menesty työelämässä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Camilla Tuominen

Teoriapisteet: 2

Kirja käsittelee sitä, miten tunteita voi johtaa ja miten tunteen vaikuttavat työ- ja henkilökohtaisessa elämässä. Kirjassa on monta käytännön esimerkkiä, joka on mielestäni hyvä, sillä niihin, oli helpompi samaistua. Kirja oli rentoa ja helppoa kuunneltavaa ja sain siitä paljon irti, vaikka se oli lyhyt.

Luottamus

Kirjassa puhutaan paljon luottamuksesta ja siihen liittyvistä tunteista. Paljon on ollut tiimissämme puhetta luottamuksesta ja sen puutteesta kuluneen vuoden ajan. Olemme tiimin kesken keskustelleet siitä, miten luottamusta saataisiin parannettua. Se miksi luottamuspulaa on vieläkin tiimissämme voi johtua monesta asiasta esim. siitä, että ei tunneta vielä toisiamme hirveän hyvin. Tiimimme voisi varmasti toimia paremmin ja kaikki luottaisivat toisiinsa, ja tehtäviä pystyisi delegoimaan muille siten, että tietää että ne tulisi tehtyä. Luottamuspula myös vaikeuttaa tiimiläisiltä avun pyytämistä asioista, joita ei itse vielä osaa, vaikka homma menisi paljon nopeammin ja helpommin jos vain uskaltaisi pyytää apua. Olemme ruvenneet työstämään luottamus pulaa tutustumalla toisiimme paremmin ja pitämällä iltaisin virkistyspäiviä missä kaikki kertoo kuulumisia, ja asioista voi vitsailla ja heittää läppää. Tämä on auttanut mielestäni, sillä useampi on uskaltanut tuoda mielipiteitään esille ja dialogi on parantunut sen seurauksena.

Pidimme tiimimme kesken palaute treenit, joissa kaikki antoivat toisilleen palautetta ja tietenkin myös vastaanottivat sitä. Siinä huomasi, sen että luottamus on parantunut jonkun verran tiimissämme, vaikka sei ei vielä 100 prosenttinen olekaan. Edellisen kerran palaute treenit olivat ensimmäisenä keväänä, joissa harva vielä uskalsi antaa rehellistä palautetta, koska siitä olisi voinut loukkaantua. Nyt reilu puolivuotta myöhemmin oli palaute jo huomattavasti rakentavampaa.

Tunteet

Tunteita on tärkeä oppia ymmärtämään työympäristössä sillä ne ohjaavat melkein jokaista tekoamme. On tärkeää oppia huomaamaan muiden tunteet, vaikka se ei kaikilla ole todellakaan helppoa. Varsinkin hiljaisilta ja vetäytyneiltä henkilöiltä on vaikea oppia erottamaan heidän tunteitaan. Hyvänä työkaluna tähän toimii keskustelu toisen kanssa kahdestaan, toisen kuuntelu, tilan ja ajan antaminen. Kun kuuntelin kirjaa rupesin miettimään miten itse näytän tunteitani muille päädyin siihen, että iloisia ja vihaisia tunteita on huomattavasti helpompi näyttää muille, kuin esim. surullisia ja pelokkaita tunteita. Kirjaa kuunnellessa myös opin, että tunteita on hyvä näyttää muille ja se vahvistaa tiimin keskeistä luottamusta.

Tunteidenjohtaminen ei ole koskaan ollut vahvuuteni ja siksi lähdin kuuntelemaan tätä. Halusin oppia kirjasta, miten muiden tunteita voi huomata ja miten heitä voi johtaa heille sopivalla tavalla. Kirjassa sanottiin, että muita pitää kuunnella ja antaa heille aikaa avata tunteitaan. Halusin myös oppia miten tuoda omia tunteita esille, jotta minua olisi helpompi johtaa minulle sopivalla tavalla.

Huomioita jälkeenpäin

Nyt kun korjasin tätä noin 3 kk kirjoittamisen jälkeen huomasin, miten paljon tiimimme on mennyt eteenpäin varsinkin luottamuksen osalta. Nyt on vaikea ajatella, että luottamuksemme on ollut tuota tasoa. Tiimissämme on ruvettu jakamaan vastuuta huomattavasti tasapuolisemmin, koska pystyy luottamaan siihen, että se kenelle humma on annettu hoitaa sen. Lisäksi tunteita on opittu johtamaan paremmin ja niistä uskalletaan puhua muille tiimiläisille.

You May Also Like…

Luin Jyrki Jokitalon kirjoittaman kirjan nimeltä Myyntikolmio. Kirjan tarkoituksena oli kertoa myyntiin perustuvia...

Kehnot pomot ympärilläni

Kehnot pomot ympärilläni Maailma on täynnä paskoja johtajia. Olemme kaikki varmasti törmänneet sellaiseen. Olenko minä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti