Idiootit ympärilläni

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

14 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Idiootit ympärilläni

Lähdeteoksen kirjoittaja: Thomas Erikson

Teoriapisteet: 3

Kirjan valitsin nuoren toimitusjohtajan suosittelemana. Kirja on helppo kuunnella ja se on ollut suosittu tiimiakatemian sisällä. Kirja on siis eräänlainen tutkimustulos ihmisten luonteista ja erilaisista persoonallisuuksista. Kaikki ei tietenkään päde täysin sataprosenttisesti, mutta itse huomasin, että oma persoonani oli kuvailtu aika osuvasti. Kirjassa on siis kuvailtu neljä eri väriä.

Persoonallisuudet väreittäin

Punainen: Kilpailuhenkinen, voimakas, suorapuheinen, kärsimätön, itsepäinen, tarmokas, aikaansaava, utelias ja aloitteentekijä.

Vihreä: Ystävällinen, lojaali, hillitty, kärsivällinen, hiljainen, pidettävä ja suorittava

Keltainen: Sosiaalinen, kekseliäs, innostunut, huono kuuntelija, optimistinen, positiivinen, tarvii huomiota, spontaani ja luova

Sininen: Tarkka, suunnitelmallinen, analyyttinen, perfektionisti, etääntynyt, looginen ja seuraa ohjeita

Jokaisella meistä tulee varmasti mieleen joku henkilö jonka voisi lokeroida näihin väreihin. Itse yllätyin kuinka osuvasta oma värini (punainen) olikin niin oikein. En tiedä oliko kirjassa tarkoituskaan oppia mitään muuta kuin, ehkä ajattelemaan ettemme kaikki ole samanlaisia henkilöitä jotka ajattelevat justiinsa kuin kaikki muutkin. Jokaisella on varmasti hieman kaikkia värejä sekaisin, eikä kenessäkään ole just samaa määrää kutakin väriä. On opittava tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa, vaikka olisittekin täysin vastakohtia.  Kirja on ehkä enemmänkin yleissivistävä kuin niinkään kirja mistä saisi paljon konkreettisia oppeja. En voi siis olla suosittelematta, mutta koska olen punainen henkilö sanon, että on parempiakin kirjoja mistä voisi konkreettisia asioita otettua itselleen opiksi/käyttöön.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti