Hulinaa johtavat ajatukset

Lähdeteos: Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Hienosti Johtavista ajatuksista löytyy tarttumapintaa meikäläisenkin räpylöille. Jännittävää oli tämä arvojen tutkailu, kun edellisen opinahjon kolmen kärki, ilo, yhteisöllisyys ja kohtaaminen, toi jo vähän oksennusta suuhun. Kovin pehmoisen kuuloiset arvot eivät siis herätä tässä tallaajassa paljonkaan luottamusta. Iloksi sain kuitenkin huomata, että näiden arvojen takana voin kyllä pitkälti seistäkin.  

Vahvimpana kuplana pinnalle nousee ikuisesti jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen. Itselläni ainakin uteliaisuus uutta ja ihmeellistä kohtaan auttaa olemaan tietoa keräävä pesusieni, jonka päähän mahtuu laaja valikoima fakatatietoa.  

Rohkeat kokeilut eli rohkeasti vaikka pää edellä puuhun. Hieno arvo kerta kaikkiaan, vaikka ainakin allekirjoittaneella yliajattelijalla on tapana toimia vähän sitä vastaan. Minusta huippujen kokeileminen on kyllä yksi elämän tarkoitus ja sisällä kytevän potentiaalin haaskaaminen on syntiä ja rienausta. Vauhtia on onneksi kiihdyttämässä toiset tiimiyrittäjät ja valmentajat. Syvä pääty kutsuu ja kohta kuuluu molskis ja loiskis. 

Silloin pitää sykkiä, kun on sen hetki. Tekeminen ja sen kautta oppimisella on tähän mennessä saavutettu parhaat opit. Pänttääminen ei ole kivaa eikä se ruoki luovuutta. Joskus yliajattelijankin on tehtävä villejä valintoja ja kokeilla rajoja niin, että rytisee. Pokerinaama siihen on kyllä mainio ja kovaa kyytiä tässä ollaan jo menossa kohti seikkailujen meriä. 

Edelleen aavistuksen jännittää steppailla Akatemialla, kun oma tottumus tekemiseen lähtee aika individualistiselta pohjalta. Tähän asti on tullut paljon tuseerattua vain omassa seurassa, eikä Akatemian hengen kaltaista ammatillista tukiverkostoa ole ollut mailla halmeilla. Iloksi sai kuitenkin huomata, ettei muskettisoturimainen meininki ole pelkkää sanahelinää. Verkoston voiman on saanut jo monesti kokea oman tiimin sisällä. Jatkossa varmasti myös yli tiimirajojen. 

Vapaus johtaa tämän pääkopan ajatuksia. Yrittäjyyden pariinhan monesti ajautuu janttereita, joille saman tunkkaisen ilman haistelu ei maistu. Uusia tuulia on koettava ja päätöksiä on tehtävä ihan itte. Samalla saa kantaa vastuunsa myös omassa kapsäkissä. Vastuun ja vapauden käsikynkässä päästään kiinni myös TA-arvoihin. Vaikka äärimmäisen humanitääriset arvot eivät sitä minun kaurapuuroani olekaan niin samanhenkisen sakin kanssa yhteinen ähellys on yksin äheltämistä mukavampaa. 

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti