Crushing It!

Kirjoittaja: Matias Alsio

4 marraskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Crushing It! – Gary Vaynerchuk

 

 

Miten tavoitella omia unelmia. Kirjassa autetaan löytämään oma tiesi siihen, kuinka rakentaa oma ura kohti omaa unelmaansa bisneksen, talouden ja menestyksen saralla. Kirjan tarkoituksena ei ole auttaa sinua rikastumaan vaan elämään elämääsi omilla ehdoillasi.

 

Valinta on sinulla

Jokainen pystyy päättämään omasta elämästään ja tehdän valintoja sen vuoksi. Valinnat joko vievät sinua eteenpäin tai johonkin muualle. Nykypäivänä omien unelmien tavoitteleminen on entistä helpompaa. Internet mahdollistaa niin paljon asioita, jotka on ennen ollut mahdottomia. Monesti ihmiset puhuvat, että ei ole aikaa kun käy vaikka töissä. Gary kehottaakin miettimään mikä on tärkeämpää kuin oman intohimon ja unelmien tavoittelu. Vaikka olisi 8 – 16 töissä, on jokaisella vielä aikaa monta tuntia päivittäin ja mahdollisesti koko viikonloppu. Kun oma intohimo on tarpeeksi suuri, löytää aina sille aikaa jostain. Jos tämä aika ei riitä, niin riskillä voi aina pelata. Tällä meinataan sitä, että lopettaa työn ja tekee täysipäiväisesti omasta intohimostaan bisnestä. Onneksi tälläisiä valintoja ei joudu omalla kohdalla kuitenkaan tekemään. Tiimiakatemia mahdollistaa omimen unelmlien tavoittelun päivisin. Meillä on 40 tuntia viikossa aikaa oppia ja kehittää taitoja, löytää oma intohimo. Sitten meillä on vielä iltaan asti aikaa mikäli tuntuu ettei tuo aika riitä. Meillä ei ole mitään tekosyytä olla tekemättä töitä intohimon eteen… tästä tulikin mieleen, onko oman intohimon toteuttaminen edes työtä? Itse koen että kun seuraan omia unelmia ja intohimoa, pystyn tekemään sitä loputtomiin. Tämä on jo hyvä merkki siitä, että teet oikeaa asiaa.

Tähän esimerkkinä toimii Kesäpassi projekti. Olemme tehneet projektin eteen töitä todella paljon. Aloitettu aamu 8 ja lopetettu ilta 8. Silti tuntuu että olisi halua tehdä enemmän, tulee vain muut asiat vastaan… Tästä tuli taas mieleen oman unen ja ravinnon saannin merkitys. Olen huomannut että näiden laiminlyönti on todella haitallista. Tämä on ollut enemmän mielessä nyt kuin koskaan aikaisemmin, sillä haluaa tehdä niin paljon mutta jaksaminen tulee tielle. Oma unirytmi on ollut tosi huonoa kesästä lähtien. Nyt olenkin päättänyt nukkua vähintään 8 tuntia yössä ja sitä tärkeämpänä pidän rauhoittumista ennen nukkumaan menoa. Olen tehnyt tätä nyt 3 yötä ja huomaan jo suuren eron, johtuukin varmaans iitä että ollut niin vähäiset energiat aikaisemmin että löytyy isoa kontrastia. Toinen on ravinto, Paavon kanssa ollaan kamppailtu siitä, miten ehtisi syömään mahdollisimman nopeasti. Kesäpassin parissa työskentelyn yhteydessä syöminen ei ole tuntunut tauolta, vaan hidasteelta. Kaupassa käynti ja kokkaaminen vie tunnin aikaa, tämän voisi käyttää paljon tehokkaammin kuin kokkailemalla. Ruokailu on monena päivänä venynytkin liian myöhään. On huomannut että kello on jo 18 ja on tullut syötyä vain lounas. Tähän on nyt tullut parannusta, joka pivä koitan syödä 3 lämmintä ruokaa ja aamupalan. Energiatasojen ylläpitäminen muulla kuin kofeiinilla on nostanut virkeystasojani ja keskittymistäni paljon. Eikun vain jatkamaan samaan tapaan!

 

Macro kärsivällisyys ja Micro vauhti

Macro tasolla kärsivällisyydellä pääsee pitkälle, on tiedettävä mihin suuntaan on menossa ja odotettava kärsivällisesti sinne pääsyä. Tähän ei ole oikoreittiä.

Micro tasolla on oltava vauhti päällä. Joka päivä on oltava mahdollisimman nopea ja tehokas. Jos joka päivä pystyy opppia tehokkaampaan työskentelyyn, sanotaan vaikka 1% parannus tehokkuudessa päivässä. Vuodessa on 365 päivää, tämä meinaisi 365% kehityksen työtehokkuudessa vuositasolla. Jokaisessa tilanteessa, jossa asian voi tehdä tehokkaammin niin näin kannattaa tehdä. Tehokkuudesta ei koskaan pidä karsia, mitä järkeä on tehdä mitään jos tekee vain puoliksi. Olenkin innoissani oppimaan uusia tapoja tehdä työnteostani tehokkaampaa ja nopeampaa. Ajatellakkaan miten paljon enemmän saa aikaan kun saa työtehokkuuden huippuunsa!

 

Itsensä Brändääminen

”the path is already yours, as long as you commit and are willing to execute” – Gary Vaynerchuk

Internetin avulla kuka tahana pystyy luomaan itsestään vahvan brändin. Tässä lsitaankin Garyn neuvot kuinka saavuttaa laadukas ja tehokas henkilöbrändääminen.

Tässä on seitsemän asiaa, jotka tulisi olla kunnossa ennen kuin aloittaa henkilöbrändäämistä. Nämä asiat vievät sinua eteenpäin. Tarkoitus, aitous, intohimo, kärsivällisyys, vauhti, työ, tarkkaavaisuus. Nämä ominaisuudet tukevat itsensä brändäämistä, mutta Gary tuo esille vielä yhden puuttuvan palasen. Keksitkö sitä? Puuttuva palanen on sisältö. Sisällön on oltava hyvää ja sitä on julkaistava säännöllisesti kaikkiin sosiaalisen median kanaviin. Kirjassa puhuttiin mielenkiintoisesta asiasta, ihmiset keskittyvät usein liika vääriin asioihin, kuten valaistukseen, designiin tai ulkomuotoon/ulosantiin. Tehokkainta somebrändäämistä on olla rehellinen. Tee materiaali sosiaaliseen mediaan sinun etenemisestä, dokumentoi edistymisesi. Se on paljon tärkeämpää kuin uuden materiaalin luominen. Dokumentoimalla itseäsi ja olemalla rehellinen, ihmiset oppivat tuntemaan sinut. Tämähän on henkilöbrändin tarkoitus.

”Its not about the angle, the lighting or editing. its about getting real with your fans. Authenticity is key” – DJ Khaled

Dokumentoimalla oman päivän kulkua säännöllisesti, pystyy luomaan siteen ihmisiin. He musitavat sinut päivittäin ja täten alkavat kehittämään  tunnesidettä sinuun. Brändikäsikirjassa oleva pyramidi toimii tässä tilanteessa hyvänä esimerkkinä. Ensimmäinen askel brändäämisessä on Olemassa Olon tiedostaminen. Tämä tapahtuu päivittäisellä postailulla. toisena on Merkitys, kertomalla omaa tarinaasi ja dokumentoimalla päivääsi luot siällöllesi merkityksen. Kolmantena on suorituskyky, tässä kohtaa sinua aletaan vertailemaan kilpilijoihisi eli muihin henkilöbrändeihin. Neljänetän vaiheena on Etu, Olet luonut jo ympärillesi brändiuskollisuutta ja sinun seuraaja kunta huomaa edun sinun seuraamisesta. Viidentenä toimii Yhteenkuuluvuus, tänne onkin jo haastava päästä. Luomalla päivittäin mielenkiintoista ja säännöllistä sisältöä, alkavat seuraajasi tuntemaan yhteenkuuluvuutta sinuun. Rehellisyys tulee todella isossa osassa, sillä jos olet dokumentoinut matkaasi ja ollut rehellinen. On seuraajillasi helpompaa kokea yhteenkuuluvuutta sinuun, tällöin seuraajiesi välille luotu side on erittäin vahva.

Facebook ja Instagram omaavat ominaisuuden live videolle. Tämä on hyvä tapa olla seuraajiin henkilökohtaisemmin yhteydessä. Myös instagram ja Snapchat tarinoihin julkaisu toimii hyvin, sillä sinne saa laitettua videoita. Youtube toimii hyvänä työkaluna Vlog tyyliseen postailuun ja tämä on myös tärkeää. Mitä useammin youtubeen pystyy lataamaan sisältöä, sitä parempi.

Tärkeintä on kuitenkin aloittaa, luoda jokaiseen kanavaan oma yritys tili. Tämän jälkeen postailla sinne omasta mielestä mielenkiintoisia asioita ja kasvattaa omaa seuraaja kuntaansa pikkuhiljaa.

 

”Laziness comes when you are chasing the money instead of a game where you love the process” Gary Vee

Mitä vien tästä käytäntöön?

Aijon ehdottaa markkinointi tiimille, että alkaisimme julkaisemaan materiaalia useammin. Joka päivä voisi olla postailu päivä. Tehdään se sitte vuoroittain jokaisen Kaukan jäsenen kesken tai ei, niin olisi tärkeää alkaa brändäämään Kaukaa. Omalla kohdalla en ole tarpeeksi kiinnostunut itseni brändäämisestä vielä. Olen huono olemaan puhelimen äärellä ja tämä vaatisi jatkuvaa postailua niin se ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi lähellä omaa sydäntä.

 

 

 

Matias Alsio

You May Also Like…

Kilpailuetua etsimässä

Selasin Jamkin nettikirjastoa ja kymmenien kirjojen joukosta vastaan tuli Markku Vierulan (2021) teos Löydä...

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

0 kommenttia

Lähetä kommentti