100 Faktaa myynnistä

Lähdeteos: 100 Faktaa myynnistä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Andrei Koivumäki ja Katleena Kortesuo

Teoriapisteet: 2

 

Halusin lukea kirjan jo pitkään, sillä olen seurannut Andrei Koivumäen elämää somesta jo monta vuotta. Tykkäsin kirjan helppolukuisuudesta paljon, sillä jokainen tarina oli kiinnostavaa luettavaa ja ne eivät olleet liian pitkiä. Kirjassa todella on, reilu 100 faktaa myynnistä.

 

Haluan ottaa esille kohtia kirjasta jotka, kuuluvat elämääni tällä hetkellä ja joita haluan tulevaisuudessa hyödyntää. Esseeni ei ole mielestäni tarpeeksi hyvä kirjaan verrattuna. Kirjaa voi tulla kysymään minulta lainaan, sillä uskon esseeni lukemisen jälkeen sinun kiinnostuvan aikas paljon. Lopussa pieni myyntipuhe 😉

 

 

  1. Puskaradion tärkeys

 

Pidän todella tärkeänä osana myyntiä puskaradion tärkeyden sillä kuvan jonka jätät asiakkaalle tuotteesta, brändistä ja tärkeimpänä itsestäsi on sinun tulevaisuudellesi todella iso merkitys. Sana kulkee nopeasti huonosta palvelusta ja sitä mainetta on vaikea korjata. Painostan itseäni ja teitä muistamaan olemaan aina kohtelias ja arvostamaan kaikkia tasapuolisesti.

 

 

  1. Some pisteytys

 

Katleena kertoi kirjassa sometaulukosta johon pisteytetään jokaisen somen pisteet 1-5 ja katsotaan mikä on itselleen paras kanava myynnissä. Todella moni käyttää aikaansa paljon turhaan markkinoidessaan someen jossa ei omia asiakkaita tavoita. Itse aion hyödyntää taulukkoa kun tilanne sen vaatii.

 

(Katleenan sometaulukko)

Kanava Asiakkaat Tuote/palvelu Oma ilmaisu Tekniset mahdolisuudet Yhteensä
Facebook 2 3 5 5 15
Twitter 5 3 5 5 18
Blogi 4 5 5 5 19
Podcast 2 4 4 4 14
Youtube 3 4 5 2 14
Instagram 4 2 1 2 9
Linkedin 5 2 5 5 17
Snaphchat 2 1 2 5 10

 

 

  1. Fokus on tie menestykseen

 

Kirjan kohdassa ”15. Menestyminen vaatii fokusta” kerrotaan, että fokus on yksi tärkeimmistä taustatekijöistä projektin onnistuneesti loppuun saattamisessa. Tiimiakatemialla tehdään todella paljon projekteja ja välillä tuntuu, että siellä ajatellaan määrän korvaavan laadun näissä. Ihmiset eivät pysty käsitellä kuin 3-5 projektia samanaikaisesti. Liika projektien määrä vie mielestäni fokuksen pois jokaisesta.

Olen alusta asti akatemialla pyrkinyt lähtemään mukaan projekteihin, jotka minua kiinnostaa ja olen nähnyt, että pystyn pitämään fokuksen siinä loppuun saakka. Itse en halua lähteä mukaan tai olla mukana projektissa, jossa on henkilöitä mukana vain sen takia että on projekti mitä tehdä. Jos projektiryhmässä ei kaikilla ole fokusta projektissa, uskon että tulos on keskinkertainen.

 

  1. Ajanhallinta

 

Ajanhallinnassa kyse ei ole määrästä vaan laadusta. Kirjassa Andrei kertoo käsittäneensä ajankäytön väärin, ja täten käyttänyt aikaa huonosti todella pitkään. Useimmat ajattelevat, että mitä enemmän käyttää aikaa esim. projektiin, niin sitä parempi. Eli jos on uusi projekti alkanut ja käytät siihen kahdeksan tuntia päivässä ja samalla millekään muulle ei ole aikaa, tunnet että annat projektille kaiken. Tämä tyyli on väärin, sillä energiaa pitää osata käyttää oikein. Projektin onnistumista ei mitata sillä paljonko käytät aikaa siihen vaan kuinka laadukkaasti olet käyttänyt aikasi projektiin. Jos käytät projektiin päivässä aikaa vähän mutta todella laadukkaasti saatat ajatella että et ole tehnyt tarpeeksi vaikka todellisuudessa olet tehnyt lyhyessä ajassa saman mitä olisit muuten koko päivänä. Käytä työskentely aikasi suunnitelmallisesti, tehokkaasti, laadukkaammin, niin päivästä jää muuhun aikaa.

 

 

  1. Tärkein kaikista

 

LÖYDÄ OMA VAHVUUTESI! Halusin nimetä kohdan ”tärkein kaikista” koska minulle on aina sanottu, että löydä se asia mistä pidät ja tee sitä vähän paremmin kuin muut olet menestyjä. Yksinkertaista ja totta. Kaikissa elämänkerta kirjoissa ja menestystarinoissa kaikki perustuu siihen että uskoo omaan tekemiseensä ja omaan tekemiseensä uskominen vaatii asian jota tykkää tehdä taukoamatta.

 

Tulin Tiimiakatemiaan etsimään omaa vahvuuttani. Pyrin kouluvuosien aikana tekemään mahdollisimman paljon erilaisia projekteja ja löytämään sekä vahvistamaan mielenkiintojani. Uskon että kolmen ja puolen vuoden jälkeen tiedän vahvasti suunnan mihin haluan edetä eikä vuosia kulu ”turhaan” etsiessä työtä mistä tykkää.

 

  1. Töiden ulkoistaminen

 

Andrei kertoo kirjassa ulkoistaneensa työssään asuntojen kuvaukset, asuntojen syöttämisen tietokone järjestelmiin sekä myyntimateriaalien teon. Kymmenen asunnon myyntikuntoon saaminen veisi 80h työ kuukaudesta. Kuvauksien ulkoistaminen kustantaa Andreille 5000€/kk ja hän säästää tällä 40h/kk. Laskelmallisesti 40h/kk säästö antaa aikaa myydä asuntoja 10 000€ joten ulkoistaminen kannattaa tässä tapauksessa.

 

Ajattelin että tiimissämme pitäisi keskittyä enemmän löytämään projekteja tämän kannalta. Voisimme kertoa asiakkaalle, kuinka paljon hän säästäisi työtunteja ja pystyisi keskittymään paremmin tekemiseen, kun ulkoistaisi meille hommia. Esim. kuvien ottaminen tai tekstin tuottaminen.

 

 

  1. Tavoitteet

 

Olen itse aina ollut huono asettamaan itselleni tavoitteita ja tämän takia koen että, en ole saavuttanut mitään. Kirjan fakta ”107. Menestyminen vaatii tavoitteita” sai minut tekemään itselleni tavoitekartan, jonka avulla pystyn selkeästi tavoittelemaan pienempiä sekä isompia tavoitteita.

Samaistuin tässä kohdassa Andreihin, joka kertoi koutsanneensa alitajuntaa korkeammalle elintasolle. Eli pyrkii kasvattamaan kuluja, jotta joutuisi tekemään töitä laadukkaammin. Olen itse käyttänyt jo tätä muutaman vuoden selkeiden tavoitteiden sijaan. Mieleni joutuu tekemään töitä 24/7 jotta keksin uusia tapoja tienata rahaa, oppia jotain uutta tai tehdä joku asia paremmin kuin ennen.

 

Loppu höpinät

 

Suosittelen kirjan lukemista kaikille, sillä siinä käsitellään myyntiä todella monesta tulokulmasta. Kirjan lukeminen kehittää myyntitaitoja ja ajattelua todella paljon. Minulla on tämä kirja itselläni ja palaan useasti eri kohtiin.

 

En peilaa esseessä kirjan oppeja tiimini toimintaan sillä koen, että tämä kirja opastaa kaikkia yksilöinä tekemään asioita- ja ajattelemaan asioita paremmin.

 

Tämä essee oli vähän erilainen, sillä kerroin teille selkeät seitsemän kohtaa kirjasta ja miten ne on vaikuttanut minuun. Toisinsanoen esseeni avulla et tiedä kirjasta vielä mitään ja vain lukemalla kirjan, tunnistat oikeat kohdat sinun elämääsi. Uskon että kirjan yli 100 ”tarinasta” monta kymmentä vaikuttaa sinuun ja vahvistaa omaa suuntaasi.

 

KIITOS 

Alek Korpinen

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti