Tulevaisuuden lukujärjestys 

Kirjoittaja: Veera Partanen

4 kesäkuun, 2022

Lähdeteos: Tulevaisuuden lukujärjestys 

Lähdeteoksen kirjoittaja: perttu Pölönen

Teoriapisteet: 2

Valitsin perusopintojen viimeiseksi luettavaksi Perttu Pölösen kirjan – tulevaisuuden lukujärjestys. Tulevaisuus kiinnostaa ja jännittää kovasti, joten kirja valikoitui sen perusteella. 

Jos mietin omaa tulevaisuuttani, on mahdotonta ennustaa tai miettiä, mitä tulee tapahtumaan, tai missä olen 10 vuoden päästä. On vain ajatuksia siitä, mitä se voisi olla, mutta todellisuus voi olla ihan jotain muuta. Vuodessakin kerkeää tapahtumaan jo niin paljon asioita ja muutoksia, mitä ei osaisi edes kuvitella tai ennustaa, niin mitä se on sitten kymmenessä vuodessa. 

Kun mietin tästä 15 vuotta taaksepäin, niin maailma on muuttunut todella paljon ja kehittynyt eteenpäin. 15 vuotta sitten ei ollut älypuhelimia eikä älykästä teknologiaa. Nokian puhelimet silloin kyllä jo oli, mutta puhelimessa oli silloin vielä saldorajat. Aina kun halusi viettää aikaa kaverien kanssa, täytyi lähteä kävelemään 4km päähän kaverin ovelle ja kysyä voiko hän olla. Monesti käveltiin vielä takaisin kotiin, kun kaveri ei ollut kotona tai vanhemmat eivät päästäneet ulos hengailemaan. Ei silloin osannut kuvitellakaan, että jossain vaiheen teknologia muuttuu ja tulee hienot älypuhelimet, joissa ei ole saldorajoja ja on internet. Tuolloin oli jo niin hienoa, kun lankapuhelimen jälkeen sai oman puhelimen, missä oli matopeli ja bluetooth, millä pystyi lähettämään kappaleita toisen puhelimeen. Ei tarvinnut enää soitella puheluita perheen yhteisellä puhelimella kaikkien kuullen.  

Olen kyllä todella onnellinen ja iloinen siitä, ettei lapsuudessani ollut älypuhelimia, vaan kaikki vapaa-aika käytettiin ulkona olemiseen ja ystävien kanssa leikkimiseen. Kun taas tänä päivänä ollaan niin riippuvaisia puhelimista, että saattaa mennä päiväkin vain puhelinta selaillessa. Itsellänikin puhelimen ruutuaika päivässä on ihan liikaa. En edes osaisi kuvitella aikaa enää elämää ilman puhelinta. Puhelimien välityksellä ollaan tänä päivänä niin paljon tekemisissä toisien kanssa ja puhelimeen on nykyään saatavilla vaikka minkälaisia sovelluksia ja muita, mistä näkee maailman uutiset, ystävien ja tuttavien kuulumiset ja muun. Eniten itsellä tulee kyllä ehdottomasti käytettyä puhelimessa Instagramia, Snapchattia ja Tiktokkia. 

Kun miettii myös työntekoa nyt ja mitä se oli 10-15 vuotta sitten, niin se on muuttunut paljon. Nykyään työssä käytetään paljon koneita ja robotteja. Koneiden ja robottien tuloa on aina pidetty pelottavana, koska pelätään, että ne vievät työpaikkamme. Mutta onhan niistä paljon hyötyäkin. Tehtaiden työvauhti on nopeutunut koneiden myötä. Ihmiset eivät koskaan pystyisi samaan työnopeuteen ja tulokseen, mitä koneet tekevät. Mutta on myös paljon asioita, mitä koneet eivät pysty hoitamaan. Koneet ovat älyllisiä ja osaavat laskea meille lukuja, mutta jos täytyy kysyä mielipidettä tai väitellä jostain asiasta, niin koneet eivät pysty auttamaan niissä asioissa.  

Uusimpana keksintönä Espoon katukuvaan on ilmestynyt nyt robotikuljettimet, jotka tuovat siis ruokalähetyksiä ihmisille. Vielä robotit ovat aika könkön oloisia, mitä Tiktokista olen videoita nähnyt. Mutta uskon, että nekin tulevat kehittymään pian.  

On jännä nähdä mihin kaikki teknologia kehittyy ja ylipäätään mitä tulevaisuus tuo. Haluaisin omalta tulevaisuudeltani sitä, että menestyisin urallani, pysyisin terveenä ja olisin onnellinen. Näiden asioiden eteen pystyn itse tekemään asioita, mutta kuitenkaan kaikkeen en pysty vaikuttamaan tulevaisuuteni osalta. On jännittävä seurata omaa matkaani, minne tulevaisuus minua vie ja mitä seuraavat kolme vuotta Tiimiakatemia minulle antaa. Toivon saavani ainakin paljon oppeja Tiimiakatemialta tulevaisuuteeni ja sitä, että löytäisin Tiimiakatemialla oman juttuni, mitä lähteä kehittämään ja viemään eteenpäin. Olisihan se todella hienoa päästä Tiimiakatemialla perustamaan oma yritys, mitä voisi innolla kehittää ja viedä eteenpäin. Kuitenkin yrittäjyys on se, mikä minua kiinnostaa.  

Kirja oli ihan hyvä ja ihan mielenkiintoinen. En kuitenkaan oppinut kirjasta hirveästi. kirja käsitteli enemmänkin koneiden ja teknologian kehitystä. Kirja sai enemmänkin vain pohtimaan, kuinka nopeasti maailma muuttuu ja mihin maailma on menossa. Sitä kun ei mitenkään voi ennustaa, vaikka haluaisikin.  

Kirjan nimi “tulevaisuuden lukujärjetys” antoi minulle eri ajatuksen ja käsityksen siitä, mistä kirja voisi kertoa. En ajatellut sen käsittelevän niinkään vain teknologian kehitystä. Kirja herätti kuitenkin paljon ajatuksia tulevaisuuden suhteen ja sai miettimään muutakin tulevaisuudessa, kuin vain koneiden ja teknologian kehitystä. 

You May Also Like…

Dopamine nation

Luin Anne Lembken kirjoittaman kirjan ”Dopamine nation”. Anne Lembke on amerikkalainen psykiatri, joka on Stanford...

0 kommenttia

Lähetä kommentti