Trenders

Kirjoittaja: Ville Lehtola

5 huhtikuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimiakatemia trenders                                                                     Ville Lehtola

 

Aluksi Tiimiakatemian 4.0 korvaajaksi kaavailtu tapahtuma valitettavasti siirtyi webinaariksi, ei sillä että se olisi haitannut tekemistä, taikka meininkiä yhtään. Trenders edelleen antoi suuren tietopläjäyksen sijoittamisesta kiinnostuneille, kuten itselleni. Puhujina webinaarissa olivat ”mimmit sijoittaa” podcastista tuttu Pia-Maria Nickström, sekä Mikko Sjögren.

 

Itsekin tosiaan sijoittamisen aloittamisesta kiinnostuneena tämä webinaari oli mielestäni hyvä, ei menty turhan tarkaksi vaan kerrottiin yleisesti hyviä vinkkejä, toki myös enemmän yksityiskohtaisia kuten miten itse sijoittaminen tapahtuu ja miten sijoittamista kannattaa strategioida.

 

Ensimmäiseksi webinaarissa puhui Mikko. Mikko kertoi enemmän mitä itse sijoittaminen on ja sen toimivuudesta erinäisissä tilanteissa. Puheenvuoron aikana kuulimme muun muassa Amerikassa tehdyistä sijoituksista pörssin romahduksen hidastamiseksi. Mikko myös puhui paljon tämänhetkisestä tilanteesta eli koronaviruksen vaikutuksesta tämänpäivän markkinoihin. Koronavirus kriisi iskee finanssitalouden(raha ja osakkeet (pörssi) ) lisäksi myös reaalitalouteen  eli tähän jokapäiväiseen tekemiseemme, jossa tuotteet ja palvelut maksetaan ja vaihtavat omistajaa. Koronan vuoksi olemme kaikki kotonamme ja useat pienet yritykset kärsivät asiakas kadosta ja pahimmassa tapauksessa joutuvat konkurssiin tapahtumien myötä. Esimerkiksi ravintolat joutuvat nyt sulkemaan ovensa, jotta voimme hidastaa tartuntojen lisääntymistä vähentämllä ihmisten kokoontumista yksittäisiin paikkoihin ja tämän vuoksi voivat pienemmän ei ketjumuotoiset ravintolat kaatua. Ei mikään yritys ilman rahaa pyöri niin se pelin henki vain on.  Toki kuten aiemmin mainitsin vaikuttaa tämä käsillä oleva kriisi myös osakkeiden arvoon juurikin tästä eristäytymisestä johtuen, mikäli firmat eivät menesty miksi niiden arvoa voitaisiin pitää yhtä korkeana ?
Puheenvuorosta jäi käteen paljon uutta tietoa ja pieni pelko sijoittamisen aloittamista kohtaan, miten tiedän koska on taas niin sanotusti turvallista alkaa sijoittaa? Mitä jos häviän kaikki rahani heti alkuun koska tein huonoja päätöksiä.

 

Onneksi perään tuli Pia-Marian puheenvuoro joka avasi sijoittamista taas ehkä enemmän aloittelijan näkökulmasta. Pia kertoi muun muassa että aina on hyvä aika aloittaa sijoittamien, toki hän mainitsi myös seuraavan asian,”mitä pikemmin aloitat sitä enemmän on aikaa opiskella, harjoitella ja oppia tekemällä”. Puheenvuoron aika myös käsiteltiin oman sijoitussuunnitelman tekoa, summia joita kannattaa likoon laittaa, tämän summan ei tarvitse olla useita tuhansia euroja heti alkuun, vaan voit aivan hyvin laittaa vaikka 100€ OMX25 indeksiin, eli Helsingin pörssin 25 ostetuimpaan yritykseen. Tämä ainakin on turvallinen tapa aloittaa sijoittaminen. Toki usein niin sanotusti varmoissa sijoituksissa ei välttämättä ole kovin suuret voitot, mutta pitkäaikaissijoittaminen on toki oma lajinsa, ei sitä jokainen rupea niin sanotuksi day traderiksi, joka jokapäivä myy ja ostaa erinäisiä osakkeita ja täten tekee elantonsa. Mitä tästä vuorosta jäi käteen taas? Ehkä tälläkertaa jäi pieni varmuus omiin suunnitelmiin sijoittamisen suhteen. Ja toki pieni helpotus siitä että aina ei tarvitse suuria summia sijoittaa jotta voi päästä alkuun, voit myös aloittaa pienesti vaikka juuri sillä 100€ sijoittamisella matalankynnyksen kohteisiin, ja opiskella sitten lisää vaihtoehtoja mihin rahasi laitat.

 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti