Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Ilona Vaherto

9 toukokuun, 2022

Lähdeteos: -

Lähdeteoksen kirjoittaja: -

Teoriapisteet: 0

Tiimiakatemialla on johtavia ajatuksia ja arvoja, jotka toimivat perustana kaikelle Tiimiakatemialla tapahtuvalle toiminnalle. Minusta olisi tärkeää että kaikki akatemialaiset palaisivat johtaviin ajatuksiin aika-ajoin ja pohtisivat ovatko toimineet tai toimivatko sillä hetkellä johtavien ajatuksien mukaisesti, sillä muuten luulisin johtavien ajatuksien hukkuvan akatemia-arjen ja omien kiireiden taakse.

Johtavissa ajatuksissa esitellään Tiimiakatemian visio ja missio. Tiimiakatemian missio on synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä. Missio on tuotu akatemialla todella hyvin esille, sillä minusta tuntuu että olen kuullut lauseen : ”Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä” tämän vuoden aikana ainakin 10 kertaa. Missiota myös toteutetaan hyvin kannustamalla ja korostamalla rohkeiden kokeilujen tärkeyttä. Tiimiakatemian visio on viedä Tiimiakatemia kaikkien saataville, ja tehdä Tiimiakatemiasta omalla alallaan johtava huippuyksikkö vuoteen 2037 mennessä. Visio kuulostaa hyvältä, mutta hieman kaukaiselta ainakin toistaiseksi. Onneksi on vielä 15 vuotta aikaa!

Tiimiakatemian arvoja ovat:

  1. Ihmissuhteet. Tiimiakatemialla keskitytään hyvin pitkälti asiakkaiden kanssa toimimiseen sekä tiimityöskentelyyn jossa tarvitaan paljon ihmissuhdetaitoja eritoten ongelmatilanteiden sekä erimielisyyksien koetellessa sujuvaa tiimityöskentelyä.
  • Tiimiyrittäjyys. Tiimiyrittäjyys on minulle hyvin mieluinen elementti Tiimiakatemialla, sillä olen aina kokenutkin olevani tiimipelaaja. Kevät on myöskin muistuttanut minua siitä että sujuva tiimityöskentely ei ole itsestäänselvyys, ja olenkin innoissani siitä että seuraavien vuosien aikana pääsen hiomaan tiimityöskentelyämme ja toimintatapojamme Vengan kanssa sellaiseksi että se toimii mahdollisimman hyvin ja kaikille mieluisasti.
  • Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen. Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen houkuttavat minua akatemialla, sillä kaipaan lisää uskallusta tehdä ja kokeilla!
  • Tekemällä oppiminen. Akatemialla opitaan tekemällä, ei pelkästään lukemalla. Tekemällä oppiminen on erittäin monelle nuorelle paras tapa oppia, ja Tiimiakatemia on mielestäni edelläkävijä korkeakouluja miettiessä, sillä se taitaa olla ainut korkeakoulu jossa suoritetaan tutkinto käytännössä oppimalla. Vastaavalla tavalla toimivia opiskelupaikkoja pitäisi olla paljon enemmän!
  • Matkustaminen. Tämä arvo olisi minulle henkilökohtaisesti myös todella innostava, jos sitä vain toteutettaisiin tarpeeksi. Pariin vuoteen Tiimiakatemialla ei olla päästy kunnolla matkustelemaan koronan takia, se on ymmärrettävää. Learning Circus toteutuu syksyllä, se on huippua! Kuitenkin tällä hetkellä yksilöiden matkustamiseen kannustamisessa ja matkustamisen mahdollisuuksissa voisi parantaa, onhan matkustaminen kuitenkin yksi viidestä Tiimiakatemian arvoista.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti