Tiimiakatemia Johtavat Ajatukset

Kirjoittaja: Jesse Takala

29 syyskuun, 2021

Lähdeteos: Johtavat Ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Tiimiakatemia Johtavat Ajatukset Jesse Takala

Täpitystä varten meidän tuli lukea ja pohtia Tiimiakatemian johtavia ajatuksia. Mielestäni arvot ovat erittäin yksinkertaiset ja hyvät ihan vaikka normaaliin elämäänkin.

Missio

”Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä”

Missio kiteyttää hyvin Tiimiakatemian tarkoituksen. Tarkoitus on tuottaa rohkeita, pelkäämättömiä ja ennakkoluulottomia yrittäjiä. Tarkoitus on myös oppia ja toimia tiimissä, eikä yksin. Tiimiyrittäjänä jaetaan oppeja ja tehdään asioita yhdessä. Tiimi pystyy suurempaan kuin yksilö, sitä on vaikea kiistää.

Tiimiakatemian Arvot

  1. Ihmissuhteet

Tiimiakatemia ja elämä perustuu sosiaalisiin suhteisiin. Yksin on vaikea saavuttaa mitään suurta tai nauttia elämästä. Suhteista on hyötyä liike-elämässä ihan rahallisestikin, mutta näen tämän arvon enemmänkin ihmissuhteiden tuomana onnellisuutena ja tärkeytenä. Ihmisistä ja ihmisiltä oppii paljon ja sen kautta voit myös kehittää itseäsi. Itse näen ihmissuhteiden ja varsinkin uusien sosiaalisten kontaktien olevan elämäni eniten onnellisuutta antavia asioita.

  • Tiimiyrittäjyys

Tiimiyrittäjyys arvona kertoo siitä, että yrittäjyydestä opitaan yhdessä ja asioita tehdään yhdessä. Yksin ei pääse pitkälle. Kerroin muistaakseni Roihan Jannelle kerran hyvin sen, miten akatemian oppien jaon (tulisi) toimia. Pelkästään sillä, että olet mukana tiimissä, saat 14 muun henkilön opit itsellesi ja pystyt auttamaan heitä omalla osaamisella. Siinä vaiheessa, kun valmistumme, voimme ymmärtää toimialoista tai taidoista, joita emme edes itse ole kokeneet. Mielestäni tätä tulee vahvistaa ja kehittää akatemialla.

  • Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

Kulta munaus. Mielestäni paras palkinto, mistä olen koskaan kuullut. Rohkein ja suurin out of the box ajattelu, joka kuitenkin epäonnistui. Tällä rohkaistaan tiimiyrittäjiä aivan uuden kokeiluun. Mitä häviät siinä, jos koitat keksiä pyörän uudelleen? Entä jos keksitkin jotain tehokkaampaa? Suurimmat menestystarinat ovat lähteneet siitä, kun kukaan muu ei uskonut heidän onnistumiseensa.

  • Tekemällä oppiminen

Elä jahkaile 5 vuotta. Ala tekemään. Tiimiakatemia on siitä erityinen paikka, että voimme riskittömästi opetella mitä taitoja tahansa, sillä elantomme ei ole kiinni omassa tiimiyrityksessämme. Tiimiakatemialla ei käydä tuhatta markkinoinnin ja myynnin kurssia, vaan tarkoitus on lähteä suoraan kokeilemaan ja kehittämään näitä taitoja erilaisissa projekteissa. Virheistä opitaan.

  • Matkustaminen

Ennemmin tämä arvon pitäisi olla ”Maailman eri kulttuurien näkeminen”. Muualla voidaan tehdä asioita paljon fiksummin kuin Suomessa tai kotikaupungissasi. Maailman näkeminen avartaa aina mieltäsi ja voit saada vaikka mitä ideoita matkustellessasi. Voit tavata inspiroivia ihmisiä. Opit arvostamaan hyviä asioita elämässäsi kotona.

Hyvät arvot. +1 Tiimiakatemialle

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti