Karhuryhmä

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

14 tammikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Paljon hyvää olen kuullut kirjasta karhuryhmä ja se on ollut kauan suunnitelmissa lukea. Kirja kiehtoo monesta syystä on mielestäni välillä mukava lukea kirjoja joissa kaikki ei ole niin teoreettista ja on vähän enemmän jännitystä. Kirja kertoo Helsingissä sijaitsevasta erityiskoulutetusta- ja varustellusta operatiivisesta ryhmästä. Ryhmä toimii pääsääntöisesti Helsingin alueella, mutta voi toimia myös valtakunnalisesti. Tässä ryhmässä ennen työskennellyt Harri Gustafsberg omista kokemuksistaan ollessaan tässä ryhmässä. Kirja on todella kirjaimellinen ja kaikki kuvaillut tapahtumat ovat aitoja ja sitä ei ole hienosäädetty minkäänlaiseksi. Jokaisessa kirjassa kuvatussa toiminnassa on aina jonkin moinen opetus tai syy miksi näin toimittiin.

Mitä karhuryhmä tekee?

Se on suomen poliisivoimien erikoisyksikkö jolla on 24/7 valmius toimia suomen vaativimmissa poliisioperaatioissa. Ryhmä kokee usein paljon vaarallisia tilanteita joissa esiintyy useasti paljon väkivaltaa ja kuolemaa, täten heidän on oltava hyvin koulutettuja. Voi siis olettaa, että kaikki karhuryhmän jäsenet ovat yksilöllisesti niin fyysisesti kuin henkisesti huippuyksilöitä.

Tiimin tärkeys!

Kirja herättää minussa monenlaisia ajatuksia suurimpana kuitenkin pomppaa esille tiimintärkeys ja luottamus tiimiin. Tällaisissa vaarallisissa ja yleensä kuolemanvaarallisissa operaatioissa on täysin luotettava toisiin jäseniin tiimissäsi. Kirjassakin oli tilanteita missä panttivankina oli yksi karhuryhmän jäsen. Tällaisina hetkinä on vain toivottava parasta ja luotettava tiimiin. Sawakessa olemme paljon puineet luottamushäiriöitä ja sen sellaista, joka tietenkin aina vie aikaa ja on kokoajan entistä enemmän vain parempaan päin. Kuitenkin vielä ei olisi itsellänikään sellaista tunnetta, että voisin luottaa jokaiseen tiimin jäseneeni saada esim. vaadittavat kirjapisteet kasaan. Meillä esiintyy monesti sellaisia piirteitä jossa jos on hyvin tehnyt töitä esim. projektien suhteen niin ei niin paljoa haittaa jos kirjapisteet vähän laahaisi, myös usein sama toistuu toisinpäin. Mielestäni tiimin luottamus ei meillä onnistu täysin kenelläkään vielä kunnes nähdään niin sanotusti kultainen tasapaino jossa on kaikki teoreettiset kuin tapahtumalliset työt tasapainossa. Osa syy on tässä ollut varmastikkin vanha johtoryhmä, emme olleet vaativia emmekä itsekkään olleet tasapainossa joten sitä oli vaikea vaatia muilta, koska esimerkillä johtaminen toimii meillä parhaiten. Emme itse vielä ehkä koe tarpeelliseksi hoitaa omat asiamme parhaalla mahdollisella tavalla kun ei toisellakaan tiimin jäsenellä suju hommat. Toivon ja uskon, että uusi johtoryhmä Moonan avulla vie meidät kaikki kohti parempaa tasapainoa ja antamaan meistä kaikista kovempaa työpanostusta niin kirjapisteiden, projektien ja treenien kannalta.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti