Draivi – Voiko sisäistä motivaatiota johtaa?

Kirjoittaja: Ida Vepsä

31 maaliskuun, 2021

Lähdeteos: Draivi: Voiko sisäistä motivaatiota johtaa?

Lähdeteoksen kirjoittaja: Frank Martela, Lauri Järvilehto, Karoliina Jarenko

Teoriapisteet: 2

Luin yhdessä Anna-Sofia Jarvan kanssa täpityskirja Draivin. Draivi kirja kertoo sisäisen motivaation johtamisesta. Miten sisäisen motivaation saa herätettyä ja miten sitä johdetaan. Kirja opetti minua ymmärtämään eritysesti tiimiliiderinä johtamisessa kohtaamiani haasteita tiimiläisten motivaation löytämiseen.

 

Tämä kirja tuli loistavaan paikkaan. Tiimillämme on ollut vaikeaa ja motivaatio kadoksissa. Olen vasta nyt herännyt siihen että kaikkia ei motivoi samat asiat. Ja vaikka ulkoisia motivaation lähteitä tarjoaisi tiimille useampia on kuitenkin jokaisen tiimiläisen oman sisäisen motivaatiotion löytäminen äärettömän tärkeää. Kehäteoria oli meillä tulossa parin viikon päästä kirjan lukemisesta ja siellä alkoi hahmottua jokaisen tiimiläisen sisäisen motivaation lähteet sekä millaisia ulkoisiakin motivaation lähteitä kullakin tiimiläisellä on. Tämä valaisi minua ja päätinkin että tiimin kuukausitavoitteita muutetaan niin että valitaan yhdessä tiiminä kaikkia ainakin hieman motivoiva palkinto onnistumisesta. Minua motivoivat asiat eivät motivoi kaikkia muita, se on tärkeä oppi.

 

Sisäinen motivaation lähteeni

Olen pienestä pitäen kilpaurheillut ja ollut kunnianhimoinen niin koulussa kuin urheilussa. Kunnianhimo on yksi sisäinen motivaationlähteeni. Vanhemmalla iällä kunnianhimo on siirtynyt työelämään ja huomaan selkeästi, että se on yksi sisäisen motivaation lähteistäni. Olen perfektionisti ja saan tyydytystä, kun asiat ovat järjestyksessä ja hallinnassa. Sisäinen pieni perfektionistini janoaa antaa itsestäni aina 110% niin töissä kun urheillessakin. Johtaminen ja erityisesti itsensäjohtaminen on myös minulle sisäinen motivaationlähde joka päivä.

 

 

Ulkoinen motivaation lähteeni

Minua on aina motivoinut raha ja menestyminen. Lisäksi olen tottunut tietynlaiseen elintasoon jo lapsena ja tästä elintasosta en halua tinkiä. Tämä tarkoittaa että on tehtävä kovasti töitä pitääkseen opiskeluaikanakin elintaso kohdallaan. Raha ja elintason ylläpito ovat yksiä suurimmista ulkoisista motivaationlähteistä.

 

 

Tulevaisuus

Pidimme Anskun kanssa treenit tästä kirjasta ja treenien yhtenä tehtävänä oli oman tulevaisuuden pohtiminen. Sisäinen motivaationi näkyy tulevaisuudessa siinä että aioin kunnianhimoisena jatkaa opiskeluja Akatemian jälkeen ja hankkia itselleni mahdollisesti Kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Tämä tukee myös vahvasti motivaatiotani johtamisen opiskelua kohtaan. Lisäksi aion kasvattaa Ekolla yritystämme lyöden sille kaikkeni. Siinä minua motivoi eniten menestyminen, unelma työpaikan rakentaminen ja yhdessä parhaiden ystävieni kanssa työskentely.

 

Eniten kuitenkin kaikista minua motivoi oppiminen, sillä se on tie niin menestykseen, kuin onneenkin.

You May Also Like…

Et taida kuunnella

Kuunteleminen on taito, jonka nykyään yhä harvempi taitaa. Vaikka puhe on maailmassa lisääntynyt, kuunteleminen ei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti