Bisneskoulu, Robert Kiyosaki

Lähdeteos: Bisneskoulu

Lähdeteoksen kirjoittaja: Robert Kiyosaki

Teoriapisteet: 2

”Opi kuinka saat rahan tekemään työtä puolestasi, sen sijaan että oppisit tekemään työtä rahasta”

Olen aina sanonut, että haluan oman liiketoiminnan, jossa saan oman vapauden valita kuinka paljon teen ja milloin teen.  Robert sanoo kirjassa, että paras tapa on rikastua rakentamalla oma liiketoiminta.  Oman liiketoiminnan omaaminen tarkoittaa jatkuvaa kassavirtaa, jos osaa tehdä sitä. Tällöin jää sijoittamiseen rahaa.  Tämä tarkoittaa, että silloin voi varallisuuttaan kasvattaa ja jonain päivänä voi olla taloudellisesti riippumaton.

Itse olen määritellyt taloudellisen riippumattomuuden, että kun tienään 5000 € kuukaudessa passiivista tuloa omista sijoituksistani niin olen silloin taloudellisesti riippumaton. Kun tämän olen saavuttanut, asetan uudet tavoitteet.

Omat ristiriidat kirjassa: keskiluokkaa ja köyhää luokkaa verotetaan eniten maailmassa, maasta riippumatonta eli niin sanotusti, ketkä tekevät ruumiillista työtä verotetaan eniten. Ymmärrän kumminkin sen, että rikkaat taas ovat niitä ketkä tarjoavat työtä. Minkä takia verotus on pienempi.

Henry For: ” Ajatteleminen on kaikkein raskaina työtä. Siksi niin harvat tekevät sitä”

Henry Fordin ajatus, että harva haluaa tai on edes valmis tekemään isoa määrää työtä rikastuakseen, koska se vaatii ajattelua.  Sen takia hän on palkannut itselleen asiantuntijoita, jotka hoitavat ajatustyön hänen puolestaan.  Ei sitä turhaan sanota, että palkkaa itseäsi viisaampia ihmisiä töihin.  Itsekin kun olen tehnyt projekteja, olen aika heterogeenisiä valintoja tehnyt iän suhteen ja tiimin toimivuuden suhteen.

Helppo ja nopea tapa aloittaa yrittäminen on verkostomarkkinointi, millä tienata helposti pientä sivutuloa. Tällä tavoin jää myös rahaa sijoittamiseen niin sanottua passiivista tuloa.

”Verkostomarkkinointi kumminkin toimii vain, jos auttaa toista rikastumaan, samaan aikaan kuin itse rikastuu.  Voit valita tavan rikastua olet pihi ja ahne tai voit rikastua olemalla antelias”

Verkostomarkkinoinnissa noudatetaan avointen ovien politiikkaa eli kuka vain on tervetullut mukaan ja tekemään verkostomarkkinointia. Verkostomarkkinoinnissa onkin hyviä koulutuksia, minkä takia niihin kannattaisi mennä mukaan.

Kirjassa puhutaan paljon taitojen opettelusta, mitä olisi hyvä osata ja minkä takia? Itsekin olen alkanut selkeyttää, mitä taitoja haluan oppia ja minkä takia. Nyt elämässäni selvästi puhuttelevat johtamisen taidot erilaisten projektien myötä, sekä myynti ja markkinointi.  Itse ajattelen isosti ja unelmoin isosti, mikä tarkoitta paljon oppimista.

Kiyosaki oli tuonut kirjassaan esille oppimispyramidin. Havainnoimalla, miten ihmiset oppivat parhaiten (googlaa oppimispyramidi). Oli hauska katsoa kuvaa, koska Tiimiakatemia oppiminen tapahtuu juuri näin, miten kuva sen ilmentää.

Kirjassa on kuva ESBI, mitä lyhenteet siis tarkoittavat:

Employed= Työntekijä

Self -Employed= Itsenäinen yrittäjä

Business Owner= Liiketoiminnan omistaja

Investor= Sijoittaja

 

Miksi, otan esille tämän kuvan? (katso googlesta). Otin tämän siksi, että mietin, missä ruudussa minä olen? Sanoisin, että olen tällä hetkellä ruudussa S ruudusta liikkumaan B ruutuun.  Sijoitan jo itse aika lailla kaikkiin varallisuus lajeihin. Haluaisin kyllä oppia vielä lisää raaka-aine sijoittamisesta.  Kiyosaki sanoo kirjassaan: kun on valmis muuttamaan perusarvojaan, on valmis siirtymään toiseen ruutuun.

 

Kirjassa kehotetaankin tekemään viisivuotias suunnitelma bisnekselle, sekä sijoituksille.  Aina voi palata suunnitelmaan ja katsoa, missä kohtaa pitää kasvaa ja missä kehittyä.

 

Verkostot eli heimo, minkä rakennat ympärillesi yrittäjänä. Otinkin omaksi tavoitteeksi tälle vuodelle laajentaa omaa verkostoani mahdollisimman laajaksi.  Mitä etua niin sanotusti on verkostosta? Se helpottaa ainakin itseni mielestä sitä, että kaikkea ei tarvitse osata tai opetella. Kun on laaja heimo ympärillä.  Kirjasta lainaten, ettei tarvitse kloonata tai monistaa itseni kaltaisia ihmisiä. Taloudellinen arvo kaksinkertaistuu, kun on paljon osaajia ympärillä.

 

Verkostomarkkinoinnin arvo on, että sen aloittaminen on helppoa ja ei vaadi paljon investointia alkuun.  ”Verkostojen voima tekee työtä puolestani”.  Itse ne ole vielä innostunut verkostomarkkinoista, mutta olen ymmärtänyt verkostojen voiman. Viidessä vuodessa se tuottaa tulosta, jos on ahkera!

 

Mietin kanssa tiimin kannalta, mitä tärkeitä liiketoimintatapoja olisi hyvä kehittää tiimissä, sekä yksilö tasolla. Yksilö tasolla mietin, olenko jo B-ruudussa vai olenko vasta matkalla sinne. Jotta pääsisin B-ruutuun, mitä taitoja tarvitsen? Millaista koulutusta tarvitsen? Miten viestin muille? Teenkö jo edellä mainittujen taitojen eteen jo jotakin?

 

Kiyosaki painottaa kirjassaan, että myyntiin kannattaa panostaa, se on liike-elämän tärkein taito.  Parhaat myyjät ovat parhaita, johtajia.

 

Liike elämän kaksi tärkeintä sanaa on Osta /Myy. Satsaamalla omaan liiketoimintaan se kasvaa, myymällä sitä voidaan enemmän kasvattaa.  Eli mitä enemmän myy sitä enemmän voi ostaa.

 

Isoin osa yritysten talousvaikeuksista johtuu siitä, että yrityksen johto ei osaa myydä. Samoin köyhät ihmiset ovat köyhiä, koska eivät osaa myydä. Tai heillä ei ole mitään myytävää. Omat pelot ja puutteelliset myyntitaidot pitävät ihmiset köyhinä. Kamalan todellista, miten asia menee. Todellisuudessa meillä kaikilla on kumminkin taito oppia asioita, jos olemme siihen vain valmiita.

 

Menestyvillä on kumminkin pelkoja, mutta he mieluummin oppivat voittavat pelkonsa, kuin antavat pelkojen johtaa elämää.  Olen kyllä tässä ajassa, mitä Akatemialla on ollut niin ylittänyt monia pelkoja moneen otteeseen ja uskon, että se vain tulee jatkumaan.

 

Mietin aina miksi niin moni pelkää myymistä? Vaikka se on työelämän tärkein taito? (työhaastattelut, jne). Monet ihmiset kumminkin hakevat töihin, missä ei tarvitse tehdä myyntiä.

 

TORJUTTU = MENESTYNYT

 

Laitoin tuohon kaavan muistuttamaan itseäni siitä, kuinka käännä torjuttu sanan menestys sanaksi. Otin vinkin suoraan kirjasta, koska se antaa minulle aina voimaa, kun joku torjuu minut.

 

”Maailman menestyneimmät ihmiset ovat maailman torjutuimpia”

 

Eli jos haluan menestyä, minun pitää kestää torjutuksi tuleminen yhä uudelleen ja uudelleen. Kiyosaki kehottaa kirjassa ottamaan selvää, miksi sinut torjuttiin? Se merkitsee parannusta omassa toiminnassa ja parantumista tapahtuneesta.

 

Torjutuksi tuleminen ja parantuminen = Koulutuskasvu

 

Kysy itseltäsi, mitä tein väärin? Mitä olisin voinut tehdä paremmin?  Jos itse ei keksi vastausta, keskustele toisen kanssa puhellen tai näytellen tilanteen uudelleen roolipelin avulla.  Itse, olen yleensä käynyt tilanteen läpi ystävien kanssa tai sellaisten ihmisten kanssa, ketkä ovat olleet samanlaisessa tilanteessakin aikaisemmin.

 

”Mitä enemmän altistaa torjutuksi tulemiselle riskille, sitä paremmat mahdollisuudet on tulla hyväksytyksi”.

 

”Verkostomarkkinoinnissa täytyy paitsi oppia myymään, myös opettamaan muita myymään. Jos ei osaa myydä, mutta ei osaa muita opettaa muita myymään ei menesty. Jos haluaa menestyä verkostomarkkinoinnilla, on oltava hyvä opettaja menestyäkseen”.

 

Tällä hetkellä elämässäni yritän opetella, että ympärilläni olevat ihmiset menestyisivät kaikilla elämän osa -alueilla.  Opettelen myös vaatimaan asioita ja kerron, koska asiat pitää olla hoidettuna. Tämän kanssa on vielä työtä ainakin itseni kohdalla. Opettelen kanssa opettamista, koska uskon siitä taidosta olevan hyötyä aina.

 

Kirjan luku 8 kohdalla kirjoitetaan johtamisesta, siellä mainitaan: ”johtajat ovat yleensä hiljaisia ja rohkeita. Kun he puhuvat, he puhuvat sielullemme ja hengellemme.” Olen aina samaistunut sielulliseen johtamiseen, koska uskon, että sillä on syvempi tarkoitus. Uskon, että viesti menee paremmin perille.

 

Kumminkin isot rahat menevät yrityksille, jossa on parhaat johtajat tai johtoryhmät. Osaavat työnsä hyvin, siihen minäkin pyrin kaikissa projekteissani. Kyseenalaistin itseäni tässä luvussa, moneen otteeseen riitänkö tällaisena johtajana? Päädyin tulokseen, että minun pitää riittää vain itselleni, joten olen hyvä johtaja.

 

Yritysmaailmassa kumminkin ihmisiä motivoi turvallisuus, raha, yksilö, päällikkyys. Ei niin sanotut vapaus, päämäärä, ryhmä, johtajuus. Otin tämän itselleni, ylös että muistan oman päämäärini ja vapauden mihin suuntaan haluan mennä. Olla vapaa ja vapaus valita, mitä teen ja milloin teen. Mikään mitä teen ei ole pakosta ja teen sellaisia asioita, mitä rakastan.

 

Johtaminen on tunne tason viestintää se voi olla pelolla ohjaamista tai henkisen tason viestintää. Esimerkit alapuolella.

 

Pelolla ohjaamista:

Jos et tule ajoissa töihin saat potkut

 

Henkisen tason viestintää:

Minulla on unelma….

 

Nykypäivänä viestinnässä käytetään pelkoa ja ahneutta motivaationa tekemään asioita. Tämä toiminta malli tukahduttaa henkisen tason viestintää.  Suurin osa johtajista historiassa osasi puhua suoraan hengellemme ja sielullemme, ja voittaa kuoleman pelkomme. He puhuivat suoraan sielullemme sille osalle, mikä on voimakas ja voittamaton!

 

Älä yritä olla menestynyt, yritä mieluimmin olla arvokas – Albert Einstein

 

Olen törmännyt nyt omassa projektisani siihen, pitäisikö minun ottaa enemmän palkkaa projekteistani, joita johdan. Päädyin tulokseen, etten halua ottaa. Ymmärrän, että tällä mallilla saisin paljon enemmän, mutta se on väärin omaa arvomaailmaani. Uskon tasa- arvoon ja tämän konsepti loisi epätasa-arvoa siihen, kuinka toisen työ olisi arvokkaampaa, kuin toisen. En halua luoda sellaista maailmaa. Haluan kaikkien voittavan win-win tilanne kaikille osapuolille. Haluan tuottaa kanssa arvoa asiakkaalleni, molemmat hyötyvät. Tiedän kanssa olevani arvokas!

 

“Teen töitä vaurastuakseni”. Itse teen niin kauan töitä kunne saavutan sen pisteen, ettei tarvitsisi tehdä töitä. En kumminkaan sano, että lopettaisin, sen vaikka saavuttaisinkin yhden kiintopisteeni.

 

“Vaurauden mitta mitataan ajassa, ei rahassa ja mietitään, kuinka monta päivää pystyy selviytymään ilma työpaikkaa”. Itse olenkin päätynyt tähän tulokseen. Mitä, nuorempana aloittaa sijoittamisen, sitä parempi. Olen oppinut, että muutaman kuukauden puskuri on hyvä olla, jos menettää työpaikan, puhelin hajoaa jne.

 

Jos haluan vaurastua, minun täytyy tehdä työtä vaurastuakseni, jotta varallisuuteni tekee työtä minulle. Haluankin olla yrittäjä ja elättää itseni sillä. Mietin tällä hetkellä tuotteen kehittämistä vähittäiskauppoihin ja seuraavan vuoden jouluputiikkia Helsinkiin. Mietin kanssa oman yrityksen perustamista, koska haluan alkaa kerryttää omaa varallisuutta mahdollisimman nuorena.

 

On hyvä muistaa kehittää tunneälykkyyttä ja laittaa rahaa omaan liiketoimintaansa. Liiketoiminnan rakentaminen vie noin 5 vuotta. Kirjan vinkkinä oli sijoittaa liiketoimintaa jatkuvasti, että se pääsee kehittymään. Kun varallisuutta on tarpeeksi voi sijoittaa kiinteistöihin. Suosi yrittäjiä, jotka sijoittavat kiinteistöihin. Esim. Kiinteistövälittäjä.

 

Kokonaan kirjan kohdat voi kiteyttää rakenna liiketoiminta, sijoita yritykseesi, osta kiinteistöjä.

 

Miksi isoin osa ei ole sitten rikkaita?

 

Vastaus on tunneäly, koska sitä ei ole jatkuvasti kehittää.  Yritystoiminta on parasta varallisuutta.  Uskon, että se on. Mietin yrityksen perusamista siinä mielessäkin, että voisin siirtää sinne varallisuuteni eli osakkeet turvaan, ettei kela katsoisi sitä minulle varallisuudeksi.

 

Yksi iso syy onnellisuuteen on asioiden hallinta.

 

Mitä paremmin hallitset asiasi, sitä onnellisemmaksi tulet – Robert Kiyosaki

 

Teenkö työtä vaurastuakseni vai rahasta? Vastaus on vaurastuakseni. Haluan kasvattaa unelmiani ja toteuttaa niitä ja lopulta opettaa osaamiseni. Esimerkiksi yksi isoista unelmistani on nimetä luontopolku nimeni mukaan ja tehdä sellainen.

 

“Pitää kumminkin muistaa korostaa unelmia tavoittelua ja saavuttamisen tärkeyttä. Kannustaa muita unelmoimaan isosti!” Yritän tätä tehdä parhaani mukaan ja muita kannustaa samaan, koska tämä voi unohtua matkalla oravanpyörässä.

 

Mitä suuria unelmia minulla on?

 

Yksi unelmani on, että minulla olisi sieluntemppeli Helsingissä, missä opetetaan meditaatiota, joogaa, mantroja, tantraa, laulua, tansseja ja olisi intensiivi- kursseja. Iso kurssikeskus kanssa, muuallakin suomessa kesäkurssipaikkana.

 

Luontopolun tekeminen ja sen nimeäminen minun mukaani. Kerrostalojen rakentaminen. Oman tuotteen keksiminen vähittäiskauppa-alalle. Projektin luonti alusta loppuun ja myydä parin vuoden päästä pois (Luhanka matkakeskus). Matkustaminen ja aidot ihmissuhteet osana arkea. Terveenä pysyminen ja liikkuminen.

 

Työtä kannattaa tehdä oppimismielessä, ei ansaita mielessä. Tämänkin olen vasta viime hetkinä oppinut. Olen saanut kokemusta vähittäiskaupoista, koska olen ollut mukana Jyväs – Hampulla. Palkkaa en siis ole nostanut kertaakaan vielä.

 

Verolait edistävät kahta päätoimintaa muotoina yritystoiminta ja kiinteistö sijoittaminen. Verottaja haluaa nähdä, että teet liiketoimintaa todella ja tosi tarkoituksin. Etkä siirrä kaikkia henkilökohtaisia menoja vähennyksiin. He haluavat tarkistaa liiketoiminnan tarkoituksen. Vähennyskelpoisia ovat liiketoimintaan kohdistuvat tavanomaiset ja välttämättömät kulut.

 

Palkka tulo passiiviseksi tuloksi ja passiivisesta tulosta maksetaan alhaisemmat verot. Verottaja verottaa vähiten niitä kenellä on passiivista tuloa. Älä paiski turhaa töitä. Luo varallisuutta, joka luo uutta varallisuutta.

 

Carolina Tuomikorpi

 

 

 

You May Also Like…

Et taida kuunnella

Kuunteleminen on taito, jonka nykyään yhä harvempi taitaa. Vaikka puhe on maailmassa lisääntynyt, kuunteleminen ei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti