Tulevaisuuden lukujärjestys

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

5 syyskuun, 2021

Lähdeteos: Tulevaisuuden lukujärjestys

Lähdeteoksen kirjoittaja: Perttu Pölönen

Teoriapisteet: 2

Sain lahjaksi isoäidiltäni Perttu Pölösen kirjan tulevaisuuden lukujärjestys. Hän oli itse lukenut kirjan ja olin kuulemma tullut hänen mieleensä, että tämä kirja sopisi minun luettavaksi. Kirjan kuitenkin kätkin johonkin piiloon ennen akatemian alkua, nyt olen kaivanut sen kätköstään.

Kirjan alussa puhuttiin paljon robotiikasta ja kuinka tehokkaasti robotit pystyvät toteuttamaan heille annettuja tehtäviä. Vaikkakin robotit pystyvät työskentelemään 24/7, heiltä puuttuvat tietyt ominaisuudet kuten luovuus ja tunteet. Robotit ovat siis helppo valinta johonkin yksinkertaiseen työtehtävään missä ei tule hankaluuksia vastaan, mutta eihän sellaisia robotteja ole jotka pystyisivät itse ajattelemaan ja sopeutua erilaisiin tilanteisiin.

Kuinka luovuus näkyy meillä tiimiakatemialla? Meille on annettu vapaus toteuttaa ja kokeilla omaa osaamistamme yrittäjinä. Luovemmat henkilöt keksivät aina mahtavan kuuloisia projekteja. Itse en kuitenkaan pidä itseäni minään superluovana ihmisenä, mutta kuitenkin jonkin verran. On siis ollut vaikeaa vielä löytää juuri sitä omaa juttua jota työstäisi jatkuvasti. Meille on kuitenkin annettu ohjat omiin käsiin missä saamme kokeille ihan mitä haluamme. Yksinkertaisista projekteistakin saa tehtyä aivan omalaatuisia pienellä panostuksella, kunhan siihen löytyy innovatiivinen porukka. On myös hienoa ajatella, että saamme opiskelijoina täyden tuen kokeilla, näitä oudompiakin projekteja, mitä ei ehkä välttämättä jokainen uusi yrittäjä lähtisi toteuttamaan. On myös hienoa nähdä kuinka meidänkin tiimistä jokainen lisää sitä omaa osaamistaan ja jakaa sitä tietoa meille muille. Minusta on kuitenkin hassua kuinka tällaista tekemällä oppimisen metodeja ei ole otettu käyttöön laajemmin. Toisille taas kuitenkin sopii paremmin yksinkertaisemmat työt jotka ei välttämättä ole niin luovia uria. Itse yritän vielä oppia olemaan luovempi ja löytämään uusia ideoita ja keinoja millä pääsisin askeleita eteenpäin kohti tavoitteitani.

Kirjassa siis haastetaan niin sanotun ”vanhan oppimistavan” metodeja. Tiettyihin asioihin se mielestäni kuitenkin pätee vielä paremmin kuin tällainen luovempi oppimistapa. Kirja oli todella helppo ja mielenkiintoinen lukea ja varmasti on kaikilla jossain vaiheessa lukulistalla. Kirja ehkä enemmänkin antoi itselle aihetta haastaa itseäni olemaan luovempi, kun ollaan kuitenkin tietyllä tapaa etuoikeutettu, että pääsemme suorittamaan opintoja tällä tavalla.

You May Also Like…

Uteliaisuuden taito

Utelijaisuuden taito kirja käsitteli erilaisia mielen malleja ja oppimisen johtavaa utelijaisuutta. Uteliaisuutta voi...

0 kommenttia

Lähetä kommentti