Time Travelerin opit

Lähdeteos: Time Traveler 2023

Lähdeteoksen kirjoittaja: Mikko Kalliola, Vilma Mutka

Teoriapisteet: 1

Kävin Tiimiakatemioiden välisessä verkostoitumistapahtumassa nimeltä Time Traveler. Tapahtuman ideana oli päästä verkostoitumaan eri tiimiakatemioiden opiskelijoiden kanssa ja päästä kuulemaan Tiimiakatemian kehittäjän Johannes Partasen ja muiden kokeneiden henkilöiden oppeja. Lauantaina tapahtumassa esiintyi Mikko Kalliola, Vilma Mutka ja Tiktok-vaikuttaja Elias Koivulampi. Tapahtumasta jäi kokonaisuudessaan ihan hyvä kokemus. Olisi ollut mukavaa, jos osallistujia olisi ollut enemmän. Pääsimme kuitenkin pitämään ihan hyvää keskustelua pienemmälläkin osallistujamäärällä.

Päivä aloitettiin rennoissa tunnelmissa pienellä dialogin herättelyllä, jonka jälkeen pääsimme kuulemaan Mikko Kalliolan oppeja. Mikolla oli todella hieno tyyli peilata oppeja omaan koettuun elämään. Hän oli havainnut paljon asioita useiden käytännön tilanteiden kautta. Mikko kertoi meille, kuinka ei muutu niin sanotusti ”toimistozombiksi”. Jos ei halua joutua elämässä tilanteeseen, jossa päivästä toiseen toistaa samaa kaavaa eikä omaa selviä tavoitteita tai unelmia kannattaa kuunnella Mikon tärkeimmät opit. Mikko esitti Time Travelerissa kuusi ohjetta siihen, kuinka säilyttää hyvän vireystilan ja pitää henkisen hyvinvoinnin korkealla tasolla. Myös inspiroituminen, innostuminen ja motivaatio erilaiseen tekemiseen on parempaa, kun noudattaa seuraavia ohjeita. Ensimmäisenä asiana Mikko nosti esiin oman temppelin tärkeyden. Kyse on kehosta ja mielestä. Kehoa ja mieltä on hyvää hoitaa ja virkistää, sekä siitä on jatkuvasti pidettävä huolta. Keho ja mieli ovat kaiken hyvinvoinnin kivijalka. Ihmisellä on tärkeää olla arjessa joku harrastus tai jokin aktiviteetti, jonka avulla saa ajatukset muualle ja parhaimmillaan veren virtaamaan koko elimistöön. Toisena tärkeänä asiana on oppiminen. Oppimisen keskeisenä keinona on pysyä jatkuvasti uteliaana jollekin asialle. Mitä useammin ja vahvemmin kiinnostut asioista sitä enemmän syvennyt niihin ja opit niistä. Kolmantena asiana Mikko nosti esille seikkailunhalun. Tämä ei tarkoita maailmanympärys matkaa vaan ihan tavallista jokapäiväistä poikkeamista omista arjen rutiineista. Esimerkiksi teetkin jonkun asian työssä uudella tavalla tai kokeilet jotain uutta tekemistä vapaa-ajalla. Tämä auttaa säilyttämään mielenkiinnon arjessa ja lieventää oravanpyörä efektin syntyä. Neljänneksi nousi positiivisuus. Kliseinen aihe, joka kuitenkin pitää aina muistaa elämässä. Mahdollisuudet on nähtävä ja on saavutettava jatkuva optimismi. Vain siten voit tehdä edellä mainittuja asioita kunnolla. Viidenneksi asiaksi empatia. Empatia on toisen ihmisen tunteisiin ja tilanteeseen samaistumista tai ymmärtämistä. On tärkeää osata asettua muiden asemaan ja nähdä asiat muiden näkökulmasta mahdollisimman hyvin. Tämä auttaa paljon sosiaalisissa suhteissa ja avartaa omaa näkemystä ja vähentää kapeakatseisuuden mahdollisuutta. Kuudes ja viimeinen asia, jota Mikko toi esille oli herkkyys. Tästä kohdasta en ollut täysin varma mitä sillä haettiin, mutta yritin ymmärtää. Mikko sanoi, että on tärkeää nähdä mahdollisimman usein kauniita asioita. Se voi olla lähes mitä vaan mistä saat tunteellista positiivista mieltä ja minkä äärellä saatat jopa hieman herkistyä. Tätä kohtaa en ole tullut itse ajatelleeksi, mutta yritän alkaa etsimään omasta arjesta tällaisia asioita. Uskon tälläkin asialla kuitenkin olevan vaikutusta yleiseen henkiseen hyvinvointiin.

Vilma Mutkan puheenvuoro ja esitys oli myös mielenkiintoinen. Rehellisesti sanottuna Mikon karisman ja huumorin ansiosta on vaikea laittaa enää esitystänsä mielenkiintoisemmaksi, mutta pyrin kuitenkin Vilmankin hyvistä pointeista ottamaan opit talteen. Vilma puhui paljon oppimisesta. Parhaiten jäi mieleen yleinen hyvän yrityskulttuurin luominen. Jos jollakin on joku hyvä uusi idea, siihen ei pidä vastata ”joo, mutta”. Parempi olisi vastata ”joo, ja”. Olisi tärkeää luoda kulttuuria, jossa uusiin ideoihin keksittäisiin mahdollisuuksia ja lisäyksiä, eikä niistä pyrittäisiin heti etsimään ongelmia ja epäkohtia. Vilman kolmivaiheinen oppimismatka on seuraava. 1. Kiteytä unelmasi, eli kiteytä se mitä haluat saavuttaa. 2. Pilko unelma osiin, eli aseta välitavoitteet. 3. Anna maailman auttaa, eli anna myös ulkopuolisen avun tulla luoksesi ja kysy sitä myös itse aktiivisesti. Vain muilta ihmisiltä voit oppia uusia asioita. Näitä asioita vien itse käytäntöön ja sovellan ne muun muassa omassa liiketoiminnassa.

You May Also Like…

Suojattu: Läsnäolon voima

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

Copywriting Strategies

Copywriting on yksinkertaisuudessaan markkinointi tai mainontatekstien kirjoittamista myyntiä tai asiakkaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti