Time Traveler reflektio

Kirjoittaja: Jenni Mustapirtti

28 huhtikuun, 2023

Lähdeteos: Time Traveler

Lähdeteoksen kirjoittaja: Jenni Mustapirtti

Teoriapisteet: 2

Reflektion tarkoitus

Tässä reflektiossa kirjoitan kokemuksestani Time Traveler -tapahtuman esitysten näkökulmasta. Mitä opin ja oivalsin tapahtuman esityksistä. Tässä kokoan ajatuksiani kahdesta tapahtumapäivästä, joista saa kummastakin yhden teoriapisteen eli yhteensä kaksi pistettä.

Kuinka saada tapahtumasta kaikki irti?

Vilma Mutka pyydettiin aloittamaan tapahtuma, jotta saisimme oikean orientaation tapahtuman aloitukseen. Onnistuimme tässä mainiosti, sillä Vilman energia ja esiintymistaidot valaisivat yleisön ja saivat oikean otteen tapahtuman alkuun.

Vilman esityksestä minulle jäi parhaiten mieleen itsellenikin tuttu siilikonsepti ja sen hyödyntäminen tapahtumassa. Tästä opin, kuinka moniin asioihin siilikonseptia voi hyödyntää.

Tapahtuma jatkui hyvin Hanna Siefenin puheenvuoroon, jossa kävimme läpi oman osaamisen tunnistamista. Tästä otin paljon muistiinpanoja, sillä tämä aihe on itselleni erittäin ajankohtainen. Tiimiakatemiasta valmistuminen häämöttää, ja täytyy alkaa sanallistamaan ja arvioimaan omaa osaamista. Tästä jäi mieleen osaamisen pilkkominen substanssiosaamiseen, metataitoihin ja kontekstuaalisiin taitoihin. Osaaminen on vaikea sanoittaa, mutta näiden kautta sitä on helpompi ryhmitellä. Mitä ammatillisia eli substanssiosaamista on kertynyt akatemian aikana? Eli mitä ammatillisia taitoja on esimerkiksi markkinoinnin, johtamisen ja muiden näkökulmasta. Metataitoihin taas pystyy laittamaan osaamisen kokemuksen kautta. Tähän kuuluu esimerkiksi tiimityöskentelytaidot ja kokemukset erilaisista tilanteista, joista on oppinut esimerkiksi itsensä johtamista, paineensietokykyä ja muita taitoja. Kontekstuaalisiin taitoihin voi taas nimetä erilaisissa ympäristöissä opitut taidot, kuten treenit, projektit, learning circus ja monet muut kokemukset, joissa on päässyt toimimaan erilaisissa ympäristöissä, jotka ovat tuoneet taas erilaisia oppeja ja kokemuksia.

Akatemiaa työarkeen

Hanne-Mari Miskala oli todella mielenkiintoista kuulla, miten akatemian työkalut toimivat työyhteisössä ja kuinka ne parantavat tuloksia konkreettisesti. Tämän kautta myös huomasi, kuinka täällä opitut työkalut ovat hyödyllisiä työssä. Esimerkiksi käytimme tapahtuman suunnitteluun Event Canvasia, mistä Linda Nilsson-Aro piti puheenvuoron. Tässä huomasi, kuinka paljon helpompi työkalua oli hyödyntää ja auttaa muita osallistujia hyödyntämään sitä, kun siitä oli jo aikaisempaa kokemusta.

Mikko Kalliolan puheenvuoro oli todella herättävä todellisuuteen siitä, mihin meidän yhteisömme on menossa ja miten se vaikuttaa akatemian arkeen. Toimisto zombi on yleinen ongelma akatemialla, sillä moni painaa huurussa laput silmillä eteenpäin akatemialla ja unohtaa pysähtyä ja nauttia itse akatemiasta. Akatemia ei ole suorittamista varten, vaan kokemuksia ja oppimista varten. Meidän ei tarvitse olla valmiita, vaan avoimia epäonnistumaan, kokeilemaan ja oppimaan. Partasen ja Letimin haastattelu jatkoi hyvin tätä ajatusta, mistä kaikki alkoi, ja mikä tämän oppimismallin tarkoitus on. Se unohtuu kiireen ja häsellyksen keskellä, mitkä ovat Tiimiakatemian johtavia ajatuksia ja mikä on meidän tarkoituksemme ja suuntamme. Tätä pitää muistaa tuoda enemmän esille ja nostaa myös tuleville pinkuille.

Kokonaisuutena tapahtuma oli todella antoisa, sillä se opetti tapahtuman järjestämisestä, mutta myös sisällöllisesti esiintyjien avulla. Teimme projektiryhmän kanssa Motorolan tapahtumasta, mutta päätimme tehdä myös podcast-äänityksen tästä yhteisölle. Haluamme jakaa kokemukset, opit ja oivallukset koko yhteisölle, sillä eihän sitä tiedä, mitä uutta siitä voi syntyä!

Käytäntöön

Käytäntöön lähti monia asioita, joita mainitsin jo aiemmin tekstissä. Uutta tuli itse projektiin, omaan oppimiseen ja koko yhteisölle. Yritän laittaa alulle Tiimiakatemian ja Proakatemian tiiviimmän yhteistyön, jonka jaoin jo projektikanavalle.

Tämä oli myös paljon apua oman valmistumiseni ja oman osaamiseni arvioinnin kannalta. Sovimme myös Hanna Siefenin kanssa, että hän voi haastatella minua hänen kirjaansa varten, josta tulee varmasti mielenkiintoinen kokemus.

You May Also Like…

Suojattu: Ilmiön kaava

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

Strategiakirja – 25 työkalua

Halusin lukea jotain käytännönläheistä strategiasta, mitä voisin viedä suoraan käytäntöön. Kirja oli käytännönläheinen...

Rich dad poor dad

Tämä kirja on ollut lukulistallani jo kauan, ja sen lainaaminen kirjastosta on ollut vaikeaa. Sen vaikea käsiin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti