Tapahtuma: Kasvu Open Karnevaali

Kirjoittaja: Emmi Määttä

12 marraskuun, 2023

Lähdeteos: Tapahtuma: Kasvu Open Karnevaali

Lähdeteoksen kirjoittaja: -

Teoriapisteet: 1

Kasvu Open Karnevaali 

Osallistuin 2.11. järjestettyyn Kasvu Open Karnevaali –tapahtumaan. Koko päivän mittainen tapahtuma koostui kasvuyritysten pitchauksista, paneelikeskustelusta, sekä puhujista. Tapahtumassa oli mielenkiintoista nähdä se, miten pitchausta kuuluisi oikeasti tehdä. Olin alkusyksystä pitämässä pitchaustreenejä meidän tiimille ja kyseisistä treeneistä saatujen oppien pohjalta pitchauksia osasi katsoa aivan uusin silmin – kiinnitin paljon huomiota esimerkiksi pitchaajien kehonkieleen ja huomasin sen, kuinka suuri vaikutus pienilläkin kehon liikkeillä on siihen, kuinka kuulijan saa vakuutettua siitä, mistä puhuu. Pitchausten jälkeen tuomaristo roustasi pitchaajia kysyen vaikeita kysymyksiä. Toistuviksi teemoiksi näissä tuokioissa nousi muun muassa tulevaisuuden yritysten muutoskyvykkyyden tärkeys. 

Tekijän tase 

Itselle inspiroivin hetki päivän aikana oli Tinu Räisäsen puhe tekijän taseesta. Yrityksen taseessa toinen puoli kertoo yrityksen varoista, ja toinen siitä, mitä yrityksen varoilla on rahoitettu. Tekijän taseessa puolestaan mitataan tekijän energiaa: toinen puoli kertoo tekijän voimavaroista ja toinen tekijän haasteista. Yritystoiminnassa halutaan jäädä taseessa plussalle ja sama pätee tekijän taseeseen – voimavaroja on oltava enemmän kuin haasteita – muuten lopputuloksena voi olla esimerkiksi burnout. Räisänen puhui myös intensiteetin hallinnasta – kuten Ikigai-kulttuureissa, kaikkea ei tarvi tehdä 100% työpanoksella, joskus 80% panos voi olla täysin riittävä. Itsellä on oikeastaan aina ollut paha tapa ajatella, että asioille joita tekee, on annettava joko 100% tai ei mitään. Läheskään aina tuo täysi panostus ei ole tarpeellista, ja eroa hieman pienempään panokseen ei huomaa muut, kuin minä itse. Jatkuvan suorittamisen sijaan olisi tekemiselle löydettävä merkityksellisyys, tässä todellinen haaste oman mindsetin muuttamiselle. Täysillä tekeminen voi aiheuttaa tarpeetonta stressiä tai viedä ilon itselle tärkeästä asiasta – pyrin jatkossa kiinnittämään tähänkin enemmän huomiota. 

Kuka johtaa sun tasetta? 

Olisikin jatkossa hyvä miettiä jokaisen projektin kohdalla sitä, mitä projekti tekee omalle taseelleni – jäänkö plussalle vai miinukselle? Jos jatkumo on miinusvoittoista, on muutoksia tehtävä. Hyvä tapa pohtia asiaa on ottaa paperi, piirtää keskelle sitä viiva, vasemmalle puolelle miinus- ja oikealle plusmerkki ja alkaa listaamaan projektin hyviä ja huonoja puolia niiden alle. Tästä voisi ottaa myös jatkuvan työkalun projektien kehittämiseen – luoda projektien taseen esimerkiksi kvartaaleittain ja analysoida aikaisempia hyödyksi käyttäen sitä, mikä suunta projekteilla on siinä hetkessä. 

You May Also Like…

Sisältömarkkinoinnin työkalut

Luin kirjan "Sisältömarkkinoinnin työkalut", joka tarjoaa kattavan katsauksen sisältömarkkinoinnin maailmaan ja sen...

Suojattu: Sissimarkkinointi

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

NEVER split the difference

Oletko kyllästänyt neuvottelemaan tuntipalkoista ja lyhytaikaisista yhteistöistä Tiimiakatemialla? Jääkö sinuakin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti