Think Big

Kirjoittaja: Rasmus Andersson

11 toukokuun, 2023

Lähdeteos: Think Big: Make it happen in Bussiness and life

Lähdeteoksen kirjoittaja: Donald Trump

Teoriapisteet: 3

Donald Trumpin kirjan ”Think Big” lukeminen oli kokemus, joka jätti minuun syvän vaikutuksen. Kirja herätti monia tunteita, joista osa oli ristiriitaisia. Tunnustan aluksi suhtautuneeni skeptisesti Trumpin ajatuksiin ja ideoihin – hänen maineensa, poliittiset toimensa ja kiistellyt liiketoimintapäätöksensä ovat vaikuttaneet siihen, kuinka suurella varauksella lähestyin teosta. Kuitenkin tiedostaen hänen merkittävän menestyksensä liike-elämässä, ymmärsin, että kirjalla on paljon tarjottavaa liike-elämään, joten ajattelin lukea kirjan kuitenkin oppien vuoksi.

Ensimmäinen näkökulma, joka tavallaan resonoi kanssani, oli Trumpin näkemys riskinotosta. Hän kannustaa lukijoitaan ottamaan suuria riskejä ja uskaltautumaan pois mukavuusalueeltaan. Vaikka moni saattaisi pitää hänen ajatuksiaan hulluina, ymmärrän, että todellinen menestys saattaa vaatia epätavallisia ja rohkeita päätöksiä. Tämä ajattelutapa sai minut pohtimaan omia rajoitteitani ja tapaani kohdata pelot ja epävarmuudet. Mietin, voisinko minä itse ottaa suurempia riskejä omissa projekteissani ja urallani. Vaikka en välttämättä ole samaa mieltä Trumpin kanssa siitä, että kannustan ottamaan hirveän isoja riskejä; olen silti sitä mieltä, että meidän Vengana ja yksilöinä olisi hyvä osata toimia paremmin riskin ja paineen alaisina. Tämä on yksi asia, jota tähtään kehittäväni tiimissä ja yksiönä.

Toinen oppimiseni koski epäonnistumisten käsittelyä. Trumpin mukaan epäonnistumiset ovat mahdollisuuksia oppimiseen, ei lopullisia esteitä. Tämä oli vahva muistutus siitä, että kaikki suuret menestyjät ovat kohdanneet vastoinkäymisiä. Tämä ajatus sai minut pohtimaan, kuinka käsitelen omia epäonnistumisiani. Näenkö ne esteinä vai mahdollisuuksina oppia ja kasvaa? Toivon oppivani kaikista virheistä mitä teen mutta se on välillä erittäin hankala tunnistaa niitä virheitä, kun on tavallaan ”omassa kuplassaan” ja laput silmillä. Tässä pystymme ja meidän tulisikin enemmän sparrailla kaikkia projekteja tiimissä ja myös sen ulkopuolella, jossa olemmekin kehittyneet huomattavasti vuoden aikana.

Epäonnistumiset ovat varmasti kaikille hyvin läheinen ja koskettava asia kehitystyötä projekteissa. Joten välillä ajattelee väkisinkin, että miten ihmiset käsittelevät niitä eri tavoin. Välillä mielessä juolahtaa ajatus, jos voisikin olla niin hyvä ja panostaa niin paljon, että ei tekisi virheitä. Tajusin, että tämä ei ole se pointti miksi teemme projekteja. Emme elä elämäää, siksi ettemme tekisi virheitä tai että tekisimme niitä mahdollisimman vähän. Vaan siksi, että tulemme parhaita versioita itsestämme. Ja se, jos joku vaatii helvetisti virheitä ja niistä oppimisia.

Kolmanneksi, Trumpin kirja korosti merkittävästi asennetta ja päättäväisyyttä. Hän korosti toistuvasti, että menestyksen saavuttaminen ei ole helppoa, vaan se vaatii kovaa työtä, sitkeyttä ja jatkuvaa pyrkimystä kohti omia tavoitteita. Rohkeus menestyä on mielestäni liian vähän käsitelty aihe. On rohkeaa: sanoa ei, laittaa itsensä epämukaviin tilanteisiin, uskaltautua hyppäämään tuntemattomaan, tehdä asioita eri tavalla, erityisesti on rohkeaa epäonnistua, tunnistaa se ja oppia siitä. Tässä minulla on vielä paljon parannettavaa. Vaikeissa tilanteissa välillä huomaa yrittävän kiertää epäonnistumista ja se on heikkoa. On pystyttävä myöntämään virheet ja nostettava käsi pystyyn virheen merkiksi. Olen jollain tasolla tässä kehittynytkin ja se tuntuu hyvältä. Paljon on vielä silti tehtävää.

Vaikka Donald Trumpin kirja ”Think Big” oli haastava lukukokemus, se tarjosi minulle uusia näkökulmia ja oivalluksia. Se sai minut kyseenalaistamaan omat toimintatapani ja asenteeni, sekä pohtimaan, kuinka voisin soveltaa joitakin kirjan oppeja omaan elämääni ja uraani. Kaiken kaikkiaan, lukukokemus oli arvokas ja opettavainen, vaikka se oli paikoin myös ristiriitainen ja haastava.

Trumpin kirjan kautta ymmärsin syvällisemmin, kuinka tärkeää on olla valmis ottamaan riskejä ja kuinka epäonnistumiset voivat toimia merkittävinä kasvun paikkoina. Vaikka en välttämättä allekirjoita kaikkia Trumpin toimintatapoja tai hänen ajatusmallejaan, uskon, että näistä opeista on hyötyä sekä henkilökohtaisessa että ammatillisessa kasvussani.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Trumpin ajatuksia riskinotosta ja epäonnistumisista voi soveltaa käytäntöön. Tämä vaatii tietenkin oman henkilökohtaisen arvioinnin ja soveltamisen, sillä kaikkia riskejä ei voida tai kannata ottaa. Toisaalta, kirja antaa työkaluja ja rohkaisua siihen, että suurempien riskien ottaminen voi joskus johtaa suurempiin palkintoihin.

Epäonnistumisten käsittely on myös asia, johon kirja antoi uutta perspektiiviä. Epäonnistumiset ovat väistämättömiä elämässä, ja ne voivat tarjota mahdollisuuksia oppimiseen ja kehittymiseen. Tätä aion soveltaa jatkossa enemmän omassa elämässäni ja urallani.

Lopulta, ”Think Big” on herättänyt minussa paljon ajatuksia ja oivalluksia. Kirjan luku on haastanut minua pohtimaan omia uskomuksiani ja asenteitani, ja se on tarjonnut monia opetuksia, joita aion hyödyntää tulevaisuudessa. Vaikka en välttämättä jaa kaikkia Trumpin näkemyksiä, arvostan hänen rohkeuttaan ajatella suuresti ja kykyään nousta epäonnistumisten jälkeen. Tämä on opetus, jota aion itsekin pyrkiä soveltamaan omassa elämässäni.

You May Also Like…

Suojattu: Luova järkevyys

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

Suojattu: Ilmiön kaava

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti