Voittamisen anatomia

Kirjoittaja: Jutta Järvinen

15 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Voittamisen anatomia

Oskari Saari

 

Tämä Oskari Saaren kirjoittama Aki Hintsan elämänkerta syventyy mm. hänen mielenkiintoiseen elämäänsä Etiopiassa, ja aikaansa F1-kuskien urheilulääkärinä.

Käytin Aki Hintsan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mallia johtamisen perusopintojen kilvoitteluhaasteessa. Halusin parantaa elämäntapojani. Olen huomannut koronatilanteen vaikuttaneen aktiivisuuteni määrään. Tavallisen päivittäisen rutiinin puuttuminen on saanut minut lykkäämään tärkeiden asioiden tekemistä. Olen myös huomannut nukkuvani liian vähän, ja syöväni epäsäännöllisesti. Tämä taas johtaa siihen, että elämäni muutkin osa-alueet kärsivät ja varsinkin motivaationi opintoihini laskee. Halusin siis aloittaa puhtaalta pöydältä, ja luoda itselleni tarkan aikataulun pariksi viikoksi, joka noudattaisi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mallia. Tärkeintä on löytää balanssi seuraavien osa-alueiden välillä.

 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin malli

 

 

Mallin osa-alueet ovat:

  1. Terveys
  2. Henkinen energia
  3. Aktiivisuus
  4. Ruokavalio
  5. Palautuminen
  6. Biomekaniikka/päivittäinen liikunta

 

Noudatin laatimaani aikataulua pari viikkoa. Kokeilu auttoi maksimoimaan oman tekemisen, koska jokainen päiväni oli tarkasti aikataulutettu ja se pakotti tekemään tehokkaasti. Paransin todella paljon ajankäyttöäni.  Tämä taas johti siihen, että nukun paremmin, syön säännöllisesti ja teen tehtäviä ajallaan. Aikaa siis jää mieluisiin asioihin, kuten harrastuksiin ja vapaa-aikaan. Yleisestikin oma olo tuntuu paremmalta!

 

On tärkeää, että jokainen tiimin jäsen pitää huolta omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sillä sekin vaikuttaa koko tiimin toimintaan. Varsinkin tämänkaltaisessa poikkeustilanteessa on vaarana lamaantua kotiin tekemättä mitään. Jotkut taas voivat kokea haasteeksi erottaa työt vapaa-ajasta, ja kuormittaa itseään liikaa etätyöllä. Hyvinvoinnin mallin pohjalta tehty aikataulu voi olla ratkaisu näihin ongelmiin!

 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin malli on vain pieni raapaisu kirjan esittämistä Aki Hintsan saavutuksista. Halusin silti keskittyä siihen, sillä mallilla oli minulle konkreettista hyötyä! Suosittelen kaikkia lukemaan!

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti