Viisi toimintahäiriötä tiimissä

Kirjoittaja: Jutta Järvinen

23 marraskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Viisi toimintahäiriötä tiimissä

Patrick Lencioni

 

Sovimme keväällä, että tiimimme jokainen jäsen lukee kirjan ”Viisi toimintahäiriötä tiimissä” kesän aikana. Olimme kuulleet, että kirjasta on paljon hyötyä tiimidynamiikan rakentamisessa, sekä ongelmakohtien havaitsemisessa. Pidimme aiheesta myös kirjatreenit, sillä oli hyvä käsitellä yhdessä kirjan herättämiä ajatuksia, jotka mahdollisesti auttaisivat meitä kohti huipputiimiä.

 

5 toimintahäiriötä menevät seuraavasti:

  • Luottamuspula
  • Konfliktien pelko
  • Sitoutumisen pelko
  • Vastuun välttely
  • Tulosten huomiotta jättäminen

 

Saimme ennen treenejä ennakkotehtävän, jossa valitsimme kolme mieleenpainuvinta kohtaa kirjasta.

Huomasin itse samaistuvani kirjan kohtaan, jossa käsiteltiin toimintahäiriöitä 3 ja 4.

Henkilökohtaiselta kantilta: Koin keväällä olevani vähän hukassa. Odottelin passiivisesti löytäväni jonkun projektin mikä kiinnostaisi, mutta eihän niitä projekteja taivaalta sada. Koin viivytteleväni asioissa tarpeettoman kauan, enkä ottanut paljoakaan vastuuta tiimin toiminnasta. En uskaltanut sitoutua muiden tiimiläisten tuomiin projekteihin, sillä odottelin epätoivoisesti omaani, ja suoraan sanottuna välttelin tiimin tuomaa vastuuta. Tämä taas vähensi yleisesti motivaatiotani, enkä saanut melkeinpä mitään aikaiseksi.

Tiiminä: Keväällä tuntui siltä, että monella oli motivaation kanssa ongelmia, joka johti siihen, ettei tiimimme hyödyntänyt potentiaaliaan. Toki koronalla on iso vaikutus tähän. Treeneissä käytiin, tosin välillä mikit tai kamerat olivat poissa päältä, joten dialogimme kärsi tästä paljon. Välillä tuntui myös siltä, etteivät kaikki olleet sitoutuneita tiimin toimintaan. Ns. ”pakollisen” toiminnan, kuten treenien, ulkopuolella harva teki aktiivisesti töitä yrityksemme eteen (minä mukaan lukien). Uusia projekteja ei hankittu aktiivisesti asiakkaiden kautta ja yleinen motivaation puute johti siihen, ettei asioihin (kuten aikatauluihin tai sprinttitavoitteisiin) sitouduttu eikä vastuuta otettu niin kuin olisi pitänyt.

Tässä toimintahäiriössä olemme kehittyneet kesän jälkeen todella paljon. Koen että tiimillämme sekä itselläni on selkeämmät tavoitteet ja oma suunta. Varsinkin itse koen petranneeni tässä asiassa hurjasti. Olen aloittanut uuden oman projektin (Vanilla Vintage), jota oikeasti haluan tehdä ja teenkin suurella motivaatiolla ja palolla. Olen (luonnollisesti) myös projektipäällikkö ensimmäistä kertaa! Koen tällä hetkellä olevani aktiivinen tiimipelaaja, ja tuovani oman panokseni tiimin toimintaan, toisinkuin keväällä.

Yksi ratkaisu toimintahäiriöihin 3 ja 4: Aloitimme heti syksyllä pienryhmien (solujen) toiminnan. Tavoitteena on työskennellä tehokkaammin ja seurata tavoitteiden toteutumista pienemmän ryhmän avulla. Oma soluni kokoontuu kerran viikossa ja ainakin omalla kohdalla solukokoontuminen on saanut tekemään enemmän ja aloittamaan uskaliaammin uusia projekteja! Suosittelen kaikille tiimeille samankaltaista pienryhmätoimintaa, jos tuntuu siltä, ettei tavoitteisiin päästä ja on vaikea seurata ihmisten aktiivisuutta.

Myös toimintahäiriöt 1 ja 2 ovat olleet ongelma.

Huomasin kirjaa lukiessani, kuinka paljon tiimimme on kehittynyt yhteisessä luottamuksessa. Uskallamme jo paljon rohkeammin sanoa päätöstilanteissa omat mielipiteemme, emmekä pelkää enää konflikteja yhtä paljon. Vielä keväällä olimme taipuvaisempia sanomaan ns. varovaisia kommentteja, mutta nykyään tiimissämme on enemmän läpinäkyvyyttä ja rehellisyyttä. Varsinkin päätös-/konfliktitilanteissa tämä kehitys on nopeuttanut asioiden käsittelyä.

Ratkaisuna: Tässä asiassa suurena apuna on ollut tiimimme virkistäytymisillat sekä mökkiviikonloput. Juuri pari viikkoa sitten vietimme yhdessä pari yötä Himoksella, pitäen treenit omasta elämästämme lapsuudesta nykyhetkeen, joka toivon mukaan loisi enemmän luottamusta ja avoimuutta. Ainakin henkilökohtaisesti treenien jälkeen oli aivan erilainen luottamus omaan tiimiin ja lähennyimme entistä enemmän.

Kirjatreenien lopuksi täytimme kirjasta löytyvän tiimiarvioinnin, jonka yhteispistemäärien mukaan tiimissämme oli toimintahäiriöitä eri osa-alueilla. Kyseiset toimintahäiriöt tuskin tulivat kellekään yllätyksenä, päinvastoin, jokainen meistä ne osasivat nimetä tiimiarvioinnin aikana. Oli hyödyllistä nähdä ongelmakohtamme selkeästi paperilla, jolloin ratkaisujen etsiminen oli paljon helpompaa. Olemme tiimiarvioinnin jälkeen laatineet tiimillemme kuukausi- ja vuositavoitteet, jotta pääsisimme eroon toimintahäiriöistämme. Nyt tuntuu siltä, että olemme matkalla oikeaan suuntaan.

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti