Unelmahommissa
Satu Rämö & Hanne Valtari
”Menisit oikeisiin töihin”. Suomessa vallitsee kulttuuri, jossa jatkuvasti haukutaan ihmisiä, jotka tienaavat elantonsa tekemällä työtä, joka poikkeaa yhteiskunnan luomasta normiduunista. Tähän kuuluvat mm. bloggaajat, somevaikuttajat, youtubettajat ja uusimpana tiktokkaajat. Loppujen lopuksi työ on oman aikasi vaihtamista rahaksi. Ääriesimerkkinä; duunarina käytät 5 päivää viikosta tekemällä työtä, josta et pidä, jonka urapolulla et voi edetä, minimipalkalla, ja loput 2 päivää viikosta käytät työstä palautumiseen ja siihen että oikeasti ELÄT. Aika masentavaa kun sitä alkaa ajattelemaan. Miksi harrastuksesta ei siis voisi tehdä työtä? Miksi et tekisi jotain, jossa olet hyvä, josta oikeasti pidät ja josta sinulle vielä maksetaan. Usein myös nämä innovatiivisemmat rahanlähteet voivat olla tie menestykseen, joten mitä hävittävää sinulla olisi? Toki ei voi olettaa, että jokainen ihminen haluaisi toimia yrittäjänä, ja moni löytääkin kutsumuksensa aivan ”tavallisen” työn parista. Jokaisen alan työntekijät ovat tärkeitä yhteiskunnan toimimisen kannalta. Toivon vain, ettei kukaan koe pakolliseksi tehdä työtä, joka ei tunnu palkitsevalta tai merkittävältä.
”Saat aikaa harrastukselle, kun teet siitä työn”
Muutos unelmahommiin käy usein hitaasti. Moni aloittaa tekemällä harrastuksestaan pikkuhiljaa rahallista voittoa, jota myöten muita palkkatöitä voi taas vähentää. Mitä enemmän käytät aikaasi vaihtoehtoisiin töihin, usein sitä enemmän ne palkitsevat. Harva myös tienaa koko tienestinsä yhdestä kanavasta. Esimerkiksi ”vaikuttaja” voi saada komissiota brändiyhteistöistä, youtubesta, blogiteksteistään, sekä myymällä tuotettaan/palveluaan. On myös aina turvallisempaa hajauttaa rahanlähteet, jos rahantulo lakkaakin yhtäkkiä jostain kanavasta. Satu Rämö kertoo kirjassa tienaavansa lehtijutuilla, mainosmyynnillä ja kirjamyynnillä. Joten jos pidät jostain ja olet hyvä siinä, tuotteista se ja tienaa hyvin! Kirjassa on hyviä vinkkejä juuri tähän prosessiin liittyen. Jokaisen luvun lopussa ohjeita, joilla voit kartoittaa omia mielenkiinnon kohteitasi ja luoda niistä unelmahommasi.
”Vaikuttamalla omaan työhösi vaikutat myös omaan onnellisuuteesi.”
Hanne Valtari kertoi kirjassa unelmakollaasin tekemisestä. Halusin puhua siitä tässä vähän enemmän, koska olen itse kokenut ne hyödyllisiksi. Tein itselleni vuoden alussa dream boardin eli unelmakollaasin, johon asetin vuoden 2021 tavoitteitani ja niihin ohjaavia motivoivia kuvia ja tekstejä. Laitat kollaasin näkyvälle paikalle, esimerkiksi seinälle, tai tietokoneen taustakuvaksi. Unelmakollaasin idea pohjautuu vetovoiman lakiin (Law of Attraction), eli vedät puoleesi sitä mitä ajattelet. Esimerkiksi: jos ajattelet ettet koskaan voisi menestyä, et myöskään menesty. Isoin esteesi on usein sinä itse. Kaikki siis lähtee ajatuksistamme, varsinkin asenteestamme asioita kohtaan. Luomme kaiken aikaa omaa tulevaisuuttamme. Viime vuoden dream boardiini asetin tavoitteeksi jonkun unelmaprojektin, joka liittyisi vaatteisiin, uuden asunnon sekä isompaa somenäkyvyyttä. Ja kappas, jokainen tavoitteeni toteutui vuoden loppuun mennessä. Manifest that sh*t!
Tiimiakatemia on itsellä toiminut motivaattorina ja oikeasti työntänyt eteenpäin. Oman tiimin tuki on ollut todella tärkeää tehdessäni projektiani. En usko, että olisin koskaan aloittanut verkkokauppaa, jos en olisi päässyt akatemialle, ja siitä olen kiitollinen. Toivon että lypsylehmä projektien lisäksi, ihmiset toteuttaisivat täällä unelmiaan vielä rohkeammin. Loppujen lopuksi elämä on liian lyhyt siihen, ettet tekisit unelmahommaasi!
0 kommenttia