Johda dialogia

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Johda dialogia

George Kohlrieser

 

Dialogi on enemmän kuin tavallinen keskustelu. Dialogitaito on tärkeimmässä asemassa organisaatioissa, eikä ihmekään miksi me Tiimiakatemialla käytämme 8 tuntia viikossa pelkästään harjoitellaksemme dialogiringissä. Dialogitaito, kuten muut kommunikaatiotaidot vaativat tunneälyä, ja se on kuin liimaa, joka rakentaa ja ylläpitää ihmissuhteita. Dialogi ei kuitenkaan tarkoita vain äänessä olemista, vaan tärkeimmässä osassa on kuuntelemisen taito. Tästä muistuttaa ensimmäisellä viikollamme oppimamme muistisääntö ”kaksi korvaa, yksi suu”. Dialogitaito voi olla kuitenkin vaikea hallita, ja se vaatii paljon harjoitusta, aikaa sekä itsetietoisuutta. Yleensä dialogi kaatuu näihin neljään esteeseen:

 

  1. Passiivisuus
  2. Torjunta
  3. Väärintulkinta
  4. Yksityiskohtien tulva

 

Kirjailija George Kohlrieser käyttää kirjassa esimerkkinä panttivankitilanteita. Jos annat vuorovaikutustilanteessa ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa itseesi ja luovut vallasta, joudut kaapatuksi. Usein nämä tilanteet ovat kuitenkin täysin sinun kontrolloitavissa, ne vaativat sinulta vain ongelmanratkaisukykyä ja periksiantamattomuutta. Pystymme harjoittamaan ajattelutapojamme ja estämään kaapatuksi joutumisen. Jos koet asian ylitsepääsemättömäksi ja käytät aikasi murehtimiseen, tulet luultavasti epäonnistumaan. Päinvastoin jos koet asian olevan selvitettävissä ja ongelmat ratkaistavissa, tulet luultavimmin onnistumaan! Kirjassa ajattelutapoja ja mielikuvia kuvataan sanalla ”mind’s eye”. Ne ovat yksilöllisiä ja voivat joko rajoittaa sinua, tai parhaimmassa tapauksessa toimia voimavarana.

 

”Panttivanki on henkilö, jota käytetään hyväksi jonkun toisen vaatimusten toteuttamiseksi. Kaapattu taas on henkilö, joka luopuu henkilökohtaisesta vallastaan ja sallii tuntea itsensä avuttomaksi ja ansaan joutuneeksi”.

 

Kuuntelemisessa olen aina ollut parempi kuin puhumisessa, ja sekin on kehittynyt vielä enemmän parin vuoden aikana. En usko kokeneeni kaappaustilannetta tiimimme dialogiringissä, mutta täytyy myöntää, että usein on helpompi olla hiljaa kuin äänessä. En siis ole hyvä puhuja, ainakaan vielä. Joskus myös muiden mielipiteisiin myöntyminen on helpompaa, kuin sanoa oma eriävä mielipiteeni. Tähän vaikuttaa suurilta osin oma vaikeuteni ottaa puheenvuoroa, joka taas kumpuaa sosiaalisesta ahdistuksestani. Olen kuitenkin huomannut suurta kehitystä tässä, ja olen nykyään paljon enemmän äänessä kuin ennen. Varsinkin aika, jota vietämme yhdessä, kehittää yhteistä luottamustamme, joka taas helpottaa avautumista tiimin jäsenille vaikeammistakin asioista. Harmillisesti koronarajoitukset ovat vähentäneet yhteistä aikaamme, mutta toivon, että pystymme kirimään menetettyä aikaa takaisin heti, kun tilanne sen sallii.

 

Ihmissuhteilla on suuri rooli itsetunnon ja minäkuvan kehittymisessä, ja kirjassa puhutaankin ”secure basesta” eli tukiasemasta. Tukiasema on käytännössä ihmiselle voimavara. Se voi olla esimerkiksi perhe, kaveri, lemmikki, uskonto. Se antaa ihmiselle tukea, suojaa ja positiivista energiaa. Omani ovat ehdottomasti perheeni ja poikaystäväni. Ilman tukiasemaa vastoinkäymisistä on vaikea päästä yli. Olisipa mahtavaa, jos vielä joskus oma tiimi olisi yksi tukiasema! Se varmasti loisi tiimistämme optimaalisen oppimisympäristön.

You May Also Like…

Markkinointia rakkaudella

Markkinointia rakkaudella on kirja, joka kannustaa ajattelemaan raamien ulkopuolelta ja olemaan rohkea yrittäjä, joka...

Rakastan ja vihaan vaatteita

”Vaatteita tuotetaan aivan liikaa, aivan liian nopeasti ja aivan liian halvalla”, tämä on asia johon olen itsekin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti