DreamUp

Kirjoittaja: Jutta Järvinen

5 toukokuun, 2021

Lähdeteos: DreamUp

Lähdeteoksen kirjoittaja: Joonas Pesonen

Teoriapisteet: 1

DreamUp

Joonas Pesonen

Kävin kuuntelemassa DreamUp etätapahtuman ensimmäisen puheenvuoron. Joonas Pesonen, Tiimiakatemian alumni ja nykyinen somepersoona kertoi mm. henkilöbrändäyksestä ja omasta työllistymisestään sosiaalisen median parissa.

Puhe oli todella kiinnostava ja koen jakavani samanlaisia arvoja Joonaksen kanssa. Oli myös mielenkiintoista kuulla vinkkejä ja oppeja työllistymisestä sosiaalisessa mediassa. Joonaksen Tiimiakatemian opintojen aikana digitalisaatio muutti nykyisiä työpaikkoja hurjasti, sekä loi paljon uusia, joiden kautta hän lopulta itsekin työllistyi. Silloin uudet sovellukset ja alustat olivat uunituoreita, joten Joonas aloitti tyhjästä ja oppi tekemällä. Hän on kokeillut kaikkea, aloittaen filosofisista Snapchat-sisällöistä, siirtyen Youtubeen ja blogiin sekä lopulta Instagramiin. Instagramin puolella hän on ottanut sommitellumman otteen kuviinsa, kuitenkaan unohtamatta asiasisältöä tai omia arvojaan. Näitä ovat esimerkiksi feminismi, ulkonäköpaineiden murtaminen sekä miesten välinen rakkaus. Joonas painotti sitä, kuinka jokaisella on oma roolinsa yhteiskunnassamme, sekä oma äänensä, jonka voi tuoda kuuluviin esimerkiksi somen puolella. Jokainen voi ottaa kantaa tärkeisiin asioihin, sekä näyttää muille esimerkkiä.

”Millaista maailmaa sinä olet luomassa?”

Työmarkkinoilla aktiivisuudesta somen puolella on usein hyötyä. Aina sometilin ei tarvitse olla hömppää vaan se voi toimia esimerkiksi CV:nä, portfoliona, tai nettisivuna. Kunhan sisältösi on laadukasta, seuraajamäärällä ei usein ole niin väliä. Tavoitteenasi on antaa lisäarvoa ihmisille. Joonas kertoi käyttävänsä sosiaalista mediaa pääosin työkaluna, saavuttaakseen unelmansa: oman tv-ohjelmansa. Kannattaa siis miettiä miten juuri sinä voisit hyödyntää sosiaalista mediaa urallasi. Joonakselta tuli paljon hyviä vinkkejä, joista aion ehdottomasti ottaa kopin ja hyödyntää oman sosiaalisen mediani käytössä. Ja kannattaa muistaa, vaikka tuntuu ettet juuri nyt osaisi:

”Kasvun mindset: en osaa, mutta voin oppia ja kehittyä”

You May Also Like…

Brändin kirkastamisen hyödyt

Brändi on kaikkea mitä henkilö kokee ja ajattelee yrityksestä. Se on visuaalisen ilmeen lisäksi kaikkea mitä...

Sivubisnes

Luin Marianne Lehkoisen kirjoittaman kirjan Sivubisnes. Kirja kertoi siitä kuinka perustaa oma sivubisnes vaihe...

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on termi, jota moni ei varmasti edelleenkään ota tosissaan. Monelle ajatus siitä, että jotkut...

0 kommenttia

Lähetä kommentti