Draivi

Kirjoittaja: Jutta Järvinen

24 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Draivi

Lähdeteoksen kirjoittaja: Jorenko, Martela, Järvilehto

Teoriapisteet: 2

Jarenko, Martela, Järvilehto

”Draivi eli työssä koettu energisyys ja innostus.”

Viimeisin vuosi on ollut henkilökohtaisesti paras töiden suhteen. Olen kokenut onnistumisia projektien saralla, sekä lähtenyt kokeilemaan montaa aivan uutta juttua. Tämän sanottuani tulen miettineeksi, miksei samanlainen tekemisen meininki ole ollut läsnä aivan Akatemian aloittamisesta saakka. Tekemiseeni on selkeästi vaikuttanut innostuksen ja motivaation eli draivin puuttuminen. Ensimmäinen vuosi Tiimiakatemialla oli jännittävä sekä omalla tavallaan kaoottinen. Kaikki oli vielä auki, eikä sitä oikein tiennyt, että mitä pitäisi ruveta ensimmäisenä tekemään. Usein aikani kuluikin yleiseen puuhasteluun ja näpräämiseen, jonka vuoksi en saanut aikaiseksi tehdä itseäni kehittäviä projekteja. Tämä taas johti helposti siihen, että turhauduin tuloksettomuudesta, joka taas alensi omaa draiviani. Draiviini vaikutti sisäisten tekijöiden lisäksi tietysti myös ulkoiset tekijät, kuten tiimiläisten tekeminen sekä tiimikuri. Taisimme ensimmäisenä vuonna noudattaa perinteistä ulkoista motivointia, eli keppiä tai porkkanaa. Vaikka lyhyellä aikavälillä jonkinlaiset pakotteet taikka palkinnot voivat työntää ihmisiä työskentelemään tavoitteita kohti, ei se kuitenkaan ole kestävä tapa. Sen sijaan pitäisi pyrkiä löytämään oma sisäinen motivaatio, joka onkin kirjan tärkein pointti. Omaan työskentelyyni vaikuttaa edelleen vahvasti se, millainen tekemisen meininki ympärilläni olevilla ihmisillä on. Koen olevani todella onnekas, että olen löytänyt tieni Tiimiakatemialle. Yleiskäsitykseni työelämästä on muuttunut paljon ja on ollut hienoa huomata, että pystyn käytännössä tekemään mitä vain työkseni, jos vain näen tarpeeksi vaivaa ja kokeilen rohkeasti. Omien projektien parissa jaksaisin paiskia töitä, vaikka aamusta iltaan, sillä omaa kehitystä ja tuloksia näkee usein paljon nopeammin, kuin esimerkiksi palkkatyössä. Mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat, ja tämä vaikuttaa suuresti omaan draiviini ja mielialaani!

Draivi tarkoittaa työn imua. Oheisesta kaaviosta voi todeta, että draivissa yhdistyy mielihyvä ja korkea aktivaatiotaso. Kyseessä on siis kaikista optimaalisin sekä kestävin tila, johon jokaisessa organisaatiossa tulisi pyrkiä. Draivi syntyy, kun ihmisen perustarpeet ovat kunnossa. Nämä neljä perustarvetta kirjan mukaan ovat:

Vapaaehtoisuuden tarve

Vapaus tehdä rohkeitakin valintoja, sekä olla luova. Liian tiukka työpaikkakuri tai pomon käskyttäminen, johtavat helposti siihen, ettei työntekijä koe tarpeelliseksi tehdä muuta kuin vaaditun työmäärän.

Kyvykkyyden tarve

Mahdollisuus tehdä päätöksiä. Koet voivasi toteuttaa itseäsi ja olevasi hyvä työssäsi.

Yhteenkuuluvuuden tarve

Olet osa tiivistä yhteisöä, jossa vallitsee yhteinen ymmärrys toisia kohtaan.

Hyväntekemisen tarve

Mahdollisuus tehdä hyvää muille, joka taas luo itselle hyvänolon tunteen.

Kirjasta voit oppia luomaan organisaation, joka rakentuu ihmisten sisäisen motivaation ympärille. Parhaiksi työpaikoiksi valituissa organisaatioissa toistuu aina yksi ja sama piirre, joka tekee näistä yrityksistä parhaimmistoa. Kyseessä on työntekijälle annettu vapaus ja vastuu kehittää itseään ja tekemistään eteenpäin. Kun työntekijä itse toimii sisäisen motivaation kautta, hän voi hyvin sekä hän tuottaa yritykselle näin lisäarvoa. Sisäisen motivaation voi jakaa kahteen kategoriaan. Sisäsyntyiseen motivaatioon sekä sisäistettyyn motivaatioon. Sisäsyntyinen motivaatio syntyy tekemisestä itsestään. Työ on innostavaa ja motivoivaa. Sisäistetty motivaatio tarkoittaa, että tekeminen itsessään tuntuu merkitykselliseltä, sillä se vie kohti tärkeitä tavoitteita.

Ensimmäisen vuoden puuhastelusta on tultu pitkä matka ja varsinkin viime keväänä voitetut NPS- ja Golden Step palkinnot todistivat sen, että jotain on tehty oikein! Olen huomannut, että tiimimme loistaa yhteisissä tapahtumissa. Hetkeen emme voineet tavata koronan takia, mikä toki vaikutti omalta osaltaan yhteishenkeemme, sekä tärkeimpänä draiviimme. Onneksi rajoitukset hellittivät viime vuoden puolella, jonka jälkeen olemme kirineet yhteistä aikaa takaisin virkkareiden ja mökkireissujen muodossa. Itseeni tämänkaltaiset aktiviteetit vaikuttavat positiivisesti, sillä kun tiimi on tiivis ja pitää hauskaa yhdessä, on myös töiden tekeminen ihan uusilla leveleillä.

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti