12 Elämänohjetta kaaosta vastaan

Kirjoittaja: Ida-Lotta Aksovaara

11 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tämä syksy ja sen tuoma pimeys imi melkein kaiken voiman minusta. Tuntui monta kuukautta, että seinät kaatuvat päälleni. En yleensä lue self help- kirjoja. Siis semmoiset lukemani kirjat voisi varmasti lukea yhden käden sormilla. Otin itseäni niskasta kiinni ajoin lappiin mökille ja tartuin aivan uudenlaiseen kirjaan. Olin hyvin kriittinen valitessani kirjaa edes sanat bestseller tai psykologian professori ei saanut minua mitenkään hetkauttamaan päätäni. Tutkin kuitenkin kirjaa netistä ennen, kuin annoin sille edes mahdollisuutta. No mikä minuun sitten iski, luultavasti sanat kirja on ”Self help- kirja niille, jotka eivät lue self help- kirjoja.” Ja sitähän se lähti.

 

Halusin tehdä muutaman noston kirjasta. En tietenkään kaikkia, jotta sinä voit tarttua kirjaan ja tajuta asiat juuri oman elämäsi kantilta.

 

 

  1. Hanki ystäviksesi ihmisiä, jotka tahtovat parastasi

 

Tämä on nykyään minulle melkein, jopa itsestään selvyys. On ollut hienoa huomata miten jotkut ihmiset pysyvät mukanasi vuodesta toiseen. Taas kun toiset ihmiset saattavat pysyä mukanasi vain hetken, mutta silti voit oppia ja kasvaa heidän avullaan enemmän kuin huomaatkaan. Minun ystäväpiiri ei ole kovin laaja, mutta he ovat sitäkin rakkaampia minulle ja koen heidän haluavan aina vain minulle parasta.

 

Akatemia on tuonut elämääni paljon uusia saman henkisiä ihmisiä. Huomaan eron siinä millaisia keskusteluja käymme heidän tai lapsuuden ystävieni kanssa. On ihanaa, että ympärillä on erilaisia ystävyys suhteita, mutta kaikki haluavat minun voivan hyvin ja toteuttavan unelmiani. Koen akatemian olevan paikka, jossa osataan iloita muiden onnistumisista.

 

Millainen itse olen ystävänä. Ehkä kauneimmat sanat mitä minusta selkäni takana sanottu on ”muuta en osaa sanoa, mutta sillä on tosi iso sydän”. Koen itse positiivisen palautteen saannin todella tärkeänä, sillä tunnen tyypin olevan ylpeä minusta tai haluavan minun kehittyvän jutussani. Sain palaute treeneissä kommentin siitä, että jaksan aina kehua ja kannustaa muita. Tämä lämmitti omaa sydäntäni paljon, olen siis onnistunut omassa tavoitteessani.

 

 

  1. Tavoittele sitä, mikä on merkityksellistä

 

Tämän otsikon lukiessani minulle tuli ristiriitainen olo. Testissä oli tarina ja paljon viittauksia Kristinuskoon, joita en aivan ymmärtänyt. Tavoittele sitä, mikä on merkityksellistä ei sitä, mikä on vain hyödyllistä?

 

Ihmisten tahtomukset ja päämäärät vaihtelevat koko heidän elämän ajan. Lapsena unelma-ammattini oli delfiinin kouluttaja, jos olisin lyönyt kaikki munat tähän koriin ja tähtäisin edelleen samaan pisteeseen, olisinko nykyään enään onnellinen, kun pääsisin vihdoin siihen pisteeseen? Luultavasti en.

 

Vanilla Vintage on lähtenyt jo vähän nousuun ja tunnettavuutta on kertynyt niin, että saamme yhteistyö pyyntöjä. Budjettimme on rajallinen tietenkin, mutta osaamme verrata siitä kertyvää hyötyä verrattuna taloudelliseen tappioon yhteistyön osalta. En usko, että olisimme näin pitkällä, jos emme olisi ottanut joitakin tiedostettuja riskejä. Osaamme katsoa paljon pidemmälle, kuin siihen mikä tämän jutun vaikutus on tällä hetkellä.

 

Muista selkeät tavoitteet, mutta joskus pitää osata katsoa tavoitteiden yli.

 

 

  1. Puhu totta- tai älä ainakaan valehtele

 

”Nyt on parasta kertoa vain totuus” ehkä poliisi sarjojen käytetyin lause. Valehtelu on tyhmää ja henkisesti ihmistä kuormittavaa. No miksi sitten me teemme niin? Ihmiset käyttävät valkoisia valheita paikkaaman asioita tai jotta he voivat sanoa asiat niin sanotusti lempeämmin. Mutta onko totuus oikeasti pahempi, kuin se kun valheesta jää kiinni yleensä ei. Kannattaako oman läheisen puolesta valehdella, auttaako se isossa näkökulmassa mihinkään? Yleensä ei.

 

Meille on valehdeltu aivan pienestä pitäen joulupukista tai vaikka hammaskeijuista. Olemmeko siis vain oppineet valehtelemaan? Onko värikynän lisäys tarinaan valehtelua?

 

Kirjan takakannessa on teksti ”laittaa lukijan pohtimaan paikkaansa maailmanjärjestyksessä. Kirjassa on monta asiaa, joista olen samaa mieltä ja monta asiaa, joista olen ihan eri mieltä. Tälle kirjalle pitäisi antaa paljon aikaa ja palata pointteihin niiden tullessa ajankohtaisiksi omassa elämässä.

 

You May Also Like…

Brändin kirkastamisen hyödyt

Brändi on kaikkea mitä henkilö kokee ja ajattelee yrityksestä. Se on visuaalisen ilmeen lisäksi kaikkea mitä...

Sivubisnes

Luin Marianne Lehkoisen kirjoittaman kirjan Sivubisnes. Kirja kertoi siitä kuinka perustaa oma sivubisnes vaihe...

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on termi, jota moni ei varmasti edelleenkään ota tosissaan. Monelle ajatus siitä, että jotkut...

0 kommenttia

Lähetä kommentti